Alla inlägg den 28 februari 2009

Av Helene - 28 februari 2009 10:52

Idag är det idiothalt i min backe och jag hade verkliga problem med att ta mig ner med nosen åt rätt håll på bilen. Det kändes inte så bra alls. Upp funkade fint, då har jag fart på bilen men ner var ingen höjdare.

Jag förstår att det kommer att ta evigt lång tid för all is att smälta eftersom de kalla nätterna bara bidrar med ett nyfruset lager. Dessutom rinner det vatten under isen hela tiden. Just nu hjälper det inte att salta alls. Får väl vänta tills det regnar igen.

Det är lite trist med den där backen för jag kan ju aldrig be någon komma på besök om du inte har fyrhjulsdrift. Hade planerat en liten fest men den får vänta ett tag verkar det som.

Dammsugaren har bett om en date - igen. Det blir mer damm när man inte kan vädra ordentligt eller så är det bara så att det känns instängt. Jag har liksom inte varit lockad att ha fönster och dörrar öppna sen ett antal månader tillbaka. Idag har jag i alla fall slängt ut ett antal mattor på vädring. Det mår både dom och jag gott av.

Eftersom det är sista dagen på denna månaden så får man väl tro att det bara kan bli bättre den närmsta tiden. Har tyvärr inte sett fler blommor än snödropparna i rabatten hemma hos mor min, men jag hoppas innerligt att det även dyker upp indikation på våraktiviteter även är - bortsett från fåglarna som tjattrar i buskarna.

Snart är det läge att bygga mitt hönshus som jag har gjort ritning till. Det skall bli kul att snickra igen. Jag är inte så himla duktig på det men jag tycker att det är så kul. Byggde en lekstuga till barnen när de var små. Ovanpå sandlådan hamnade den och dom kunde sitta under tak och gräva ända tills jag lade golv över hela. Kanonbra tyckte både ungarna och jag. På taket hade jag gräs och lökväxter. Väldigt pittoreskt.

Kanske skall jag kolla in hur mycket virke jag har liggande i förrådet.....är så himla sugen skall ni veta. Höns har jag redan tingat och en tupp har jag också fått av en bekant men den har inte flyttat hit än. Dessutom kommer det myskankor, en hane och två honor. Även dom skall ha ett hus att bo i.

Det skall bli väldigt roligt när alla djur är på plats så det ser jag fram emot.

Om några dagar skall jag besöka en gård som har några mjölkgetter också, kan inte släppa taget om detta än. Jag måste få  se vad jag känner när jag ser dessa getter och hur dom hanteras. Har hör att de är svåra att stänga ute från trädgården så jag får nog tänka igen om detta ordentligt innan jag slår till och skaffar egna.

En solig dag till er som läser....

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards