Alla inlägg den 26 mars 2009

Av Helene - 26 mars 2009 15:09

Idag kom lönekuvertet. Det kändes underbart även om jag får vänta tills imorgon med att använda pengarna.

Roligt är det också att dom satt in pengarna på en bank som jag inte är kund i så jag får väl byta bank kanske. Tydligen har dom upprättat ett konto i alla fall så pengarna finns där.

När jag skulle åka för att möta skrotaren så kunde jag inte låsa min dörr. Den har varit lite trög i vinter men alltid fungerat men idag vägrade den.

Jag gillar inte att åka hemifrån med olåst dörr men vad gör man när folk väntar på en.

Väl hemma igen monterade jag ner eländet och skruvade isär allting i så små beståndsdelar jag kunde. Det var skruvar överallt. Sen fick låset bada i olja. Ligga och gotta sig en bra stund. Tänkte att jag i alla fall måste försöka med detta innan jag inhandlar nytt lås och..... det funkade! Nu har jag satt tillbaka alltihop och det är som nytt. Fungerar bättre än förut i alla fall. Riktigt nöjd är jag faktiskt.

Skulle ju givetvis plåta mitt arbete men kameran ville ha mer energi så jag fick ladda det batteriet i stället.

I natt skall jag sitta vak på ett nytt ställe och imorgon kväll skall jag också in på några timmar. Nu gäller det att hinna sova och gå till nya banken, ta hand om Lisen och hunden.....Det inser alla att jag inte får ihop tror jag så jag får leasa ut hund och häst annars blir det katastrof.

Nu skall jag i alla fall lägga mig en stund så att jag får vila lilla hjärnan. Skall ha med mig diverse böcker och lite handarbete för att inte somna under natten. Natten blir lång när man sitter still kan jag säga. Av någon anledning är det bättre att hålla igång, då går det fort och man somnar inte.

Ha det så gott, kanhända skriver jag lite i morgon om jag får ihop det hela.

Mer vårblommor till alla

Av Helene - 26 mars 2009 10:54

Strålande sol, vad kan man mer önska sig!

Idag har jag gjort något väldigt onödigt. Jag har suttit här vid datorn och försökt leta upp hingstar till Lisen och Daisy.

Kanske får vi aldrig sålt den där ponnyn som är så krävande för unga ryttare och då måste man kanske tänka på ett annat sätt. Även Daisy måste ju ha en plats i livet. Det är ett önsketänkande att få ett föl efter henne förstås. Eftersom Lisa inte har åldern inne för ponny längre så får det väl i så fall bli en hingst som ihop med henne lämnar större än D-ponny. En framtida häst för Lisa helt enkelt.

För er som inte vet något om hästavel så kan jag bara säga att det är ett dyrbart nöje. Helt otroliga summor om man inte passar sig. Dessutom ganska komplicerat i synnerhet om man inte gjort sånt här förut. Men det är bara att läsa på och fråga sig fram hela tiden. Alltid lär man sig något.

Läser man olika trådar och inlägg på sidor som har med hästar att göra så upptäcker man att det finns massor med experter därute som uttalar sig tvärsäkert. Då får man nästan kalla fötter och man måste lära sig att "sålla".

I vilket fall som helst skulle jag i en drömsituation vilja ha en lusitano eller prehingst till Lisen och ett fullblod till Daisy. Har hitta två tänkbara hingstar till Daisy.

Jag har fött upp djur av alla det slag men har aldrig haft förmånen att få föda upp ett föl. Det vill jag väldigt gärna men å andra sidan....är det nödvändigt? Det finns ju hur mycket hästar som helst överallt så varför fylla på förrådet? Kanske handlar det bara om mitt ego.

Nu ringde skroten precis. Lilla Blå skall bli hämtad kl. 12.00 Ingen är mer tacksam än jag just nu. Måste möta "skrotaren" hos grannen. Det handlar ju om min backe förstås. Nog för att jag tror att han kommer ner med lastbilen men frågan är om han vill. Det ser för eländigt ut runt bilen med all olja som läckt ut. Känner mig som en stor miljöbov faktiskt. I värsta fall få vi väl dra upp Lilla Blå med min suveräna bil om det inte funkar med lastbilen.

Jaha så ringde då försäkringsbolaget. Vilken tur! Igår funkade inte deras datorer så dom hade ingen kontakt med omvärlden. Det är inte bra när man skall försäkra sin bil, nu var det fixat och allt ser ut som det skall.

Kanske får jag vara nöjd såhär långt.

Krokus på er alla

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards