Alla inlägg den 16 mars 2009

Av Helene - 16 mars 2009 19:27

Snacka om att bli stressad, det ligger ett oidentifierat djur under mitt hus och morrar hela tiden. Ibland rör det sig därnere och det låter som om någon möblerar om. Det är sant, det har pågått hela dagen och den är inte tyst än.

Jag är fortfarande fruktansvärt nyfiken på vad det är men jag håller för troligt att det är en grävling. Jag har lokaliserat ljuden precis under köksgolvet där den gamla eldstaden är förankrad i berget. Dit in kan man inte se, inte ens med ficklampa. Torpargrunden finns kvar just där.

Tänk om det är en hona med små ungar? Hur kommer det att bli när dom far ut och leker på vårkvällarna och vi också vill vara ute. Okej att dom är nattdjur, det kan man kalla mig också när det blir vår och sommar. Inte sjutton vill jag gå in för att grävlingarna skall ut och röra på sig.

- Du får ringa till värden och be honom göra något.....ja såklart jag skall, men jag blir ju orolig för att det är en hona med ungar. Då kan man ju inte jaga bort henne än på länge.

Jag tror att dom har bott här längre än vad vi kan förställa oss för inte har detta huset varit bebott vintertid på många år. Det är först nu när jag kommit in i bilden som gården är igång året om. Kanske detta också är ett svar till min dotter som påstår att det är ett himla hallå under hennes hus också. Hon bor i ett litet hus brevid. Äsch, har jag sagt, det är nog bara Tajtotten och Kattprinsessan som jagar möss under huset.

Hur dum kan man bli egentligen, katter som jagar så tyst.......

Misstänker att det kommer att bli ett större problem när jag väl får hit mina höns och ankor. Dom kan bli ett begärligt mål mat för en hungrig grävling om dom har otur.

Dessutom kan hunden ha otur att råka ut för grävlingens bett. Katterna kanske också ligger pyrt till. Hmmm, det blir något att fundera på inser jag.

Runt mitt hus är det grävt små gropar sen några dagar tillbaka. Trodde det var Akka som gjort dom men det är nog inte så. Grävlingtoaletter kanske?

Jag får nog göra som jag skrev i förra inlägget och kratta över allting för att se vad det är för spår som visar sig.

Förutom denna upplevelse har jag hittat en bil som jag gärna vill ha. Tyvärr finns den i Helsingborg av alla ställen så jag får nog skicka min goda väninna dit eftersom hon bor där. Lite dumt att åka 30 mil utan att någon har förhandstittat på den. Jag hoppas att hon kan ta sig tid till detta. Det är akut som en del av er som läser min blogg säkert har förstått. Jag tror inte att det är lönt att laga min bil mer. Den har kostat en mindre förmögenhet under tiden som jag haft den.

Den är rolig att köra och pigg som bara den på motorvägen men det finns en del övrigt att önska. Jag vill inte ha en bil som är så påverkad av väder och vind som Lilla Blå. Rent lynnig tycker jag.

Man skall inte behöva ett extra batteri hemma i hallen för att bilen inte vill starta och nu har det gått så långt att jag blir tvungen att rulla igång den varannan gång jag stannar. Hur kul är det egentligen. Dessutom står den härhemma och glor på mig precis som att det är mitt fel att all olja runnit ur den.

Folk har inte tid med att engagera sig i min bil hela tiden och det är alltid nervöst om jag kan komma dit jag hade tänkt mig.

Nu får det vara nog med detta problemet tycker jag.

Oj, nu är det tyst under golvet. Kanske "hon" är på tur för att fixa lite mat eller så?

Ha det gott alla

Av Helene - 16 mars 2009 16:11

Min kunskap om grävlingar ökar. Har googlat även grävlingar och har kommit fram till att det inte är så himla bra att ha såna under huset.

Dom här djuren sover från ett par dagar upp till några månader på vintern. Ungarna föds i januari till mars och en flock kan innehålla upp till 12 djur!

I Kina föder man upp grävlingar för bla borsten. Här i Sverige är det tillåtet att ha grävlingar som husdjur om man tar dom från uppfödare. Vet inte om det stämmer riktigt, å vem i hela friden föder upp grävlingar här?

Dom äter helst maskar och ägg men även smådjur bla igelkottar. Inte så trevligt tycker jag men djur är ju djur. Förmodligen finns det inte en enda igelkott här i trakterna så jag behöver ju inte oroa mig för mitt område precis. Dom är närsynta men har bra hörsel och luktsinne.

Det skall bli intressant att se om det verkligen är grävlingar som bor under hset, men det är nog troligt att det är så. Tänkte gå ut och kratta runt alla grävda hål vid grunden för att se om det blir fotspår som jag kan analysera.

Inte visste jag att det kunde vara såhär spännande att bo härute.

Mer info kommer inom kort.

Hej då på en stund

Av Helene - 16 mars 2009 11:39

I natt vaknade jag och hunden av att det var ett märkligt ljud i huset. Jag kunde inte lokalisera det och blev mycket fundersam. Kom det från vinden eller kom ljudet från grunden på huset.

Det lät som om någon höll på att möblera om. Jag gick en runda i huset för att se om jag kunde hitta en vettigt logisk lösning men icke. Båda mina katter var inomhus och såg lika fundersamma ut som hunden och jag.

Jag var såpass trött att jag inte ens blev rädd.

Nu när jag sitter här i köket börjar det härja igen. Hunden är i upplösningstillstånd och sniffar och donar. Något känner hon men vad? Stod i hallen för att lyssna efter dunkandet och då hör jag hur det morrar under mina fötter.

Kan det vara en grävling som bor där och har fått besök? Vad kan det vara för djur som väljer att bo under huset när mina katter och min hund ibland har sina vägar därinunder. Har inte märkt att det varit djur där under hela vintern. För inte väljer en räv att bo så nära folk, det kan jag inte tro.

Kanske är det en vildkatt bara, men då måtte dom blivit två eftersom dom inte är överens.

En dag för några veckor sedan var Akka under huset. Jag hörde ett himla liv med rassel och dunk och ut kom Akka farande med svansen mellan benen och raggen på ända. Hon pep in i huset med en väldig fart och sen har jag inte hört något liknande. Visserligen springer Akka på baksidan huset och håller på med något viktigt i perioder men jag har inte fattat vad. Ibland drar hon iväg mot ett bestämt mål som jag inte kan begripa, men det är kanske så att hon vet precis vad det här är och hur det rör sig.

Nu är jag riktigt nyfiken. Konstigt att jag inte sett spår i snön.

Samtidigt är det bra att veta att det är djur det rör sig om så jag inte behöver tro att jag är hemsökt av oroliga andar.

Då blir det genast lite besvärligare inbillar jag mig.

Nä, nu skall jag ut och kika under huset. Kanske jag får syn på något. Jag kommer givetvis att rapportera hur det hela utvecklar sig.

Ha det bäst





Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards