Alla inlägg den 22 mars 2009

Av Helene - 22 mars 2009 20:13

 Mitt möte med en ardenner


Vilken vansinnigt rolig dag det har varit. En cirkel är sluten.

Jag åkte iväg med korgen och hunden norr ut. På vägen ut genom dörren tog jag också med mig min kamera för ovanlighetens skull. Den brukar jag glömma hemma för det mesta.

Vi åkte i evigheter kändes det som men tillslut var vi framme. Jag tittade på bilen en stund och fick nyckeln så jag kunde provköra.

Av någon anledning började vi förstås att prata häst och ägarna till "Kian" visade sig ha en ardenner och en nordis. Vi var ju givetvis tvugna att titta på djuren innan jag provkörde. Sagt och gjort vi knatade bort till hagen. Där kom en kraftfull ardenner och en något mindre nordsvensk så fort vi visade oss. Bakom dom här två härliga herrarna dök det upp en tinkerliknande häst med ett huvud som såg ut precis som Lisens. Det var nästan märkligt, nog för att den hästens huvud var i större format än Lisens men ändå.....

Det var en skäck, ett sto och hon var stor.

Hon heter Indra, köpt från Skåne för några månader sen och si, det var nog inte så konstigt att Lisens huvud syntes i Indras för det är Lisens förstfödda och enda föl såhär långt.

(Föl och föl förresten, hon är ca 11 år) Jag höll på att tappa hakan rakt ner i

 jorden och det gjorde dom med. Vi kollade för säkerhets skull Indras papper och det visade sig att det stämde. Så roligt det var! Jag har många gånger undrat hur Lisens avkomma skulle se ut och nu stod hon framför mig liv levande.


Indra



och mamma Lisen


Jag skulle velat hitta en bättre bild tagen framifrån på Lisen för att ni skall kunna se hur lika dom är i uttrycket och i huvudet. Helt otroligt lika, men det får duga med den här gamla bilden, den är ju en av mina favoriter.

Allt Lisen ville ställa upp på idag var att visa sig när hon gnager på torrt gräs och det är väl inget att se kan jag tro. Bättre bild en annan dag.

I vilket fall som helst så blev vi så överraskade över denna upptäckt så vi var tvugna att ta en kopp kaffe och babbla om hästar en stund till. Skulle jag provköra en bil eller hur var det egentligen?

Nu regnar det och blåser rejält. Jag är trött efter min resa och allt annat.

Förresten, jag valde Kian (som är grön, hihi) och skall hämta den på tisdag. Hurra vad jag är glad för det.

Jag kände mig hemma i den med en gång så det var inte så mycket att fundera på. En och annan lite rostfläck förstås som små utslag på väl valda ställen. "Armen" som extrahjulet sitter på var det fulaste av alltihop så där kommer jag att göra en insats illsnabbt. Jag läste alla protokoll och serviceböcker också, sen slog jag till.

Nu skall jag ta en kopp te tror jag. Känner mig sugen på något men vet inte vad.

I morgon skall jag jobba. Lånad bil igen men den här gången en hyrbil som är snabbare än vinden känns det som. Många reglage och lampor som lyser.

Känns som sagt som en rymdkapsel.

Kram till alla och tack för tipset KM angående grävlingarna!

















Av Helene - 22 mars 2009 08:01

God Morgon, nu skall jag ut på tur. Om en stund ger jag mig av uppåt landet för att titta på bilar. Knasigt att behöva åka så långt men förhoppningsvis finns bilen med stort B just där. Så håll tummarna för mig är ni snälla.

Känner mig lagom laddad. Det hade varit trevligt att ha någon med sig men vem drar iväg från hem och familj en söndag för att se på bilar jag bara undrar... det får räcka med Akka.

Skall koka några ägg och ta mackor och kaffe med så jag inte svälter  ihjäl innan jag kommer hem igen.

Jag får väl göra det hela lite vårutflyktaktigt med min fina picknickkorg i högsta hugg. Inhandlad för 20 kr på en loppis. Egentligen är den inte praktisk alls och synnerligen otymplig att bära men jag gillar den. Känner mig väldigt ordningsam när jag fyller den med fika och mackor.

Ha en bra dag - igår såg jag massor av blommande krokus- mums


Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards