Alla inlägg den 25 februari 2009

Av Helene - 25 februari 2009 17:22

Inte visste jag att jag tycker grus är vackert, men det har visat sig att jag blir lyrisk när jag ser GRUS.

Kanhända beror det på att isbeläggningen på vägarna här har smält.....åtminstone så att man kan köra i isfria spår, skulle nog tro att så är fallet eftersom jag längtat så efter detta.

Vill bara nämna att min backe fortfarande är besvärlig med svallis, men det tar på den med. Hjälpte till med lite salt i dag och då rinner det undan rätt bra. Tyvärr verkar det som att det kommer mer kyla i morgon natt men jag vill tro att det bara är ett skämt.

trots allt känner jag en viss lust att göra saker och planera lite trevligheter fram i mars. Kanske skulle jag dra till med en fest eller så. Det skulle vara på tiden.

Blev nästan klar med min tenta sent  igår kväll. Idag skall jag finslipa den lite och sen skicka in den. Sitter och klurar på skillnaden mellan röd och gul. Eftersom den kinesiska medicinen ser på alla detaljer hos en individ som inte känner sig ok så måste man kunna en hel del även om färger. Exempelvis röd hals, röd tungspets, röda fläckar, urinen kan var mörkgul eller tex klar. Blek tunga kan vara "tomhet blod".

Du måste kunna skilja på intern vind, intern fukt, extern hetta och intern kyla också, plus massor med andra indikationer för att förstå var du skall sätta nålarna till slut. Först lät detta som "kinesiska" för mig men nu börjar sakta få ihop valda delar.

Visst låter det spännande? Inte det, men det är det kan jag säga.

Lisen och Daisy har kommit in lite tidigare idag. Dom var ganska blöta. Visserligen har Daisy täcke på sig men det har inte Lisen. Hon blir så himla sur när jag lägger på henne ett täcke. Ibland tänker jag at det skulle fler hästar bli eftersom täcken är ganska överskattade många gånger. (Ok, jag ger mig då det gäller hästar som är klippta och i träning. Samt dom hästarna som lätt blir genomblöta av regn, som Daisy, hon blir lätt genomfrusen och har faktiskt drabbats av kolikliknande beteende) Vill inte dra på mig någon diskussion om detta med täcken, så jag får väl tro att alla hästägare över lag gör så gott dom kan med sina skyddslingar med eller utan täcken.

Kanske skall jag laga lite mat innan jag gör klart min tenta. Får väl se vad som finns i kylen.

Grus i fickan på er...






Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards