Alla inlägg den 5 februari 2009

Av Helene - 5 februari 2009 23:40

Tredje dagen på nya jobbet var lika bra som de andra två. Fortfarande go personal och det betyder mycket när man är inne på ett helt nytt område som jag är.

Skall jobba på måndag igen. Nya barn den här gången. Intressant och givetvis lite pirrigt. Det är väldigt mycket som är helt nytt för mig och man beter sig som ett ufo känns det som.

Nog om detta. Jag är faktiskt ganska trött idag. När jag skulle köra hem vägrade Lilla Blå att lysa med hel-ljuset. Knappen funkade, men inte helljuset. Hur kul är det när man kör på kurviga smala vägar halva vägen hem. Nästan 4 mil i mörker eftersom allt ljus äts upp av en våt vägbana.Jag fick sitta med handen på hel-ljus-tutan( knasigt ord). Fasen att det alltid skall vara nå´t som krånglar. Ljudet baktill har varit tyst i flera dagar nu och när jag tänker efter så hördes det mest när jag lastat hästmat och "eldblocken". Kanske det är fjädringen som håller på att ge sig?

Ja, vem vet och vem vill veta, det är ju bara problem med gamla bilar!

Nu till något helt annat. Jag sa att jag skulle lägga in en bild på rottisen när hon gosar sig i min säng, men varje gång jag kommer ihåg kameran så flyttar hon på sig. Jag tog i alla fall en bild i går kväll där Tajtotten och Akka snusar

i sängvärmen.

Ser ni hennes bakben, dom viftar hon och putter på mig med på nätterna när hon inte ligger med huvudet på kudden som en människa. Lite knäppt tycker jag men hon mår fina fisken.

En del tycker säkert att det är helt fel att djuren ligger där och myser. Det tycker egentligen jag också men jag har inget att säga till om för vanan har utvecklats när jag inte varit hemma.



Det här är Tyson.

Han är en omplaceringskatt som jag tog hand om för två år sedan eftersom han inte ville bo i lägenhet utan längtade ut i naturen.

Han var så desperat så han slängde sig på fönster och dörrar, allt för att komma ut. Det gjorde han hos oss också så jag insåg att det där med att bekanta sig med familjen var överreklamerat för hans del. På med ett katthalsband med reflex och sen släppte jag ut honom. Vi fick gå ut för att hämta honom två dagar i rad, sen var det som om han alltid bott med oss. Jag fick ett samtal från Blå Stjärnan där dom frågade om jag var intresserad av honom eftersom han annars skulle avlivas. Ägarna var lika desperata som Tyson för dom bodde i lägenhet. Det var ett bra beslut jag tog. Det är en supertrevlig katt som jag är så himla förtjust i.

Jaha, vad ville jag nu med detta, jo - skall ni skaffa katt så ta hand om en katt som behöver bli omhändertagen eller omplacerad. Det brukar bli väldigt bra. Kattungar är söta, det tycker jag med, men dom blir också stora katter ganska snart. Det finns massor av fantastiska katter att välja mellan på olika katthem. Det kostar kanske en slant, men du får ju också hem en katt som är vaccinerad och frisk. Kanske till och med kastrerad, vilket är jättebra.

Nu sitter Kattprinsessan här och pockar på min uppmärksamhet. Jag vet att hon vill ha filmjölk. Hon har nämligen använt filmjölksljudet en stund och kliver på tangentbordet i sin iver att övertyga mig om att hon har en nära döden upplevelse av bristen på A-fil.

Dax att agera tror jag!

sov gott

Av Helene - 5 februari 2009 09:15

Idag har dom ringt för nu behövs det vikarier i skolan. Tyvärr måste jag säga nej, det blir lite mycket med två jobb på samma dag. Jag är ju ingen  ungdom längre.

Jag vet att dom återkommer som tur är. Det kan ju vara bra att arbeta lite extra då och då.

Inspirationen jag hade igår fortsätter att spira. Ännu mer sen jag varit ute på diverse roliga bloggar och spanat. Himmel vad många det är som gör massor av härliga saker och visar det.

Jag brukar ta en tur på bloggarna här på bloggagratis varje gång jag är inloggad. Några tycker jag är så kul att jag följer dom varje dag.

En eloge till alla kreativa och fantasifulla människor här. Roligt att ni delar med er.

Idag är det kramsnö, det har inte kommit så mycket snö, men den som ligger oroar mig eftersom den är så våt. Det bådar inte gott för bilar på väg. Får väl hoppas att det inte är så illa som jag föreställer mig. Jag märker att jag inrättar tillvaron efter vädret och hur smart är det egentligen. Kan bara säga att det begränsar mig mycket. Jag får väl njuta av den enda plusgraden som är idag.

Ha en bra dag - det skall jag

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards