Alla inlägg under mars 2009

Av Helene - 16 mars 2009 16:11

Min kunskap om grävlingar ökar. Har googlat även grävlingar och har kommit fram till att det inte är så himla bra att ha såna under huset.

Dom här djuren sover från ett par dagar upp till några månader på vintern. Ungarna föds i januari till mars och en flock kan innehålla upp till 12 djur!

I Kina föder man upp grävlingar för bla borsten. Här i Sverige är det tillåtet att ha grävlingar som husdjur om man tar dom från uppfödare. Vet inte om det stämmer riktigt, å vem i hela friden föder upp grävlingar här?

Dom äter helst maskar och ägg men även smådjur bla igelkottar. Inte så trevligt tycker jag men djur är ju djur. Förmodligen finns det inte en enda igelkott här i trakterna så jag behöver ju inte oroa mig för mitt område precis. Dom är närsynta men har bra hörsel och luktsinne.

Det skall bli intressant att se om det verkligen är grävlingar som bor under hset, men det är nog troligt att det är så. Tänkte gå ut och kratta runt alla grävda hål vid grunden för att se om det blir fotspår som jag kan analysera.

Inte visste jag att det kunde vara såhär spännande att bo härute.

Mer info kommer inom kort.

Hej då på en stund

Av Helene - 16 mars 2009 11:39

I natt vaknade jag och hunden av att det var ett märkligt ljud i huset. Jag kunde inte lokalisera det och blev mycket fundersam. Kom det från vinden eller kom ljudet från grunden på huset.

Det lät som om någon höll på att möblera om. Jag gick en runda i huset för att se om jag kunde hitta en vettigt logisk lösning men icke. Båda mina katter var inomhus och såg lika fundersamma ut som hunden och jag.

Jag var såpass trött att jag inte ens blev rädd.

Nu när jag sitter här i köket börjar det härja igen. Hunden är i upplösningstillstånd och sniffar och donar. Något känner hon men vad? Stod i hallen för att lyssna efter dunkandet och då hör jag hur det morrar under mina fötter.

Kan det vara en grävling som bor där och har fått besök? Vad kan det vara för djur som väljer att bo under huset när mina katter och min hund ibland har sina vägar därinunder. Har inte märkt att det varit djur där under hela vintern. För inte väljer en räv att bo så nära folk, det kan jag inte tro.

Kanske är det en vildkatt bara, men då måtte dom blivit två eftersom dom inte är överens.

En dag för några veckor sedan var Akka under huset. Jag hörde ett himla liv med rassel och dunk och ut kom Akka farande med svansen mellan benen och raggen på ända. Hon pep in i huset med en väldig fart och sen har jag inte hört något liknande. Visserligen springer Akka på baksidan huset och håller på med något viktigt i perioder men jag har inte fattat vad. Ibland drar hon iväg mot ett bestämt mål som jag inte kan begripa, men det är kanske så att hon vet precis vad det här är och hur det rör sig.

Nu är jag riktigt nyfiken. Konstigt att jag inte sett spår i snön.

Samtidigt är det bra att veta att det är djur det rör sig om så jag inte behöver tro att jag är hemsökt av oroliga andar.

Då blir det genast lite besvärligare inbillar jag mig.

Nä, nu skall jag ut och kika under huset. Kanske jag får syn på något. Jag kommer givetvis att rapportera hur det hela utvecklar sig.

Ha det bäst





Av Helene - 15 mars 2009 20:23

Idag upptäckte jag att Lilla Blå läcker olja. Mitt inre blev alldeles tillknycklat.

Vad skall jag gör nu, vågar jag köra den, varför rinner det inte hela tiden, varför, varför, varför...... jag kände hur det där problemet blev precis hur stort som helst. Kunde inte tänka på något annat än att jag inte förtjänade detta just nu eller snarare aldrig.

Väl hemma, plockade jag slentrianmässigt upp några av mina akupunkturböcker och lite annat som låg i en väska. Upp kommer också boken "En ny jord" som jag läser i då och då. Tycker att den behövde läsas med viss koncentration så den öppnas endast ibland.

Det såg ut som att den ville bli läst här och nu så jag släppte allting annat och satte mig vid köksbordet. Det var några timmar sen nu. Jag blev helt uppslukad.

Jag vill inte påstå att den befriat mig från alla problem bums men jag kan erkänna att dom blir väldigt små efter att ha läst i den här fantastiska boken.

Mycket handlar om egot och egots härjningar i ditt huvud. Du kan också läsa om smärtkroppen som vi alla mer eller mindre har i oss och hur den får näring.Den handlar om förändringar i vår medvetenhet. Inget hokuspokus, utan livsvisdom som är till för alla.

Texten är omsättningsbar i våra liv om vi vill. LÄS DEN!

Jag blev så tagen av detta att jag kom alldeles av mig. Jag skulle ju sy lite hade jag tänkt... det får bli en annan dag.

Återigen, tack Annika för boken, den kom i rätt tid!

Vårlöksbukett till alla


Av Helene - 13 mars 2009 16:48

 Tog den här bilden vid insläpp häromdagen - det var då solen sken från en härlig himmel!


Jag skall jobba i natt! Blev tillfrågad för några timmar sedan och självklart ville jag det. Kul tycker jag. Får väl se hur jag känner i morgon när jag skall hem.

Nu fick jag hindra Lisa från att komma hem - det låter väl hemskt, men vad skall hon komma hem till mer än huset i skogen.

Det gjorde inget för hon har mycket annat att pyssla med verkade det som. Vi skall ses i morgon i stället.



Inte ser väl Lisen ut som vanligt precis, tog bilden samma dag som hon fick kolik.


Lisen fick komma in för en stund sedan. Hon verkar må helt bra efter sin kolikvända. Som en ny häst kan man säga. Riktigt pigg i ögonen och med på noterna, jag blir så varm i själen när jag är med henne.

Nu måste jag nog vila ett tag innan jag åker till jobbet. Det gäller att hålla ögonen öppna så man inte somnar fram vid fyratiden. Jag får ta med mig lite att pyssla med. Det brukar vara ganska lugnt, så när jag gjort mina sysslor kan jag nog sitta en stund. När ögonlocken vill trilla ihop så får man hitta på något att göra.

Jag måste erkänna att det känns lite konstigt att hoppa i bingen nu, jag hade faktiskt tänkt att åka till staden och sen sy en stund. Tygerna ropar på mig. Men, det finns fler dagar att sy på så jag får vänta tills dess.

Fredagsmys på er alla


Av Helene - 13 mars 2009 13:22

Hur kul var det att titta ut i morse egentligen? Jag vet att det kommit snö på fler ställen än här och jag tror att många upplever samma sak som jag, att nu får det vara nog.

Lilla Blå ville inte starta och var fullkomligt nedlusad med snö. Startkablarna gick sönder. Antar att dom är alldeles för flitigt använda. Jag fick laga dom innan jag kunde ta ut mitt batteri nr två, som bor i min hall. Detta batteriet är min livlina. Det finns lite fart i det, kanske för att det bor inne i huset. Lilla Blå gick igång, sen var det bara att ta sig ut till vägen. Fastnade i min backe förstås och motorn stannade. Ingen panik tänkte jag. Tur att jag har en bra handbroms. Bilen stod med baken i det brantaste och framhjulen var precis på toppen, det var bara illmycket våt snö ivägen.

Men, jag kom upp och har nog slitit ut "lamellerna" om det finns sådana på min bil.

Under dagen har jag tittat på bilannonser och drömt om en SUV av något slag. Inte för att det är aktuellt just nu men det är himla bra att ha koll på priser och annat. Det är ju suveränt bra att man kan gå in och kolla upp det mesta runt bilen bara man har ett regnummer. Bland annat är det viktigt för mig att ha en bil som man kan dra transport med och då får man ju kolla upp hur mycket bilen får dra med en förare med B-kort. Det finns inte så många bilar som jag kan få dra med upptäcker jag. Kanske borde jag skaffa mig E-kort, samtidigt tycker jag det känns lite onödigt just nu.

Bättre att lägga pengarna på dottern när hon tar körkort. Det är ju hennes häst som skall köras.

Dagen är gråvit och ganska kall. Det är svårt att uppamma energi att göra något kreativt med. Kanske skall jag ta en tur till den stora staden och hälsa på kusinen som fick förhinder häromdagen.

Så är det ju det här med stallet och insläppen på kvällen eftersom jag är den som alltid har den tiden att passa. Svårt att vara på annan plats då.

Får se om jag kan lämpa över det på stallkompanjonen idag.

Nu skall jag ut och halka igen med Lilla Blå. Förhoppningsvis har det smält undan lite snö i backen. Det rinner ju hela tiden vatten under isen och då smälter ju snön undan fortare.

Ha det gott - köp en lott


Av Helene - 12 mars 2009 19:03

Smhi hade rätt, det kom snö och det kom mycket på kort tid. Jag kan ju inte förhålla mig på ett normalt sätt till vädret längre. Läste på Smhis hemsida att det visst inte varit så mycket vinter i år som vi gärna vill tro. Det har varit för varmt! Jo, jag tackar för detta, en tydlig indikation på att jag är helt ute och svävar i mitt tyckande om is, kyla och annat som irriterar i väderväg. Jag fasthåller envist att det har varit vinter här sen i december 2008 och för mig är det så fortfarande.Om inte annat så pekar mina hysteriska elräkningar på detta.

Tittade till Lisen nu på eftermiddagen. Monica hade varit snäll och tagit in hästarna som stod och hängde vid insläppet sen en timma tillbaka. Dom gillar inte snö som kommer ner på tvären.

Lisen verkade må fina fisken. Hon fick ett flistäcke på sig förstås. Hon får inte bli kall det lilla livet.

Imorgon kommer dottern hem säger hon. Vi har inte setts på ett litet tag eftesom jag jobbat på helgerna. Nu längtar jag efter henne igen.

Det hade varit kul om sonen också hade hittat hit. Han har inte varit hemma sen i julas. Tur att vi kan prata på telefon i alla fall.

Kanske skall jag ringa honom om en stund.

AF turen kunde jag lika gärna varit utan. Dom har ändrat öppettiderna så nu är dom bara på plats måndag till onsdag. Kanske passar det bra eftersom det inte finns så många jobb till alla varslade.....

Pratade om bakluckeloppis med en kompis idag. Jag tror att jag skall testa det. Hon sa att det var kul och att hon fick sålt en hel del gamla prylar.

Får väl svänga ihop några grytlappar och kuddöverdrag, något kanske jag kan få sålt.

En vitsippsbukett hade varit fint.....


Av Helene - 12 mars 2009 10:17

Idag skall det komma snö säger smhi. Klockan tolv eller så. Konstigt för solen skiner ju idag och himlen ser inte snötyngd ut precis. Men vad vet man om väder egentligen! Det är bara att följa med i omväxlingarna från stund till stund.

Igår berättade jag om Lisen som inte mådde bra. Det gör hon idag eftersom ingen har ringt mig. Skall ändå åka till stallet om en sväng för jag vill försäkra mig om att allt är ok. Tänkte ta Lisen på en promenad.

Det blev ingen tur till staden och kusinen som planerat. Fick ett sms i morse där  skrev att hon är tvungen att vara hemma med sjukt barn.

Tänker passa på att besöka AF under dagen. Det är lika traumatiskt varje gång men jag måste ju. Rapport om detta kommer senare idag antagligen.

Har hört att ca 1000 lärare kommer att bli utan jobb. Det måste vara det värsta hittills. Vad skall alla dessa göra nu? Fast såklart, en tid kan dom ju gå på A-kassa. Sen kanske elevantalet ökar och då finns det ju jobb igen men kanske inte för alla. Några kommer nog att passa på att läsa lite extra för att ha mer att komma med när tiden är mogen för nästa möjlighet att jobba i skolan.

Världen är tokig och sjutton vet hur det skall bli! Kanske blir det något positivt i slutändan fast jag har lite svårt att se det just nu.

Annika, som jag Skypar med just nu, tycker att jag skall ha skrattkurs igen.

Kanske något att tänka på, det var ett tag sen sist.

Får väl se vad jag kommer fram till, kanske kan jag börja med en skratteria i bygdegårde under våren........

Nu skall jag starta Lilla Blå - om det går vill säga!



Av Helene - 11 mars 2009 20:37

Mardrömmen infann sig kl. 17.00 idag. Hästarna hämtades in. Jag passade på att fota dom i hagen men bilderna blev inte bra. Lisen traskade på som vanligt men när hon kom in så började hon flema och hon åt inte som hon brukar. (Hon är ett matvrak, äter allt och lite till) sen lade hon sig ner för dagens rullning men blev liksom kvar på golvet och låg där och flemade. Helt skumt tänkte jag som aldrig sett henne ligga i boxen vid den tiden på dagen. Jag gissade på kolik och tog med henne på en lite promenad i sakta mak när jag lyssnat på tarmljud, kollat pulsen och slemhinnorna. Allt verkade ok bortsett från flemandet. Något var inte bra alls!

Hon gick med huvudet ner i marken hela tiden och plötsligen vek hon ihop sig och blev liggande. Jag medger gärna att jag slutade att andas just då.

Jag fick upp henne på benen och vi gick in i stallet igen. Hon fick på sig ett flistäcke plus ett extratäcke och sen lade hon sig ner igen. Tittade på sin mage och suckade.

Stallägarna tittade till henne medan jag susade hem för att hämta homeopatika. Min hjärna var helt i kaos. Jag blev väldigt förskräckt över det här och kunde inte vara så rationell som jag brukar vara med sjuka djur.

Lisen har haft grovtarmsförstoppning en gång och det höll på att ta livet av henne. Sen dess är jag mer än uppmärksam på hennes drickande och ätande. 

Vips var jag tillbaka i stallet med mina piller. Vem står där och mumsar på höstråna som fanns kvar......just precis matvraket Lisen förstås.

Hon hade druckit vatten = bra och hon hade lagt en fin hög bakom sig som luktade pyton men som såg ganska normal ut.

Jag blev helt överlycklig men tog ändå ut henne i gången för att gå igenom henne en gång till.Nu hade jag mitt stetoskop med mig så jag kunde lyssna lite bättre. Hon verkade frisk som en nötkärna så jag valde att gå en sväng till med henne och det var som en befrielse att se henne denna gången.

Inget huvud i marknivå i alla fall och helst ville hon trava tillbaka till stallet.

Stannade ytterligare en timma i för att se så allt var bra. Lisen fick en dos homeopatika innan jag åkte och en dos i sin vattenhink. Jag var nära att ringa veterinär men vet att dom vill att man skall ha prövat vissa saker innan man ringer, så om hon hade fortsatt med sitt liggande och flemande så var inte telefonen långt bort kan jag säga.

Jag hoppas verkligen att allt är ok i morgon när jag kommer. Tur att stallfolket tittar till henne och ringer om det är något som händer.

Alltid skall det vara något som man inte räknar med på en dag eller hur?

I övrigt har jag tittat på bil! Lilla Blå har nämligen blivit helt förryckt och mer lynnig än någonsin. Det lutar åt skrotning - jag har hotat men det hjälper inte.

Det var kul att provköra en lite större bil men jag kände nog att just den bilen inte var vad jag hade tänkt mig. Lite i klumpigaste laget fick jag för mig. Fyrhjulsdriven var den i alla fall och skulle nog passa in på min väg.

Jag tänker titta mig noga omkring och jag tror inte det blir en diesel till i alla fall. jag har fått nog avlynnigheten.

Bild på "filten" kommer här. Den är finare i verkligheten än på bilden.



Kudden är mitt frihandsbroderi som blev till en kudde tillslut. Trodde länge att det skulle bli en väska men så blev det inte.



Kuddarna skall fiffas till lite mer, jag har börjat....tog två gula skosnören och gjorde rosetter av. Dom syns inte så tydligt men dom finns där. Man får ta vad man har och skosnören funkar dom också och förresten, vem vill ha illgula skosnören nu för tiden!

I morgon skall jag nog besöka min kära kusin på hennes jobb. Hon arbetar i en inredningsbutik som är ganska nyöppnad. Det skall bli kul att se vad dom har att erbjuda och framförallt skall det bli gott med en fika.

Det har också visat sig att det finns en dvärgpincherkille över till mig!!!!!

Gissa om jag grunnar mig grön över detta. Han är inte ful precis och han är inte 8 veckor längre, snarare 5 månader och det är bra. Vädret är ju lite bättre ute och inne i mitt hus är det inte frost på golvet heller så nu blir det nog snart läge för en valp eller vad tror ni?

Nåväl, först upp och jobba lite på morgonen, rasta hunden, till Lisen och kolla läget sen in till staden. Det blir nog bra tror jag.

Vi hörs


Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards