Alla inlägg under mars 2009

Av Helene - 19 mars 2009 20:01

Här sitter jag och håller på och gå igenom mina foton och då upptäcker jag en kommentar till föregående inlägg.

Jag svarar här, tror inte att skribenten har något emot detta.

Kära KM, jag är mycket tacksam över att du hade modet att tala om för mig hur det egentligen hänger ihop med motorer, men som du själv skrev, jag är ju kvinna så jag kände redan till det. Det blir lite roligare om man gör sig lite ......, du vet. Jag gissar att det var du som tipsade mig om att jag borde skaffa mig en jeep. Tyvärr får jag inte dra med den, har endast B- kort, annars hade det passat mig perfekt. Helst en illgul eller knallröd, militärgrönt känns lite......grööönt!

Kul att du fortfarande tittar in här!

kram till alla - gott med fralla, å  ost

Av Helene - 19 mars 2009 17:24

Ja, nu har det hänt som jag fasat för. Lilla Blå skall gå ur tiden. Idag spelade Lilla Blå mig ett sista spratt. Jag hade fått igång bilen med hjälp av starkablar och fyllt på olja för vidare färd mot stallet. Hade räknat ut att om jag åkte sent på eftermiddagen så skulle jag vara kvar i stallet så att jag kunde ta in hästarna innan jag åkte hem.(Annars brukar det vara så att jag åker minst två gånger om dagen.) Hade också lust att hålla på med Lisen lite extra eftersom det går att vara i paddocken nu för tiden och solen skiner.

Vad händer? Jo, motorfästet på vänster sida lossade med ett fruktansvärt skrapande och växellådan brakade ihop. Där stod jag som ett ufo mitt i skogen och mitt på vägen i en svacka med en stor vattenpöl som höll på att dränka mig när jag klev ur.

Det hör till saken att denna bilen måsten man motorstoppa med en växel ilagd så nu när jag blev stillastående utan växlar som funkade så stannade inte motorn heller.

Jag började montera av plus och minus på batteriet. Den gick fortfarande, sen drog jag av en kabel som jag vet, åtminstone gör att den INTE startar.

Det hjälpte inte, den tuffade och gick.

Grannen kom ut för att bistå mig och hennes man föreslog via telefon att vi skulle strypa dieseltillförseln, frågan var bara var dieselpumpen satt. Eftersom vi är kvinnor så löste det sig naturligtvis, men det hela hade tagit närmare en halvtimma och bilen tuffade på hela tiden. Visst är det märkligt att den fortsatte att gå utan batteri. Det har ju varit ett helsike att starta den nästan hela vintern men utan batteri kan den vägra stoppa hur är det möjligt? Det måste ju vara något som samlar upp all energin eller så är det så enkelt att en dieselskoda inte behöver batteri, det är kanske det som varit fel hela tiden! Vem vet? Inte jag i alla fall.

Så nu finns det inget att välja på längre, jag måste hitta något annat att åka i.

Usch, jag är alldeles slut. Orkar inte det här dravlet med bilar och skräp.

Önskar att när jag vaknar i morgon så står det en Kia Sportage, Hond cr-v eller Toyota RAV 4 utanför huset och nycklarna ligger i handskfacket.

Det skulle vara underbart just nu ialla fall.

Fast jag kommer idiotiskt nog att sörja över Lilla Blå. Vi har haft en del hyss för oss och jag kommer alltid att säga att den är rolig att köra.

Nu skall jag äta lite mat och sen tror jag att jag skall lyssna på musik. Det kan jag behöva för att lugna ner mina förvirrade tankar.

Tulipanaros på er alla







Av Helene - 19 mars 2009 13:08

Jag kommer inte att behöva någon jordfräs under våren när det gäller trädgården. Allt detta sköter numera mina "undergolvetgäster" om.

Det ser inte klokt ut. Jag undrar verkligen om dom hittar någon mask.

Det är soligt idag med. Härligt, varmt till och med i skuggan.

Akka gonar sig i solen och dörren kan stå öppen en stund. Här i köket är det riktigt varmt just nu. Solen ligger på hela dagen.

Jag njuter av detta  må ni tro.

Lisa åkte moppe till skolan och det gick hur bra som helst. Hon hade hoppträning direkt på förmiddagen så hon hann inte ringa mig när hon kom fram som hon lovade. Jag hann ju undra hur i hela friden det hade gått, å andra sidan, hade något hänt så är väl jag den första som får veta det.

Jag tror att vi föräldrar oroar oss i onödan ibland, precis som om man måste göra det.

Om en stund skall jag försöka få fart på Lilla Blå. Vet inte hur det kommer att gå men jag hoppas på det bästa. Måste nog låna en bil på något sätt. Skall på ett möte som är viktigt i morgon och sen jobba på lördag kväll. Jag oroar mig givetvis för detta. Det tär på mig och det känns så hopplöst just nu.

Har kokat en kopp kaffe och skall sätta mig i solen för att hämta kraft till bil och annat som måste göras idag.

Ha det så skönt i solen alla ni......

Av Helene - 18 mars 2009 23:04

 Nu skojar jag bara, det ser inte ut såhär just nu i alla fall.


Vilken strålande dag det har varit.

Någon hade redan sett en citronfjäril, fast det har jag svårt att tro på.

Tog en bild från verandan och jämförde med bilden jag tog häromdagen.

Det är lite skillnad tycker jag.


             


Dom är inte identiska, men man ser verandaräcket längst ner till höger på bilden till höger så det är nästan samma. Lite skillnad eller hur?

I ett av dessa husen bor Lisa när hon är hemma.

Ikväll kom Lisa hem för att hämta sin moppe. Hon åker till skolan på den i morgon tidigt. Det tar en stund att ta sig dit men det är ganska bra väg så det går bra. Hon behöver den verkligen på skolan. Dom går mellan stallet, skolan och sitt boende. Sen skall dom handla ibland också, då behöver man ha något att åka på. Det är ganska långa sträckor dom måste ta sig flera gånger dagligen och ingen klagar. Dom har varit helt fantastiska under de här två åren som dom varit på skolan.

Vi åt wåfflor med grädde och sylt. Det smakade mums.

Nu ligger Lisa nerbäddad i vardagsrummet och lyssnar på grävlingarnas görande och låtande. Hon skall upp vid sjutiden och det skall jag med så vi får lite frukost ihop.

Tog lite bilder på grävlingarns framfart runt huset.


 


Här grävs det efter daggmask skulle jag tro. Hittar hål överallt runt huset.

Det verkar kanske lite knas att fota just detta, men jag tycker att det är lite lustigt med dessa grävlingarna och att dom väsnas och ställer till det och att dom valt detta huset även fast här finns hund och katt och musik så det dånar (det är när jag lyssnar på Freddie Mercury). Dom är kvar ändå. Fast såklart är det svårt för en grävlingmamma att flytta sina ungar om dom är väldigt små. Dessutom är det kul att dokumentera saker, man glömmer ju så lätt.

Snart kommer påskliljorna har jag bestämt och alla underbara krokus!

Sov gott


Av Helene - 18 mars 2009 09:32

Tack Anne för länken du skickade. Mycket att läsa om grävlingens beteende. Lite tröst var det också att dom kan flytta på sig om ett par veckor. Jag har lite svårt att förstå varför en del människor blir så upprörda över detta med grävlingar. Visserligen vet jag att dom kan göra stor skada men samtidigt så faschineras jag av att dom inte bryr sig om att vi bor här och att det är lite spännande att komma dom så nära. Har inget emot grävlingar alltså, inte än i alla fall. Men jag är nyfiken, jag vill se dom!

För er som vill veta mer så använd den här länken. Jättebra info om grävlingar! Har själv sökt på svenska men inte fått lika bra info.

http://www.miljolare.no/tema/planterogdyr/artikler/grevling/grevling.php

 Det är i övrigt en underbar dag som jag hoppas blir en rolig och bra dag där jag kommer att fatta många bra beslut.

Hinner jag så kommer jag att ta lite nya bilder. Tyvärr blir det väl inga på grävlingarna, men det finns ju annat att fota.

Ha det bra idag och köp en tulpan




Av Helene - 17 mars 2009 22:52

För de som följer händelseutvecklingen under mitt hus kan jag meddela att djuret som bor där inte verkar nöjd med varken ommöbleringen den gjort eller med eventuella grannar alternativt besökare. Antingen möbleras det om eller så morras det och nu pipgnäller det också. Kan det verkligen vara en grävling?

Ja, inte vet jag det är ett som är säkert.

Dagen har i alla fall varit strålande och jag kunde förnimma viss vårvärme vid huset. Kanon! Jag blir så glad. Visserligen har det blåst en hel del men det struntar jag i.

Lilla Blå läcker olja som ett såll. Jag fyller på ny olja och kör mina sträckor sen är det tomt. Någon ny bil har jag inte hittat än men jag letar och det tar tid kan jag säga eftersom jag måste kolla att jag kan få dra transport med den också. Det innebär att jag är hänvisad till vissa märken. En annan har ju bara B-kort. Hittade en märklig bil på nätet som jag aldrig sett. En Daevoo, någon som vet något om den?

Har varit ute på vissa hästsäljarsajter idag också. Skulle kolla lite om bla travhästar och lite annat kul. Ja, jag skall inte ha häst, jag har fått ett "surfa- på-"uppdrag av en vän.

Lisen var ovanligt älsklig idag. Hon samarbetade hela tiden med mig och det kändes fint. Hon har börjat fälla också, det är visserligen längesen hon började, men med den hårremmen tar det tid. Jag har stalltröjan på mig fortfarande och den är helt hårig på armarna ser jag.

Är sugen på en shettis till sommaren. Ett sällskap till Lisen och även till mig.

Är det någon som har en shettis över tro?

Jaja det kommer nog att ordna sig med sällskap till Lisen i sommar. Det finns alltid hästar som behöver komma ut på bete och bara runt mig finns en hel del som kanske kan tillbringa sommaren här på Öjarebacken.

Nu skall jag krypa i säng med en bok.

Gläder mig åt att jag har blivit inringd på jobb och att våren har visat sig.

Kram till alla bloggläsare,

Heléne


Av Helene - 17 mars 2009 10:30

I ett mejl från bilhandlaren så stod det att bilen var såld. Det var väldigt trist tyckte jag, det är bara att leta vidare.

I natt fortsatte det att stöka under huset. Jag kan inte förstå hur länge ett djur kan hålla på att morra utan att bli trött. "Hon", om det nu är en hona med ungar, kanske låter hela tiden när hon diar eller så. Är det någon som vet?

Runt huset är det uppgrävt och bökat i jorden.

Vet faktiskt inte hur jag skall förhålla mig till detta alls. Blir mer och mer fundersam. Jag vill i alla fall få klarhet i vad det är för djur. Jag vill se det, så jag får väl tassa upp i tidig morgontimma och kika ut. Mina egna djur är lätt förvirrade och till och med Tajtotten stannar inne större delen av dagen och natten för närvarande. Kanske är den här individen alldeles nyinflyttad trots allt.

Fortsatt spaning pågår.

Ha det bäst

Av Helene - 16 mars 2009 19:27

Snacka om att bli stressad, det ligger ett oidentifierat djur under mitt hus och morrar hela tiden. Ibland rör det sig därnere och det låter som om någon möblerar om. Det är sant, det har pågått hela dagen och den är inte tyst än.

Jag är fortfarande fruktansvärt nyfiken på vad det är men jag håller för troligt att det är en grävling. Jag har lokaliserat ljuden precis under köksgolvet där den gamla eldstaden är förankrad i berget. Dit in kan man inte se, inte ens med ficklampa. Torpargrunden finns kvar just där.

Tänk om det är en hona med små ungar? Hur kommer det att bli när dom far ut och leker på vårkvällarna och vi också vill vara ute. Okej att dom är nattdjur, det kan man kalla mig också när det blir vår och sommar. Inte sjutton vill jag gå in för att grävlingarna skall ut och röra på sig.

- Du får ringa till värden och be honom göra något.....ja såklart jag skall, men jag blir ju orolig för att det är en hona med ungar. Då kan man ju inte jaga bort henne än på länge.

Jag tror att dom har bott här längre än vad vi kan förställa oss för inte har detta huset varit bebott vintertid på många år. Det är först nu när jag kommit in i bilden som gården är igång året om. Kanske detta också är ett svar till min dotter som påstår att det är ett himla hallå under hennes hus också. Hon bor i ett litet hus brevid. Äsch, har jag sagt, det är nog bara Tajtotten och Kattprinsessan som jagar möss under huset.

Hur dum kan man bli egentligen, katter som jagar så tyst.......

Misstänker att det kommer att bli ett större problem när jag väl får hit mina höns och ankor. Dom kan bli ett begärligt mål mat för en hungrig grävling om dom har otur.

Dessutom kan hunden ha otur att råka ut för grävlingens bett. Katterna kanske också ligger pyrt till. Hmmm, det blir något att fundera på inser jag.

Runt mitt hus är det grävt små gropar sen några dagar tillbaka. Trodde det var Akka som gjort dom men det är nog inte så. Grävlingtoaletter kanske?

Jag får nog göra som jag skrev i förra inlägget och kratta över allting för att se vad det är för spår som visar sig.

Förutom denna upplevelse har jag hittat en bil som jag gärna vill ha. Tyvärr finns den i Helsingborg av alla ställen så jag får nog skicka min goda väninna dit eftersom hon bor där. Lite dumt att åka 30 mil utan att någon har förhandstittat på den. Jag hoppas att hon kan ta sig tid till detta. Det är akut som en del av er som läser min blogg säkert har förstått. Jag tror inte att det är lönt att laga min bil mer. Den har kostat en mindre förmögenhet under tiden som jag haft den.

Den är rolig att köra och pigg som bara den på motorvägen men det finns en del övrigt att önska. Jag vill inte ha en bil som är så påverkad av väder och vind som Lilla Blå. Rent lynnig tycker jag.

Man skall inte behöva ett extra batteri hemma i hallen för att bilen inte vill starta och nu har det gått så långt att jag blir tvungen att rulla igång den varannan gång jag stannar. Hur kul är det egentligen. Dessutom står den härhemma och glor på mig precis som att det är mitt fel att all olja runnit ur den.

Folk har inte tid med att engagera sig i min bil hela tiden och det är alltid nervöst om jag kan komma dit jag hade tänkt mig.

Nu får det vara nog med detta problemet tycker jag.

Oj, nu är det tyst under golvet. Kanske "hon" är på tur för att fixa lite mat eller så?

Ha det gott alla

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards