Alla inlägg den 18 februari 2009

Av Helene - 18 februari 2009 19:31

Stel som en pinne klev jag ur bilen här hemma i kväll. Rått och kallt och något som liknar miniflingor dalade ner på mig. Kollade som vanligt temperaturen och såg att det var 4 minus. Blev lite nöjd med det eftersom det varit 7 minus större delen av dagen. Jag fattar inte varför jag är så påverkad av detta med kyla. Hela jag slutar att fungera och jag vill bara krypa ner i sängen med en bra bok. Såg på någon annan blogg att dom är glada över sina 26 minus och sol. Visst håller jag med om att det är fint det också, när det är mycket snö överallt, men jag vill inte bo där det kan bli så mycket vinter.

Lisen jublade när hon kom in idag. Hade nämligen lagt in ny torv åt henne och då bara måste hon rulla sig och riktigt köra ner huvudet i torven.

Jag fick ta i med all kraft när jag skulle dela torven för den hade frusit. Så jag har stått och hackat torv till småbitar under en lång stund på em. Tur att man inte har något viktigare för sig. Kylan gör ju också att allt vatten i hinkarna fryser. Det gillar jag inte eftersom jag vet att Lisen vill dricka mycket på natten. Ständigt lite oro för att djuren inte skall ha det dom behöver. Mina hästar står i uteboxar där dom verkar trivas kanonbra, men.... det blir inte så väldigt mysigt när allt fryser.



Den här bilden har jag haft med tidigare men jag tycker att hennes uppsyn är så mycket Lisen som det kan bli, att den får vara med igen.

Det här stallet stod vi i för ett år sedan och där trivdes vi alla kanonbra.

Hästar är underbara djur, men oj vad trögt det är just nu med alla hästmåsten. Kanske blir jag inspirerad i morgon när jag har varit på horseshow och tittat på det rika utbudet av varor för hästar och hästfolk.

Fast jag vet att jag blir ganska mätt på allt man kan köpa, tycker ibland att det är rent hysteriskt. Vet att min dotter skall dit både torsdag och fredag.

Hon tycker att mässan är roligare att gå på än vad jag tycker, så det är tur att hon har sina klasskamrater med sig i stället. Det blir i alla fall roligare för henne.

Nu börjar det kännas att jag eldar i min köksspis. Det tar ett tag innan värmen sprider sig så nu börjar jag bli varm igen.

I morgon skall jag upp tidigt och städa har jag bestämt mig för. Kanske hinner jag sy några nya kuddöverdrag också. Hittade ett gammalt gardintyg hos min mamma som hon glatt skänkte mig. Gult brokadliknande mönster. Det får duga....jag tror till och med att det blir riktigt bra. Jag vill få in lite ljusa färger i mitt vardagsrum så detta blir utmärkt som en start i alla fall.

Vill gärna ta en tur till IKEA men det får bli när jag blir rik....för det kommer jag snart att bli såklart!

Fågelkvitter i busken - hoppas att ni också hört det!

Vi hörs



Av Helene - 18 februari 2009 12:10

Hej, hur har ni det i dag? Själv är jag iskall om fötterna och sitter vid datorn och letar efter jobb.

Sprang ihop med min handledare på Af igår och han undrade hur jag hade det. Jag berättade inte om mitt timvik för då lägger han av med att hjälpa mig. Han säger att han meddelat vissa arbetsgivare om min existens. Hmpf, säger jag, det lät lite vagt, men jag vill gärna tro honom.

Har uppdaterat mig om jobbet jag sökte på en skola här i bygden. Den som fick jobbet var ju inte jag utan en som är mer kvalificerad. Så långt kan det ju vara ok eller hur? Fick veta att denna person är nyutbildad och har jobbat med förskoleverksamhet sen dess. Förhoppningsvis har jag fått fel info för jag undrar verkligen vad hon gjort innan dess som gör henne mer kvalificerad. Hon kanske är fd barnläkare eller något annat gångbart. Mer kvalificerad är hon i alla fall. Jag undrar lite försiktigt om jag inte har fått med mig något från alla dessa år i skolans värld. Eller är det så enkelt att dom är rädda för min sjukskrivningsperiod, i så fall vill jag att dom säger det.

Självförtroendet vacklar, man vill ju gärna ha en plats i något sammanhang och det har jag inte just nu. Det är inte bra alls.

Pratade en stund, eller jag skypade en stund med en god vän. Hon lyfte vissa frågeställningar och fick mig att tänka lite annorlunda.

Tur att jag har bra folk omkring mig även om dom inte är i min omedelbara närhet. Ibland behöver man lite gott peptalk och det fick jag. Tack Annika!

Jag vill arbeta som djurhomeopat igen. Inte för att jag lagt av, men patienterna lyser med sin frånvaro. Kan det bero på att jag lagt energi på annat håll ett tag. Eller att jag haft en energitjuv i närheten som påverkat mitt agerande. Det är ganska uppenbart att något har hänt som ger ett negativt resultat. Hmmm, något att tänka på faktiskt. Nu börjar det bli dax med någon form av affirmation eller meditation. Hitta tillbaka till det jag verkligen vill göra och kan göra.

Jag tänker väldigt bra när jag kör bil. Kanske skulle jag ta och göra ett besök hos en bekant som precis skaffat sig mjölkgetter, funderade ju på det för ett tag sen och har inte släppt tanken på egentillverkade ostar.

Nåväl, det får bli dagens uppdrag tror jag.

En kopp kaffe med mjölk och sen ber jag till dom goda gudarna att bilen startar. Som kuriosa kan jag meddela att det är mer än 7 grader kallt fortfarande och min bil startar inte utan hjälp då.

Ha en bra dag

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards