Alla inlägg den 3 februari 2009

Av Helene - 3 februari 2009 22:35

I´m back! Nu har jag jobbat! Jättekul på riktigt. Har svårt att tänka mig att det här inte skulle passa mig ganska bra på sikt. Det verkar som att jag skulle kunna få jobba nätter om jag gärna vill och det inbillar jag mig att jag faktiskt vill göra. Men, jag vill också ha en och annan kväll, det är rätt mysigt. Matlagning, lek och att natta barnen. Det behövs någon som gillar färg och form och det gör ju jag så jag kommer nog att ha en del sånt.

Det värsta med att gå brevid är att man inte kan göra något vettigt, bara se på och fundera förstås. Personalen på det här gruppboendet är väldigt mysiga och trevliga mot mig och svarar på alla "dumma" frågor jag har.

Jag lovar att det är mycket jag undrar över. Nya barn varje gång, mycket att läsa in sig på. Bara det att vara ett steg före hela tiden är inte alltid så lätt när man inte känner dom. Att använda rätt vokabulär när det gäller att tala med personalen så vi talar om samma sak. Vissa saker säger man inte eftersom det är fel ord i sammanhanget ( ord som fanns förr och som har fått nya synonymer). Jag har givetvis gjort en och annan blamage redan.

Äntligen får jag möta världar som jag inte annars kommit i närheten av.( Möjligtvis när jag arbetade på Sätters vårdhem i Karlstad för sisådär 30 år sen och gick på lärarhögskolan.)

Det passar mig som en kroppsstrumpa! Visserligen möter man alla möjliga barn även i den vanliga skolan men det är liksom inte samma sak.

Här finns också ett otroligt kunnande och en positiv livssyn som bara är att ta till sig. Personalen är i blandade åldrar och dom är där för att dom verkligen vill det.

Jag har aldrig arbetat med multihandikappade barn förr och nu skall jag få pröva det också. Jag har ingen aning om hur jag kommer att kunna hantera det så den dagen kommer jag att vara övernervös antagligen.Vet inte vad jag har att vänta mig, men jag har bra handledare som är öppna för allt och som frågar mig hela tiden vad jag tror att jag kan behärska. Då är det lätt att våga säga att man inte vet hur det kommer att bli och hur jag kommer att reagera. Jag kan bara säga att det inte är självklart för mig.

Ja gisses vad livet kan vara spännande!

Prövade en ny väg hem, det var lite bättre än den vanliga genom skogen. Fast den är nästan 1 mil längre. Sista biten är givetvis från stora vägen och till huset. Den kommer inte att bli annorlunda precis.

Orkade inte ens fundera på om jag skulle våga köra ner för min omtalade backe utan jag gav mig i kast med den som att det var barmark. Ner kom jag utan problem annars skulle jag nog inte sitta här och babbla. Kan också meddela att det just nu är 3 grader kallt.

Just nu har jag lust att fortsätta med mitt projekt men jag avstår för jag är ganska trött. Hunden pockar på uppmärksamhet och jag förstår henne. Hon har ju vaktat huset åt mig. Nu måste vi ju gosa lite.

Tyvärr stjäl hon saker och lägger ut i hela huset som en markering på att hon blir åsidosatt. Sopor är populärt men idag har hon gett sig på kattmaten som står i en svåröppnad burk. Jag kan bara säga att i morgon får jag handla ny mat till kattprinsessan och Tajtotten.

Sov gott




Av Helene - 3 februari 2009 13:06

Tro det eller ej men idag är det plusgrader här. En plus än så länge och hela jag blir så glad.

Läste på någon löpsedel att man skall köpa ny bil just nu för nu dumpas priserna. Ok, jag behöver ju en nyare bil kan man säga, men inte sjutton tyckte jag att det såg så dumpat ut när jag väl tittade efter. Ser framför mig hur jag susar omkring i en RAW 4, för det är en sån jag vill ha, men än så länge hittar jag ingen med "dumpat" pris.

Igår körde min goda vän runt gården med Lilla Blå för att höra de förskräckliga ljuden som finns i den. Jodå han hörde, men det var väl inte så farligt sa han, det verkade mer som att något skulle vara löst under bilen. Tex ljuddämparen eller så. Själv tycker jag att det ser ut som att ena bakhjulet lutar åt fel håll, men ibland ser jag ju dåligt. Den rullar i alla fall och idag har den varit tyst av någon anledning.

Skall till jobbet om en stund. Det är en bit att köra så vi får väl se vad som händer....

Syns och hörs.....hej så länge

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards