Alla inlägg under maj 2009

Av Helene - 8 maj 2009 23:20

Tjohej på er där ute!

Inser att min blogg är i särklass den tristaste som finns att läsa just nu. Jag skriver ju bara om hur trött jag är och att jag skall natta mig hela tiden.

I morgon skall jag iväg med Lisa och hästen, hon skall nämligen försöka kvala så att hon kan få starta debutant fälttävlan i slutet av månaden.

Vi skall till Nääs mellan Göteborg och Alingsås för att försöka få till det.

Det innebär att jag måste åka hemifrån redan kl. 06.00 för att vi skall kunna last den busiga Daydream och komma i tid.

Idag har jag kört ner transporten till Kungsbacka för att slippa greja med det i morgon bitti.

Det tog en himla tid men när jag kom hem var hundarna och jag ute en sväng och busade, gav hästarna mat och nu sitter jag här med lite gott att äta och för dagen ett glas rött.

Riktigt mysigt. Leo, nytillskottet verkar ha funnits här i evigheter. Han ligger nu tillsammans med Akka i min säng......

Lite svårt har han med inkallnig men å andra sidan så lär han väl sig hur vi fungerar. Jag tror inte att det blir några problem.

Å gissa vad!!!!!? Nu skall jag natta mig igen. Skall ju upp tidigt. Måste komma ihåg kaffekanna och fikakorg. Min fina korg är laddad till tänderna med ....vanliga mackor!

kram på er, håll tummen för Lisa


Av Helene - 7 maj 2009 22:54

Nu har Leo flyttat hit. Han är en Schipperke och han är 8 år.

Akka tyckte att han var ok med en gång och jag blev väldigt förvånad. Dom har bråkat en gång och det såg ut som om han skulle bli platt som en pannkaka men han gav igen och då gick bråket över. Leo är en liten herre. Han är pigg och snabb men han har stor integritet och värdighet. Husse, 17 år var med när de skulle lämna honom. Det var en riktigt trevlig kille och han har haft hunden sen den var valp. Lite svårt att skiljas åt var det men jag tror dom hade bearbetat detta länge så det gick förhållandevis smidigt. Han vet i alla fall att han kan ringa hit och jag har lovat att skicka bilder då och då. Det är ju värst i början för honom och hans mamma. Med tiden kommer det att bli bra och dom är välkomna hit om dom känner att dom måste träffa honom. Av erfarenhet vet jag att det räcker att vara lovad att besöka, oftast blir det ju inga besök alls.

Leo har med sig en bra hundbur till bilen och han har sin egen biabädd också.

Just nu har han somnat av ren utmattning i den. Han har inte varit lös på länge och idag har han surrat omkring och undersökt allting här på tomten. Han rör inte hästarna och katterna tycker han är läskiga.

Lara, kattprinsessan spanar på honom från hög höjd men hon måste ha anat att han är mer rädd än hon så nu ligger hon i sin vanliga fåtölj.



Han är inte så stor precis. Om man behöver så kan man ta honom under armen, men å andra sidan varför skulle man behöva göra det? Han har väl ben att gå med.

Idag har jag förutom engagemanget i Leo hunnit sova efter nattpasset, byta gardiner och draperier i köket.

Jag älskar mina svartrutiga. I fönstret har jag däremot linnegardiner. Är ingen gardinmänniska precis, så det är inte mer än jag absolut behöver. Vill ha in så mycket ljus som möjligt. Däremot vill jag gärna ha mycket växter. I mina köksfönster är det mest lyckoklöver. Den som finns i den stora krukan är kvar sen förra året precis som den som är brevid. Jag har ännu inte fattat att dom överlevt och blommar som galningar även i år. De som står i det vänstra fönstret är nyinköp. Det blir spännande att se om dom är lika växtvilliga som de andra när hösten kommer.



Mer bilder på mitt "superba" hem kommer med tiden. Jag vill ju inte avslöja allt på en gång, hihihi.

Nu väntar sängen på mig. Skall upp bustidigt för jobbet väntar. Har kort dag, bara 4 timmar denna gången.

Ha det gott,

Av Helene - 7 maj 2009 02:27

Här sitter jag och tar en paus. Jobbar hela natten. Börjar bli lite trött nu, klockan är ju halv tre snart och då sover jag ju normalt.

Hat torkat golv och plockat ur diskmaskinerna, tittat till de boende och vikt lite tvätt. Jag har skafferierna kvar att gå igenom sen har jag gjort mitt för natten. Visserligen tittar jag till våra boende fler gånger men det är ju egentligen därför jag är här så det är ju självklart.

Upptäckte till min sorg att hela lampsystemet på vänster sida fram på min bil gärna vill trilla ur och hänga i enbart elsladdarna. Jag tror inte att det är bra alls så jag har tillfälligt justerat det med eltejp. Känner på mig att det kan bli en dyr historia......

Nä, nu får jag jobba igen, kram å er!


Av Helene - 6 maj 2009 11:00

 Lisa och Daydream på lite avstånd


Visst är det enklare att gnälla över regniga dagar. Jag har längtat efter regn för att gräset skulle börja växa men idag tycker jag att det får vara nog - redan. Aldrig är man riktigt nöjd!

Tittade på Smhi prognos, men jag blev inte klokare av det. Lokala prognosen säger att det skall bli uppehåll och man kan inte se regn förrän fredag kväll, men den allmänna prognosen för Västra Götaland visar på regn hela dagen och mer skall komma, om jag inte tappat förmågan att läsa korrekt.

Ok, visst är det bra att det kommer nu så att allt kan slå ut. Det är väldigt lummigt här nu och det känns som en annan värld. Grönt och skirt som det är på våren. Jag får väl vara nöjd med det.

Igår var jag med Lisa på träning igen. Vi var återigen i Hermanstorp och det var väldigt roligt. Efter en och en halv timma på fältet var jag precis sönderblåst och iskall. Det gällde för all som promenerade omkring som åskådare förstås. Ryttarna däremot var varma och i full fart. Hästarna gjorde ett kanonjobb och alla var nöjda och glada.

Jag var hemma först klockan elva på kvällen. Det tar många timmar varje gång man skall iväg på sånt här men som sagt, det är väldigt roligt.


Kan inte begripa den konstiga vinkeln på bilden, men här är i alla fall mitt favortiteqipage.


Idag skall jag hämta ett badkar. Mina föräldrar skall äntligen sätta in dusch i sitt badrum. När man åldras är det nog säkrare med en dusch än att behöva kliva över kanten på ett badkar. Det passar mig utmärkt att ta hand om det så att hästarna alltid har vatten sommartid.

Apropå badkar....jag vill så himla gärna ha en badtunna. Det har jag önskat mig i flera år. Jag hoppas kunna investera i en sådan. Det skulle vara toppen. Den skall vara vedeldad hade jag tänkt och jag har redan utsett platsen där den skall stå. Jag ser framför mig hur trivsamt det skulle vara.

Kanske är det mer jobb med et än jag tror och det kräver nog viss framförhållning så spontanbad är kanske inte att tänka på.

Ha en fortsatt bra dag, det skall jag!

Av Helene - 4 maj 2009 21:44

Idag har jag simmat i dimma känns det som. Har inte fått mycket gjort precis. Hela min varelse sover känns det som och jag kan inte hålla ögonen öppna. Jag har ont i hela kroppen dessutom så man skulle kunna tro att jag varit på gym igen.

All eventuell energi flddrar iväg åt alla håll resultatet blir blaha blaha.

Snickrade på ankhuset i alla fall. Målade det falurött. Rätt fint blev det och snett och vint förstås men det verkar stadigt så nu är det bara att lägga gräs på taket. Fönstret skall fixas och dörren likaså. Funderar på hur i hela friden jag skall kunna såga i plexiglaset utan att det blir fult.



Passade också på att måla valda delar av entrén på baksidan av huset. Egentligen är det ju där man skall ha sin ingång men det känns lite bakvänt.

Morgondagen innebär att jag skall hämta dotter och häst och susa ner till en fälttävlansbana med dom. Det finns tyvärr alldeles för få sådana banor så det blir ganska långt att åka.

Det blir väl så att vi blir tvugna att skaffa en transport med tiden. Det är krångligt att hyra och låna transporter i längden.

Påskliljorna har blommat ut, i alla fall dom som ni sett på kort. Det känns lite tomt tycker jag. Hoppas att det kommer annat i stället.

Om en stund skall jag natta mig. Klockan är inte mer än tio men jag vill bara sova just nu.

Vi hörs,




Av Helene - 3 maj 2009 22:44

Jag är precis på väg att falla i en liten hög i sängen. Idag började jag kl. 07.30 och slutade 21.30 Det tar på kroppen och huvudet. Jag är faktiskt ovanligt trött.

Det är intensivt hela tiden och du måste vara på topp för att kunna finnas till hans om något inträffar.

Men kul är det fortfarande. Så himla annorlunda än mitt tidigare yrkesliv.

För första gången i mitt liv går jag hem och konstaterar att idag har jag gjort en bra insats och sen släpper jag det. Jag behöver inte klura på en massa pedagogiska finurligheter längre och inte heller på att leva upp till målen.... visst finns det mål för varje brukare men inte på det sätt som skolan har det. Inte alls den pressen kan jag säga.

Här redovisar man dagens aktiviteter dagligen i varje brukares pärm och det är så bra att kunna läsa om man varit borta någon dag. Dessutom är det ju sällan samma brukare nästa gång jag kommer dit. Det varierar hela tiden.

Lisa har varit hemma idag och tagit hand om Akka hund. Det kändes kanonbra för mig, så hon har inte varit ensam mer än från kl. 20.00 och jag kom hem vid tio.

Nu är jag i alla fall stentrött och hoppas att jag kommer att få en sovmorgon.

Jobbar ingen på onsdag men tills dess är jag ledig. det känns kanonbra!!!

På torsdag kommer det hit en hund som kanske skall bo hos oss. Han är åtta år och behöver nytt hem. Jag hoppas innerligt att han passar in i vårt liv och att Akka gillar honom även om han inte är så stor. Hon är ju lite knas när det gäller små hundar, i synnerhet om dom har päls. Han är en schipperke, dom har ju inte luddig päls så det går nog bra. Det skall bli spännande tycker jag.

Kram till er och godnatt




Av Helene - 1 maj 2009 22:47

Nu är jag här igen! Kom hem för en stund sen och sitter nu och kollar mejl mm. Hunden har haft ett kvällsrace i hagen och jagat bort inbillade inkräktare. Raggen har stått rätt ut på henne och hon har morrat åt den mörka skogen.

Konstigt att jag inte har vett på att bli rädd men det har jag inte. Någon rovfågel med sitt gälla skrik har hållt sig alldeles i närheten av oss. Tyvärr inte synlig, men den hördes tydligt när jag satt på verandan.

När jag körde hem höll jag på att krocka med en uggla som satt på vägen av alla ställen. Det visade sig att jag hade bra bromsar på min bil och ugglan lyfte utan problem.

På jobbet var det återigen en bra kväll. Vi var ute hela tiden bortsett från matstunderna. Jag har till och med hoppat studsmatta idag vilket är en sensation för mig eftersom jag är så ostadig på fötterna.

Jag har arbetat med en tjej som är 21 år och hon är så himla duktig i sitt jobb, dessutom har vi lite liknande intressen så vi har alltid något att prata om, det är kul och det underlättar. Hon är ung och glad. Inget är jobbigt för henne och hon är förbaskat duktig i sitt yrke. Kan inte fatta att hon är lika gammal som min son......

I morgon börjar jag klockan sju, oj, det var tidigt tänkte jag när jag kollade mina tider för morgondagen. Å andra sidan får jag en kväll hemma i morgon och det känns bra eftersom Lisa kommer hem en sväng - ja, hon fixade Valborg bra, men jag misstänker att hon haft lite hyss för sig.

Antagligen får jag veta mer om någon vecka eller så. Hon berättar en hel del även om jag får vänta i någon vecka.

Lisa och en kompis skall vara hundvakter under söndagen eftersom jag har ett riktigt långt pass på nästan 14 timmar. Sen skall jag vara ledig i 2 dagar.

När jag tänker efter så mår jag bättre nu än på mycket länge. Visst är det härligt eftersom jag har varit så ledsen under så lång tid.

Nu skall här sovas, puss på er alla!



Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards