Alla inlägg den 19 mars 2009

Av Helene - 19 mars 2009 20:01

Här sitter jag och håller på och gå igenom mina foton och då upptäcker jag en kommentar till föregående inlägg.

Jag svarar här, tror inte att skribenten har något emot detta.

Kära KM, jag är mycket tacksam över att du hade modet att tala om för mig hur det egentligen hänger ihop med motorer, men som du själv skrev, jag är ju kvinna så jag kände redan till det. Det blir lite roligare om man gör sig lite ......, du vet. Jag gissar att det var du som tipsade mig om att jag borde skaffa mig en jeep. Tyvärr får jag inte dra med den, har endast B- kort, annars hade det passat mig perfekt. Helst en illgul eller knallröd, militärgrönt känns lite......grööönt!

Kul att du fortfarande tittar in här!

kram till alla - gott med fralla, å  ost

Av Helene - 19 mars 2009 17:24

Ja, nu har det hänt som jag fasat för. Lilla Blå skall gå ur tiden. Idag spelade Lilla Blå mig ett sista spratt. Jag hade fått igång bilen med hjälp av starkablar och fyllt på olja för vidare färd mot stallet. Hade räknat ut att om jag åkte sent på eftermiddagen så skulle jag vara kvar i stallet så att jag kunde ta in hästarna innan jag åkte hem.(Annars brukar det vara så att jag åker minst två gånger om dagen.) Hade också lust att hålla på med Lisen lite extra eftersom det går att vara i paddocken nu för tiden och solen skiner.

Vad händer? Jo, motorfästet på vänster sida lossade med ett fruktansvärt skrapande och växellådan brakade ihop. Där stod jag som ett ufo mitt i skogen och mitt på vägen i en svacka med en stor vattenpöl som höll på att dränka mig när jag klev ur.

Det hör till saken att denna bilen måsten man motorstoppa med en växel ilagd så nu när jag blev stillastående utan växlar som funkade så stannade inte motorn heller.

Jag började montera av plus och minus på batteriet. Den gick fortfarande, sen drog jag av en kabel som jag vet, åtminstone gör att den INTE startar.

Det hjälpte inte, den tuffade och gick.

Grannen kom ut för att bistå mig och hennes man föreslog via telefon att vi skulle strypa dieseltillförseln, frågan var bara var dieselpumpen satt. Eftersom vi är kvinnor så löste det sig naturligtvis, men det hela hade tagit närmare en halvtimma och bilen tuffade på hela tiden. Visst är det märkligt att den fortsatte att gå utan batteri. Det har ju varit ett helsike att starta den nästan hela vintern men utan batteri kan den vägra stoppa hur är det möjligt? Det måste ju vara något som samlar upp all energin eller så är det så enkelt att en dieselskoda inte behöver batteri, det är kanske det som varit fel hela tiden! Vem vet? Inte jag i alla fall.

Så nu finns det inget att välja på längre, jag måste hitta något annat att åka i.

Usch, jag är alldeles slut. Orkar inte det här dravlet med bilar och skräp.

Önskar att när jag vaknar i morgon så står det en Kia Sportage, Hond cr-v eller Toyota RAV 4 utanför huset och nycklarna ligger i handskfacket.

Det skulle vara underbart just nu ialla fall.

Fast jag kommer idiotiskt nog att sörja över Lilla Blå. Vi har haft en del hyss för oss och jag kommer alltid att säga att den är rolig att köra.

Nu skall jag äta lite mat och sen tror jag att jag skall lyssna på musik. Det kan jag behöva för att lugna ner mina förvirrade tankar.

Tulipanaros på er alla







Av Helene - 19 mars 2009 13:08

Jag kommer inte att behöva någon jordfräs under våren när det gäller trädgården. Allt detta sköter numera mina "undergolvetgäster" om.

Det ser inte klokt ut. Jag undrar verkligen om dom hittar någon mask.

Det är soligt idag med. Härligt, varmt till och med i skuggan.

Akka gonar sig i solen och dörren kan stå öppen en stund. Här i köket är det riktigt varmt just nu. Solen ligger på hela dagen.

Jag njuter av detta  må ni tro.

Lisa åkte moppe till skolan och det gick hur bra som helst. Hon hade hoppträning direkt på förmiddagen så hon hann inte ringa mig när hon kom fram som hon lovade. Jag hann ju undra hur i hela friden det hade gått, å andra sidan, hade något hänt så är väl jag den första som får veta det.

Jag tror att vi föräldrar oroar oss i onödan ibland, precis som om man måste göra det.

Om en stund skall jag försöka få fart på Lilla Blå. Vet inte hur det kommer att gå men jag hoppas på det bästa. Måste nog låna en bil på något sätt. Skall på ett möte som är viktigt i morgon och sen jobba på lördag kväll. Jag oroar mig givetvis för detta. Det tär på mig och det känns så hopplöst just nu.

Har kokat en kopp kaffe och skall sätta mig i solen för att hämta kraft till bil och annat som måste göras idag.

Ha det så skönt i solen alla ni......

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards