Alla inlägg under mars 2009

Av Helene - 24 mars 2009 20:34

Nu är jag hemma med min bil. Vi hittade lite fler rostrosor på den men.....den blev min ändå.

Lite annorlunda att köra och bra mycket starkare motor än den i Lilla Blå.

Orkar mycket mer i backarna härute.

I morgon skall jag tömma Lilla Blå på innehåll och sen blir den hämtad. Det känns lite sorgligt trots allt hur eländig den sista tiden än varit.

Akka har hunnit provåka också. Hon tyckte det var helt ok och stannade bak i bilen utan att hoppa ner i passagerarsätet. Jag vill helst ha det så för det hade varit kul att kunna erbjuda folk att sitta bak i bilen utan att behöva städa den varenda gång. I bland åker ju folk med utan att man planerat det och då blir det pinsamt med allt hundhår och fotspår överallt.

Jag är faktiskt trött nu, behöver nog hoppa i säng tidigt. Det känns i huvudet också. Jag vill inte ha en förkylning nu för jag skall arbeta torsdag natt. Blev inringd idag och blev bokad för nätter längre fram också. Kanonbra!

Grävlingarna lever rövare under huset. Det måste ha kommit objudna gäster för dom har morrat och pipskrikit, rumlat runt och burit sig åt så jag trodde ett tag att dom var i vardagsrummet. Akka är ovanligt stressad av dom ikväll. Vilket ju inte är det lugn jag behöver med begynnande huvudvärk å allt.

Ute är det kallt idag. Hoppas att det inte blir -8 eller så, då fryser jag ju igen. Det vill jag inte. Känner hur min köldnoja kommer tillbaka sakta men säkert...

Lisen hade brått in till sin mat och halvsprang ouppfostrat med mig i släptåg. Jag fick faktiskt bli lite sur på henne för att hon skulle sakta ner tempot. Mat, mat, mat lyste det i ögonen på henne. I morgon skall jag mysa ordentligt med henne. Vi behöver nog hitta på något hon och jag.

Nä, nu lockar sängen, hörs i morgon eller så



Av Helene - 24 mars 2009 08:15

Här sitter jag med min kopp med kaffe. Råkade titta ut genom köksfönstret och ser att det snöar! Känns sådär kan jag ju säga. Det har varit kallt i natt igen. Himlen är både blå och grå, verkar som den inte kan bestämma sig. För en stund sedan var det sol. Det kanske inte blir så mycket med snön. Igår när jag körde till jobbet så kom det också snö men det blev liksom inget med den, kvällen blev fin och solen kom tillbaka. Kanske blir det så idag igen, hoppas det.

Om ett par timmar skall jag åka iväg för att hämta bilen. Det känns bra. Lånebilar är aldrig skoj, jag är alltid så rädd att det skall hända något med dom.

Ha en bra dag - det skall jag

Av Helene - 23 mars 2009 22:30

Hemma är allt bäst ändå! Kom precis från jobbet. Det var en bra kväll som vanligt. Lugnt och trivsamt. Vilka mysiga människor det är som jobbar där, ni skulle bara veta.

I morgon skall jag hämta bilen! Det skall bli så kul och jag hoppas verkligen att den motsvarar mina förväntningar. Illspännande måste jag säga.

Daisys ev. nya matte har hört av sig. Jag är inte förvånad. Den där Daisy är inte någon lätt dam att handskas med precis. Hon uppvisar just nu sina mindre goda sidor har jag förstått. Hoppar och skuttar, slår med svansen och huvudet - detta känner jag så väl igen. Hon vill inte att man bestämmer över henne. Det är det värsta hon vet. Dessutom behöver hon mer kondis så att hon orkar eftersom hon inte är riden ordentligt på ganska länge.

Det är inte så lätt att hitta en ryttare till henne som kan komma på hur hon funkar, för Lisa tog det några år och nu har hon vuxit ur henne kan man säga. Jag undrar hur det här skall gå!

Idag blev jag så himla sugen på blommor igen. Jag älskar bland annat slingerkrasse som man har på sommaren. Varje år odlar jag krasse så det helst skall spruta ur krukorna. I år har jag inte ens hunnit sätta några frön för jag har glömt att inhandla dom. Idag kom jag ihåg det - äntligen.

Hoppas kunna fixa ner dom i jorden på torsdag eller så.

Jag blir glad bara jag tittar på påsen dom ligger i. Hur knas får man bli egentligen.

Häromdagen läste jag något vansinnigt. En skola eller om det var en kommun, längre norrut i landet, köper pannkakor från Tyskland till eleverna på skolorna. Tyska pannkakor var tydligen godare och billigare än svenska. Dessutom flygs dom till sagda kommun. Man häpnar! Hur kan det vara möjligt att det är billigare?

Uppriktigt sagt så blev jag helt ställd inför detta. Finns det verkligen inte pannkakor på närmare håll än Tyskland. Eller var detta ett tidigt aprilskämt månntro?

Det finns massor av sådana märkliga saker men det har väl med den sk upphandlingen att göra. Den får man ju rätta sig efter och billigast skall det ju vara eller hur?

Nä, nu är det natten, sov så gott ni därute. Jag skall som vanligt ta min bok och lägga mig att läsa.

Snödropparna blommar och krokusarna likaså....men inte här, inte än, men dom kommer har jag bestämt!

Natti






Av Helene - 22 mars 2009 20:13

 Mitt möte med en ardenner


Vilken vansinnigt rolig dag det har varit. En cirkel är sluten.

Jag åkte iväg med korgen och hunden norr ut. På vägen ut genom dörren tog jag också med mig min kamera för ovanlighetens skull. Den brukar jag glömma hemma för det mesta.

Vi åkte i evigheter kändes det som men tillslut var vi framme. Jag tittade på bilen en stund och fick nyckeln så jag kunde provköra.

Av någon anledning började vi förstås att prata häst och ägarna till "Kian" visade sig ha en ardenner och en nordis. Vi var ju givetvis tvugna att titta på djuren innan jag provkörde. Sagt och gjort vi knatade bort till hagen. Där kom en kraftfull ardenner och en något mindre nordsvensk så fort vi visade oss. Bakom dom här två härliga herrarna dök det upp en tinkerliknande häst med ett huvud som såg ut precis som Lisens. Det var nästan märkligt, nog för att den hästens huvud var i större format än Lisens men ändå.....

Det var en skäck, ett sto och hon var stor.

Hon heter Indra, köpt från Skåne för några månader sen och si, det var nog inte så konstigt att Lisens huvud syntes i Indras för det är Lisens förstfödda och enda föl såhär långt.

(Föl och föl förresten, hon är ca 11 år) Jag höll på att tappa hakan rakt ner i

 jorden och det gjorde dom med. Vi kollade för säkerhets skull Indras papper och det visade sig att det stämde. Så roligt det var! Jag har många gånger undrat hur Lisens avkomma skulle se ut och nu stod hon framför mig liv levande.


Indra



och mamma Lisen


Jag skulle velat hitta en bättre bild tagen framifrån på Lisen för att ni skall kunna se hur lika dom är i uttrycket och i huvudet. Helt otroligt lika, men det får duga med den här gamla bilden, den är ju en av mina favoriter.

Allt Lisen ville ställa upp på idag var att visa sig när hon gnager på torrt gräs och det är väl inget att se kan jag tro. Bättre bild en annan dag.

I vilket fall som helst så blev vi så överraskade över denna upptäckt så vi var tvugna att ta en kopp kaffe och babbla om hästar en stund till. Skulle jag provköra en bil eller hur var det egentligen?

Nu regnar det och blåser rejält. Jag är trött efter min resa och allt annat.

Förresten, jag valde Kian (som är grön, hihi) och skall hämta den på tisdag. Hurra vad jag är glad för det.

Jag kände mig hemma i den med en gång så det var inte så mycket att fundera på. En och annan lite rostfläck förstås som små utslag på väl valda ställen. "Armen" som extrahjulet sitter på var det fulaste av alltihop så där kommer jag att göra en insats illsnabbt. Jag läste alla protokoll och serviceböcker också, sen slog jag till.

Nu skall jag ta en kopp te tror jag. Känner mig sugen på något men vet inte vad.

I morgon skall jag jobba. Lånad bil igen men den här gången en hyrbil som är snabbare än vinden känns det som. Många reglage och lampor som lyser.

Känns som sagt som en rymdkapsel.

Kram till alla och tack för tipset KM angående grävlingarna!

















Av Helene - 22 mars 2009 08:01

God Morgon, nu skall jag ut på tur. Om en stund ger jag mig av uppåt landet för att titta på bilar. Knasigt att behöva åka så långt men förhoppningsvis finns bilen med stort B just där. Så håll tummarna för mig är ni snälla.

Känner mig lagom laddad. Det hade varit trevligt att ha någon med sig men vem drar iväg från hem och familj en söndag för att se på bilar jag bara undrar... det får räcka med Akka.

Skall koka några ägg och ta mackor och kaffe med så jag inte svälter  ihjäl innan jag kommer hem igen.

Jag får väl göra det hela lite vårutflyktaktigt med min fina picknickkorg i högsta hugg. Inhandlad för 20 kr på en loppis. Egentligen är den inte praktisk alls och synnerligen otymplig att bära men jag gillar den. Känner mig väldigt ordningsam när jag fyller den med fika och mackor.

Ha en bra dag - igår såg jag massor av blommande krokus- mums


Av Helene - 21 mars 2009 22:48

Störtade upp i morse eftersom jag lyckades med att inte höra väckarklockan och blev lite försenad. Hade ju en del att göra idag. Iväg till stallet utan kaffe, det kändes motigt. (för den som undrar så har jag fått låna en liten skåpbil över helgen) å andra sidan var det bara utfodring, sen åkte jag hem igen för mitt älskade kaffe och sen tillbaka till stallet för utsläpp och laga fjädergrinden.

Kl. 09.15 blev det dags för utflykt till bilfirman med dottern i släptåg. Det var en röd Cross Country som jag skulle provköra. Himmel vad mycket pinaler det var på den bilen. Man kunde ju knappt andas förrän det gick att avläsa på någon trevlig lite skärmliknande sak som man kunde se rakt framför sig. Temperatur ute, bensinåtgång mm mm. Sen var det hur många knappar och reglage som helst. Som en rymdfärja. Jag blev helt upptagen av detta så jag kunde inte koncentrera mig riktigt på att köra bilen den första kilometern. Tänk när sånt går sönder, lagar man det då om man heter Heléne?

Den var superfin med skinnsäten och diverse andra fiffiga saker. Inte ett fel på den som vi kunde se, men jag blev inte förälskad. Det kändes för stort om jag kan uttrycka mig så. Vet inte vad det är med volvo som stör mig.

Samtidigt inbillar jag mig att jag hade kunnat åka ganska tryggt ett tag med den bilen. Sen är det ju det där med transporter. Med just den volvon får jag dra 1370 med B-kort och det är på gränsen för vad jag behöver.

Ta den, sa Lisa iskallt, det är i alla fall en bättre bil än vad vi haft på många år.

Jag vet att hon tyckt att våra bilar har varit pinsamma många gånger, men vi har i alla fall kunnat förflytta oss under åren.

Vad gör jag då, jo, jag drar iväg för att titta på Kia Sportage såklart. Det är ju en sån jag allra helst vill tuffa runt i. Så i morgon tidigt, haha, drar jag iväg på utflykt.

Tack Anne för din kommentar. Jag skrattade gott åt din historia om din gamla bil. Skönt att inte vara ensam om diverse bilproblem. Lustigt att du har en Kia, om jag känner mig rätt så kommer jag att falla pladask och inte se ett enda fel med den bilen. Det är inte så bra men jag kanske blir lycklig en stund.

KM har varit i farten med en kommentar också. Jag vet inte riktigt vad han menar med röra runt i ......

Jag kan bara meddela att jag inte gillar automat. Så det ligger långt ner på önskelistan.

Kom från jobbet för en stund sedan och jag har haft det mysbra hela kvällen. Jag gillar verkligen att vara där.Idag har jag lärt mig att spela Uno, vilket jag undvikit tidigare i mitt liv. Är inte bra på att spela kort nämligen, jag kan inte koncentrera mig. En personal bakade kanelbullar. Det är alltid mysigt. Det doftade underbart i hela huset. Det slog mig att jag inte bakat på över ett år. Hur dumt är inte det när det blir så gott.

Grävlingarna har jag inte hört av sen i går kväll, det kan väl inte vara så att dom har flyttat redan. Ja, inte gör det mig något men jag hade ju velat se dom. Det enda jag har sett är ett tassavtryck i en av deras jordhögar så nu vet jag att det är grävlingar.

Aha, dom har inte flyttat, jag hör dom nu. Dom möblerar om igen, det värsta är kanske att dom gräver nya gångar och hålor, så snart åker huset kana och hamnar i myren här brevid. Kanske inte så himla bra.

Man har ju hört om jordskred nu på sista tiden, det här skulle ju bli ett grävlingskred. Det vill jag ju inte förstås.

Fattas bara att Hector dyker upp igen, han finns ju här inne någonstans. Vad kommer som nummer tre tro? Varg eller björn eller varför inte en mårdhund eller en tam uggla. Alla är välkomna men dom måste vara snälla förstås.

Nä, nu skall jag ta en sväng till sängen och läsa någr rader.

Ha det gott ni som läser detta, i morgon hoppas jag att ni håller tummarna så att er energi kan få mig att fatta ett bra beslut.

kram på er








Av Helene - 20 mars 2009 22:17

Ingen ny bil i sikte än men imorgon skall jag provköra en röd sak och om inte den är vad jag har tänkt, så skall jag åka långt ovanför Vänersborg för att kolla upp en annan. Hoppas att det är värt det, man vet ju aldrig vad man får se.

Det är baske mig inte lätt att veta vad man skall göra och vad man skall välja. Alla bilar som man tittar på ser ju så fina ut.

Snygga utanpå och inuti.

En morbror till mig har en mycket snygg och praktisk bil som hade passat mig bra. Han skall byta in den nu och först tänkte vi att jag kunde ha den men det visar sig att kopplingen slirar ibland och behöver bytas ganska omgående. Det kostar alldeles för mycket. Många fina tusenlappar skulle flaxat iväg direkt. Det räcker inte med 6 st för det kostar ännu mer på just den här sorten.

Det blir nog en Volvo till slut eller kanske en Kia Sportage. Jag är ju ingen Volofantast precis men dom brukar åtminstone funka och efter Lilla Blå behöver jag en bil som inte har för mycket hyss för sig. Jag vill åka tryggt en stund.

Morgondagen blir spännande i alla fall. Titta på bilar kan ju vara trevligt en stund.

Fick en ny dvd-spelare i påskpresent av min lilla mamma idag. Hon tycker att det är för tokigt att jag inte brytt mig om att fixa TV-antennen och något skall jag ju kunna använda teven till när jag nu har en. Den gamla slutade funka för några månader sen så jag ser eventuella filmer på min dator. Det går bra det med för då kan jag krypa ner i sängen och mysa till det.

Det är ganska konstigt att trots all reklam om saker, som du enligt reklamen inte kan leva utan, kan man leva utan. Hmmm, förstod ni det där?

Jag tror inte att min livskvalitet blir sämre i alla fall. Det finns ju massor av annat att roa sig med.

Var ute och tittade efter sommarjobb till mina ungdomar idag och hamnade på ett företag som söker Mystery Shoppers. Det verkar ganska kul tycker jag. Lite uppdrag här och där kan inte vara fel för studerande ungdomar.Tänker tipsa dom om det i alla fall. Kanske skulle jag tipsa mig själv också....dom kanske har användning för en person som med förkärlek besöker bilhallar, hästbutiker, foderbutiker, butiker med verktyg och "annat bra att ha"  samt inredningsbutiker, byggvaruhus och en och annan tyghandlare. Matbutiker är inte lika kul och inte klädaffärer heller. Jag är ingen god shoppare egentligen, inte när det gäller kläder i alla fall. Jag störtar in i en affär som jag redan valt ut och handlar det jag skall ha. Jag är hemskt tråkig att ta med om det gäller att titta på kläder, men jag fikar gärna och mycket om det går.

Jag kan däremot ägna tid åt att titta på mina favoritsajter när det gäller kläder och mode och då händer det att jag slår till och inhandlar något som jag tror skall passa mig.

Jag har tex hittat en grön tröja hos Gudrun Sjödén som jag skall investera i under våren. Jag gläder mig åt det inköpet när det nu blir av......

I morgon eftermiddag skall jag arbeta igen, jättekul tycker jag. Det är ju dessutom lördag då blir det ju lite mysigt på boendet.

Oj, klockan går fort ikväll. Skall upp tidigt till hästarna och sen blir det ju upphämtning av Lisa för hon ville följa med för att titta på bil sa hon.

Som tur är så står bilen bara ett par km från hennes lägenhet.

Innan jag åker skall jag ta ut kusarna också. Såg att fjädergrinden var sönder när jag tog in dom ikväll, så jag får hinna laga den imorgon innan jag åker. Alltid är det något att pilla med.

En lyckoklöver delar jag ut till alla läsare!







Av Helene - 20 mars 2009 11:15

Vilken strålande dag vi fått igen! Lite svalare än i går men klart godkänd.

Jag har faktiskt varit upp tidigt och hunnit med att måla sidorna på min köksö, målat skav på köksbordet, skurat runt i köket och tvättat fönster. Fönstren var ju pinsamma nu när solen försökte titta in genom rutorna. Himmel vad allt ser dammigt ut helt plötsligt.

Min köksö är ett hemma bygge av gamla skåp, en bordskiva och en marmorskiva. Det är helt ok faktiskt. Jag har gjort den alldeles själv.

Vill ju inte gärna lägga ner hur mycket som helst på ett boende som jag inte äger....inte än i alla fall, kanske kan jag få köpa loss det så småningom.

Hmmm, jag kanske skall lägga in en bild här på min köksö.

Det finns kanske någon annan som skulle tycka att det vore kul att se en ekonomivariant på köksinredning. Bild kommer senare, tror jag.

Håll tummarna för mig idag för det kan hända att det trillar ner en bil i huvudet på mig under dagen. Det är sant, jag kommer att ha bil snart igen.

Jag säger bara, släkten är bäst! Igår kväll dök det upp bilar från flera håll och idag skall jag få besked om hur det går med detta.

Jag vågar knappt tro att det är sant.

Det är lite nojigt att vänta på besked men innan klockan är tolv lär jag veta hur det blir.

Tumhållning tack!

Ha det bäst

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards