Alla inlägg under februari 2009

Av Helene - 21 februari 2009 18:48

Efter en dag på jobbet återvänder en ganska så "trött" person till huset i skogen. Jag började ju tidigt i morse för en gång skull och det är ju egentligen inte min grej eftersom jag inte funkar ordentligt på morgonen. Det är därför som jag vill jobba på kvällar och nätter.

Kom i alla fall iväg i god tid, backen var vänlig nog att låta mig åka i den och bilen startade med en gång, jag var så tacksam.

Tömde brevlådan när jag kom hem. Glömde det igår. Där låg en bok som en vän till mig har skickat.

Tack Annika, det var underbart gulligt gjort av dig!

Den heter "En ny jord" och är skriven av Eckhart Tolle.

Kastade mig över den och nu kan jag inte släppa taget. Måste läsa lite till.

Så, ha det så gott resten av kvällen, jag skall läsa!

Vi hörs

Av Helene - 20 februari 2009 19:38

Nu vet jag minsann vad man kan ha vaxduken med katterna till. Såg en bild på en kvinna i ett skolmatskök som hade på sig ett förkläde med sådant mönster. Fast å andra sidan så är det väl dumt att sy förkläden eftersom jag inte lagar mat så himla ofta nu för tiden.

Nä, jag får allt ha den som duk på mitt ena utebord eller så. Jag kommer nog på ett bra användningsområde endera dagen.

Här är nu riktigt trivsamt efter diverse dammsugning och avtorkning högt och lågt. Ingen disk och rena golv. Känns utmärkt bra måste jag säga.

Har skrivit upp en trasmatta på önskelistan. Den skall helst vara i rött. Gillar rött helt plötsligt och behöver ha den färgen runt mig för tillfället. En traditionell trasmattegång skulle vara pricken över i när det gäller mitt kök.

Kanske jag hittar något sådant på second hand nästa gång jag är ute på turne med vänninan. Det skulle vara himla bra.

Nu skall jag preparera bilen med motorvärmare innan jag kryper ner i bingen. Känner att jag är ganska trött ikväll, konstigt egentligen för jag har inte jobbat ihjäl mig precis.

Sen blir det en god bok som vanligt och ev. en film. Får se vad jag hinner med innan ögonen trillar ihop. Skall ju upp, för mig, ovanligt tidigt i  morgon. 

From söndag kväll kommer jag att illplugga akupunktur. Än så länge har jag bara småläst på "läxan" men nu gäller det att sätta fart. Vill gärna hänga med ordentligt vid nästa föreläsningstillfälle om drygt en vecka.

Vinterkram på er

Av Helene - 20 februari 2009 10:21

Jippie, det snöar! Det är riktigt fint ute måste jag säga, men som vanligt är jag egentligen inte överlycklig för detta tillståndet i naturen. Känner det nästan som en personlig förolämpning att kylan inte vill släppa taget om oss. Kylan är det värsta för mig, snön är ok.

I morgon skall jag börja jobba kl. 07.00 och jag oroar mig förstås över om bilen vill samarbeta med mig. Den har ju en vana att inte starta när det är mer än 6 minus. Skulle vara väldigt pinsamt om jag inte kan få igång den på morgonkvisten. Ingen normal person har ju lust att komma hit och hjälpa mig med start av olydig bil precis. Hoppas på att väderprognoserna är helt fel när det gäller minusgraderna.

Igår kväll var jag på horseshow i Götet. Gott att äta och kul att titta på hoppningen en stund. Var förstås inne på mässan en sväng också. Utbudet är enormt. Hittade gummistövlar som bara skrek att dom ville bo hos mig men just nu är det inte läge att inhandla sådana. Det fanns också väldigt mysiga tofflor i något quiltliknande material som hade passat mina fötter på mina kalla golv. Egentligen har ju inte dessa saker med hästar att göra men på mässan finns en hel del som inte är just hästprylar.

Nä, nu skall jag vara lite effektiv och mysa till det härhemma. Ibland är det som att jag är allergisk mot dammsugaren och använder en sopborste i stället, men som alla vet hjälper det inte i längden. Det blir ju inte så smutsigt på golven när det är snö ute, men dammråttorna håller sig ändå på de vanliga ställena och idag skall dom bort.

Så....med dammsugaren i sikte skall jag göra min hemmaplikt!

Ha en bra dag




Av Helene - 18 februari 2009 19:31

Stel som en pinne klev jag ur bilen här hemma i kväll. Rått och kallt och något som liknar miniflingor dalade ner på mig. Kollade som vanligt temperaturen och såg att det var 4 minus. Blev lite nöjd med det eftersom det varit 7 minus större delen av dagen. Jag fattar inte varför jag är så påverkad av detta med kyla. Hela jag slutar att fungera och jag vill bara krypa ner i sängen med en bra bok. Såg på någon annan blogg att dom är glada över sina 26 minus och sol. Visst håller jag med om att det är fint det också, när det är mycket snö överallt, men jag vill inte bo där det kan bli så mycket vinter.

Lisen jublade när hon kom in idag. Hade nämligen lagt in ny torv åt henne och då bara måste hon rulla sig och riktigt köra ner huvudet i torven.

Jag fick ta i med all kraft när jag skulle dela torven för den hade frusit. Så jag har stått och hackat torv till småbitar under en lång stund på em. Tur att man inte har något viktigare för sig. Kylan gör ju också att allt vatten i hinkarna fryser. Det gillar jag inte eftersom jag vet att Lisen vill dricka mycket på natten. Ständigt lite oro för att djuren inte skall ha det dom behöver. Mina hästar står i uteboxar där dom verkar trivas kanonbra, men.... det blir inte så väldigt mysigt när allt fryser.



Den här bilden har jag haft med tidigare men jag tycker att hennes uppsyn är så mycket Lisen som det kan bli, att den får vara med igen.

Det här stallet stod vi i för ett år sedan och där trivdes vi alla kanonbra.

Hästar är underbara djur, men oj vad trögt det är just nu med alla hästmåsten. Kanske blir jag inspirerad i morgon när jag har varit på horseshow och tittat på det rika utbudet av varor för hästar och hästfolk.

Fast jag vet att jag blir ganska mätt på allt man kan köpa, tycker ibland att det är rent hysteriskt. Vet att min dotter skall dit både torsdag och fredag.

Hon tycker att mässan är roligare att gå på än vad jag tycker, så det är tur att hon har sina klasskamrater med sig i stället. Det blir i alla fall roligare för henne.

Nu börjar det kännas att jag eldar i min köksspis. Det tar ett tag innan värmen sprider sig så nu börjar jag bli varm igen.

I morgon skall jag upp tidigt och städa har jag bestämt mig för. Kanske hinner jag sy några nya kuddöverdrag också. Hittade ett gammalt gardintyg hos min mamma som hon glatt skänkte mig. Gult brokadliknande mönster. Det får duga....jag tror till och med att det blir riktigt bra. Jag vill få in lite ljusa färger i mitt vardagsrum så detta blir utmärkt som en start i alla fall.

Vill gärna ta en tur till IKEA men det får bli när jag blir rik....för det kommer jag snart att bli såklart!

Fågelkvitter i busken - hoppas att ni också hört det!

Vi hörs



Av Helene - 18 februari 2009 12:10

Hej, hur har ni det i dag? Själv är jag iskall om fötterna och sitter vid datorn och letar efter jobb.

Sprang ihop med min handledare på Af igår och han undrade hur jag hade det. Jag berättade inte om mitt timvik för då lägger han av med att hjälpa mig. Han säger att han meddelat vissa arbetsgivare om min existens. Hmpf, säger jag, det lät lite vagt, men jag vill gärna tro honom.

Har uppdaterat mig om jobbet jag sökte på en skola här i bygden. Den som fick jobbet var ju inte jag utan en som är mer kvalificerad. Så långt kan det ju vara ok eller hur? Fick veta att denna person är nyutbildad och har jobbat med förskoleverksamhet sen dess. Förhoppningsvis har jag fått fel info för jag undrar verkligen vad hon gjort innan dess som gör henne mer kvalificerad. Hon kanske är fd barnläkare eller något annat gångbart. Mer kvalificerad är hon i alla fall. Jag undrar lite försiktigt om jag inte har fått med mig något från alla dessa år i skolans värld. Eller är det så enkelt att dom är rädda för min sjukskrivningsperiod, i så fall vill jag att dom säger det.

Självförtroendet vacklar, man vill ju gärna ha en plats i något sammanhang och det har jag inte just nu. Det är inte bra alls.

Pratade en stund, eller jag skypade en stund med en god vän. Hon lyfte vissa frågeställningar och fick mig att tänka lite annorlunda.

Tur att jag har bra folk omkring mig även om dom inte är i min omedelbara närhet. Ibland behöver man lite gott peptalk och det fick jag. Tack Annika!

Jag vill arbeta som djurhomeopat igen. Inte för att jag lagt av, men patienterna lyser med sin frånvaro. Kan det bero på att jag lagt energi på annat håll ett tag. Eller att jag haft en energitjuv i närheten som påverkat mitt agerande. Det är ganska uppenbart att något har hänt som ger ett negativt resultat. Hmmm, något att tänka på faktiskt. Nu börjar det bli dax med någon form av affirmation eller meditation. Hitta tillbaka till det jag verkligen vill göra och kan göra.

Jag tänker väldigt bra när jag kör bil. Kanske skulle jag ta och göra ett besök hos en bekant som precis skaffat sig mjölkgetter, funderade ju på det för ett tag sen och har inte släppt tanken på egentillverkade ostar.

Nåväl, det får bli dagens uppdrag tror jag.

En kopp kaffe med mjölk och sen ber jag till dom goda gudarna att bilen startar. Som kuriosa kan jag meddela att det är mer än 7 grader kallt fortfarande och min bil startar inte utan hjälp då.

Ha en bra dag

Av Helene - 17 februari 2009 22:57

Hemma igen efter ett arbetspass. Det var kul som vanligt och jag börjar så sakta komma in i arbetet.

Det är en del att komma ihåg skall jag säga eftersom alla som är där har olika rutiner, mediciner och läggtider.

Tyvärr fick jag veta att dom inte behöver så många vikarier som tidigare och därför kommer det inte att bli så mycket tid som jag från början fick besked om. Därför skall jag ringa ytterligare en avdelning för extra timmar.

Det är ett gruppboende för lite äldre men det blir nog bra det med.

Chefen har lovat mig att stoppa in mig så fort det nya schemat är lagt och man kan se var det behövs folk. Jag tror henne, för hon i sin tur oroar sig för att jag skall hitta ett annat jobb så jag inte kan komma när dom ringer.

Tyvärr får jag vänta till en bit in i mars.......

Det är som förgjort, jag vill ha ett arbete att gå till!

Det kanske kommer att kännas bättre när våren kommer och jag slutar att frysa. Hela min själ är lika stel som vädret just nu. Lilla Blå ville inte starta när jag skulle åka hem så jag fick be om hjälp med startkablarna.

Väl hemma tittade jag på termometern och hurra den står på 13 grader minus and I hate it! Tur att jag inte skall upp tidigt och åka någonstans. Hinner sätta motorvärmaren på morgonen och är det bara under 7 grader så startar bilen utan problem. Visst är det märkligt! Nu kan man ju fråga sig varför jag inte fixar detta med en gång eftersom motorn är varm. Kära vänner, det enda jag kan säga är att det går inte för utomhuskontakterna har pajat och jag måste dra sladden till motorvärmaren via mitt badrumsfönster och gissa om det blir minusgrader inne då eller.....

Så vill ingen ha det kan jag meddela.

Nästa vinter kommer mitt hus att vara tip top tätat och alla kontakter på utsidan fixade. Jag kommer att ha obegränsat med ved och allt från den här vintern kommer att verka som om det inte har hänt.

Nu är det sängdax, min spännande bok skriker efter att bli läst.

Har sett snödroppar i en rabatt, jag höll på att svimma.....det finns liv i alla fall!

Kram till er alla



VIP

Av Helene - 16 februari 2009 20:31

Idag är jag extremt grinig tror jag och jag tycker synd om mig själv. Fick ett totalt frispel när jag åkte till hästarna eftersom jag frös, Lilla Blå krånglade och jag var trött. Jag skrek rätt ut och sen hade jag turen att träffa två oslagbart pigga hästar. Det var tur, dom ger mig kraft.

Väl hemma ringer min kusin och frågar om jag vill följa med henne på Scandinavium på torsdag, hon hade sk VIP biljetter - såklart jag vill. Underbart roligt, det kom som en gåva och jag gläder mig så.

Trodde inte att jag skulle komma så långt som till horseshow i år så det känns ju extra roligt.

Så den här dagen slutade på ett roligt sätt, vilket jag inte trodde den skulle göra.

Veden sprakar i spisen och det börjar bli go värme i huset. Kylan står på snart 10 minus, vilket jag hatar som ni vet. Det gör Lilla Blå också.

Det känns trögt och hopplöst just nu, bara jag skall släppa ut hunden så blir jag på sämre humör. Kattprinsessan har bestämt sig för att det är polarkyla utomhus och då går man inte ut om man  inte är totalt ding.

Däremot tycker Tyson att det är lika roligt som vanligt att vistas bland snö och granar. Akkahunden bryr sig inte heller, bara hon får ta sina skogrundor utan att jag lägger mig i.

Jag VILL att vårkänslan skall kmma tillbaka, jag tog ju fel häromdagen och trodde att det var vår på väg.....hur fel hade inte jag

sov gott

Av Helene - 16 februari 2009 14:57

Hej alla, vaknade alldeles för en stund sen. Arbetat i natt och var väldigt trött i morse. Märkligt nog kunde jag inte somna när jag kom hem vid åttatiden så när jag väl gjorde det så blev det ett långt sovpass. Det är verkligen en omställning det här med nattarbete.

Gjorde en sökning på lärartjänster igen och såg att dom var nere i 66 st på låg och mellanstadiet i hela Sverige. Jisses vad lite lärare som behövs just nu. Jag undrar fortfarande var alla arbetslösa lärare har tagit vägen. Många är säkert i gång som vikarier under denna terminen men efter sommaren blir det nog en hel del arbetslöshet. Ser väldigt sällan artiklar om detta specifika tillstånd i den svenska skolan. Tror inte att det varit såhär någon gång tidigare men jag kan ha fel.

Sökte ju en tjänst för ett tag sedan och var en av två som skulle få den. Jag blev utkonkurrerad av en mycket yngre förmåga som enligt rektor hade mer erfarenhet??? Ok, tänkte jag. Då söker jag hennes tjänst som borde dyka upp här vilken dag som helst eftersom det ligger inom samma kommun, men icke sa Nicke, den tjänsten verkar ha gått upp i tomma intet. Så av två tjänster blev det en kan man säga. Bra att kommunen kan spara!

Skolorna verkar heller inte prioritera utbildat folk som vikarier utan man väljer den som först dyker upp och vill ha viktimmar oavsett vad man gjort tidigare. Konstigt egentligen att erfarenhet och utbildning har så lite med verkligheten att göra. Känner mig nog lite snuvad på det mesta och ser ju ingen lösning på hur jag kan få en plats inom mitt yrke. Alltså har jag blivit tvingad att byta inriktning. Hur lätt är det när man är över 50 tror ni?

Även om jag tidigare skrivit att jag är glad att slippa skolan till viss del så hade det ju ändå varit skönt att åtminstone kunna veta att man har en plats där efter alla dessa år. Dessutom är det ju inom skolan som jag har min lön. På en ny arbetsplats med nya arbetsupg är det inte så lätt att få samma betalning precis.

Jag känner förstås stor oro över hur det skall bli för mig. Nu har jag ju chans att få arbeta men jag vet ju inte hur mycket och inte hur länge. Juli och augusti är bokat som heltid, resten får jag ta som viktimmar och då vill det ju till att jag är så bra på det här nya att arbetsplatsen ringer just mig och inte någon annan.

Fy sjutton vilken kamp det här är för min överlevnad. Det är inte roligt!

Ha det bättre än vad jag har det idag!

Vi hörs, hälsningar "orosmolnet"



Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards