Alla inlägg den 4 februari 2009

Av Helene - 4 februari 2009 20:12

Nu har jag äntligen kommit igång! Skapandet fullständigt sprutar omkring mig och det känns hur bra som helst. Jag bryr mig inte så mycket om hur andra tycker att det ser ut men självklart blir jag glad som en lärka om någon gillar det jag gör.

Det värsta med att få lusten att skapa är att jag glömmer bort tiden. Detta kan ibland göra att jag missar viktiga saker. Inte bra alls.

Idag har jag limmat och rivit papper så nu är jag mätt på det. Skall klippa i tyg om en stund hade jag tänkt, randigt tyg blir runda klipp och blommigt tyg blir som stavar. Sen kan ju den som vill, fundera på vad jag skall göra.

Det låter säkert som att jag helt oplanerat river limmar och klipper i tyg för att ha det i en liten hög. Så är inte fallet. Tokig är jag, men det finns en mening i galenskapen mellan varven.

Det här är ett exempel på min färgfrossa. Målad stol, drickamålning. Det är ett antal år sedan jag gjorde den här stolen men jag gillar den för den gör mig glad.


Tidigare i dag skrev jag att det kommer snöflingor dalande och jodå, nu har det kommit många. Vet inte riktigt hur jag skall förhålla mig till detta. Det blir ju åtminstone ljust med snö, så jag får väl tycka att det är ok ett par dagar. Bara jag kan ta mig ut till stora vägen ni vet.....behöver ju komma till hästar och till arbetsplats.

Hästar förresten, dom gled verkligen fram när dom skulle in. Jag är alltid orolig för att dom skall hamna så fel med sin fötter att dom gör sig illa. Det har varit himla jobbigt en längre tid nu även om vi har sandat för att dom skall kunna gå någorlunda säkert till och från hagen. Idag var dom dessutom ganska upprymda, förmodligen för att det var snö i luften.

I morgon har jag att välja på tre saker beroende på om jag kommer härifrån eller inte. Jag kan åka för att se när min dotter har hopplektion på skolan sin, besöka dvärgpinschervalpar eller vara hemma och ev. städa och sedan ta en tur till hästarna.

Valparna är ju kul förstås. Men å andra sidan skall jag ju ingen ha eller skall jag det? Det är också kul att se Lisa rida men det är en bit att åka. Bäst är nog att ha en översyn på hemmet och sen åka till Lisen och Daisy. Jag skall ju arbeta i morgon kväll också.

Alltså, jag kan inte bestämma mig och det gör mig tokig. Jag kan inte bestämma mig för om jag skall ha pinchervalp eller inte fast jag är ju så sugen så det finns inte.

Kanske skall jag fråga rottisen vad hon tycker!

Kram till alla


Av Helene - 4 februari 2009 14:55

Idag är det redan onsdag säger dom. Vädret är ok utifrån mitt sätt att se det, det går mot noll och sen hoppas jag på plus.

Visserligen är jag lite misstänksam mot att det virvlar omkring en och annan snöflinga men jag kanske inte behöver oroa mig. Värre är det väl för engelsmännen som fått lite för mycket för att "uppskatta" det fullt ut. Läste en artikel igår om reaktionen i det brittiska samhället och kan inte annat än le åt det.

Jag har lite svårt att hålla med alla mammor och pappor som hoppas att barnen kommer att få mycket snö nu när det snart är februarilov. Kommer på mig med att vara alldeles tyst när detta kommer på tal nämligen. Vem sjutton vill ha snö nu? Jag är nog inte ensam om att drabbats av vinter/kyla hat. Flera betrodda och kära vänner håller med mig men, jag har faktiskt vänner som älskar vintern och kylan och mår oförskämt bra just nu. Dom åker skridskor och skidor och längtar redan efter nästa vinter! Hur kan det bara bli så?

Känner mig i övrigt ganska nöjd med dagen. Sov gott och länge....hur många har kunnat göra det idag? När jag fikade så ringde en god vän och skulle höra sig för om det var aktuellt med ett outletbesök i staden. (Det var planerat men inte 100 bestämt.) Jo då, på med kläder och vips iväg i Lilla Blå. Tycker att det är en lyx att kunna shoppa mitt på vardagen sådär utan vidare. Annat var det när jag var liten och min mormor och jag var i Göteborg och handlade. Jag minns att det var ganska tomt i butiker och på gatorna för det var bara hemmafruar som handlade. Folk arbetade ju på ett annat sätt då och det var få som var lediga mitt på en vardag.

Nåväl, just idag drabbades jag av ett sängöverkast helt i min smak och detta bar jag runt på länge innan jag bestämde mig. Vänninan hittar alltid en massa roliga kläder och hon har tålamod nog att gå igenom allting som hänger på ställningarna. Det har inte jag, jag drabbas dessutom av blindhet när det finns så mycket att titta på. Tur att hon är med för det är hon som hittar saker till mig. Ha, och vips blev jag med klänning i tunn ullvariant. Passade utmärkt och det var "min" färg också.

Nöjda och glada drog vi hem och angrep stallet så det blev klart till kvällen.

Känner att det kommer bli en hästmysarkväll idag. Ibland får man lägga lite tid på att ordna extra med sin fyrbenta kompis. Både jag och Lisen går i vinteridé. Hon vill förstås komma ut på tur, men det går ju inte att rida här just nu och sen har jag ju fortfarande jäkligt ont när jag sitter upp. Ischias är inte kul. Visst kan man ändå jobba med sin häst tänker väl någon och det är ju helt rätt, men hästarna kan knappt stå på benen i hagen så hur skall man kunna göra något i tex paddocken när isen ligger som en hinna överallt.

Men, jag kan berätta en hemlighet....våren kommer snart för det har jag bestämt.

Nu skall jag klippa, klistra och limma lite tills det blir dags att ta in hästarna vid femsnåret.

Ha det sålänge


Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards