Alla inlägg under maj 2009

Av Helene - 18 maj 2009 22:33

 Snygg transport eller hur? Med lite färg kommer den att smälta in i omgivningen.

Vilken dag det har varit. Startade med en rivstart genom att fånga in två förrymda hästar. Satte stolpar kl 05.30 och hann ändå till jobbet före sju.

Hade varit dum nog att göra en provisorisk hage.Lisen räknade snabbt ut att det inte fanns ström där och vips tog dom en tur under nattes timmar.

Kopplade in det nyladdade batteriet innan jag åkte till jobbet också.

Daisy hade förstås tappat en sko för säkerhets skull.

Dom blev så glada när jag dök upp lite efter fem i morse och gick faktiskt in i sin vanliga hage ganska snällt.

Efter jobbet hämtade jag en gammal transport som jag fått. Den rullade fint efter bilen i 30 km/h. Stor triangel bak förstås och ingen belysning, den var borta sen länge. Jag kan säkert få den i ordning, men sjutton vet om det är värt det. Jag skall ha hö i den....eller kanske hönor....eller varför inte som gäststuga! Den kan användas till mycket!

Väl hemma skulle jag ta ur lite "fådda" saker. (Ett stort skåp och en sekretär som jag skall måla fint och diverse fönster.) Det orkade inte min kropp med så jag fick ringa efter förstärkning.

 Den ser inte mycket ut för världen nu men den kommer att bli superläcker.

Jag fick stolpa om hagen eftersom jag behövde plats för transporten och det har tagit hela kvällen. Jag är alldeles skakig i händerna och helt slut i axlarna efter släggan.

Mitt upp i alltihop kom en gök flaxande förbi. Med det typiska ljud som gökar ägnar vår och sommar åt, så höll Akka på att få sig ett frispel. Hon trodde att det kom någon genom skogen som ropade på oss. Koko kan lätt förväxlas med hoho när man är hund och det gjorde min stackars hund väldigt konfunderad.

Hon drog igång Leo också, men han hade ännu sämre koll på vad det skulle skällas på så det blev ganska dråpligt.

Tro nu för all del inte att vi såg göken, nä då, men vi hörde den under lång tid. Jag hoppas faktiskt att den inte bosätter sig här i närheten för då får jag spader. Det låter vår och sommar men inte vackert precis.

Klockan är redan mycket. I morgon är jag ledig. Kanske kommer Lotta hit och tar en kopp då?

Ha det tills i morgon.....



Av Helene - 17 maj 2009 09:07

Leo mitt i bilden, liten men självsäker patrullerar han tomten. 


Ibland får man le åt sig själv. Igår hade jag en "ensamdag" som slutade med att jag somnade på soffan och vaknade av att jag frös fram på natten.

Jag hade ju lovat mig själv att åka iväg för att få en kopp kaffe och det gjorde jag. Hade bestämt mig för att besöka en god vän som bor i grannbyn och som jag inte heller sett på länge. Vi fick kontakt som hastigast igår och hon smsade mig att jag kunde ringa henne efter fyra för hon jobbade. Jag tog tillfället i akt att handla samtidigt och åkte sedan hem till henne. Där fanns inte en människa. Hmm, var kunde hon vara. Jag ringde massor med gånger men lyckades inte få tag i henne så jag åkte hem lite halvbesviken.

Senare fick jag ett sms om att hon akut hade fått ta sin son till hospitalet för att sy honom efter en skada. Olyckligt, jag hoppas att det gick bra. Har inte hört något mer men det förklarar att hon inte kunde svara i telefon i alla fall.

Idag är det strålande sol. Lite kallt i vinden men klart godkänt väder. Skall ta en tur till Lisa och lämna en sadel som hon behöver ha nu när hon skall tävla till helgen. Hon skall rida både dressyr och hoppa banhoppning samt terräng. Det är många moment i fälttävlan. Det skall bli riktigt kul att komma iväg på detta.

I går kväll drog jag om delar av hagen så att hästarna skulle få lite mer grönt att äta. Daisy är ganska rolig, för så fort jag slår ner en stolpe så kommer hon som en raket precis som om hon vet att nu blir det ny grön mat. Sen patrullerar hon längs staketet tills jag öppnar in till det nya gröna.

Dom måste ha ätit hela natten för nu verkar det redan vara mer eller mindre uppätet. Skall dra ytterligare nytt staket i em när jag kommer hem.

Det växer lite dåligt just nu tycker jag. Kanske behövs det mer regn eller så är det fattigt på gräs just här. Ingen har betat i mina hagar på flera år så det har funnits massor av gammalt gräs överallt. Det gröna nya har fullt sjå med att ta sig upp. Gissar att det blir bättre nästa år.

Märkte igår att det blivit mer flugor runt djuren, det börjar bli dags för lite hemmakokt skyddsmedel. Igår kväll märkte jag också att knotten har hittat till min veranda. Det var första gången i år som jag sett det. Har väl i och för sig väntat på det ett tag för ingen undkommer ju dessa små illbattingar.

Ha en bra söndag och en stor kram till er alla




Av Helene - 16 maj 2009 14:19

Idag har jag gjort något jag funderat på länge.....hur det nu kan bli såhär konstigt....

Jag har en väninna som jag umgåtts väldigt mycket med när hennes äldsta och min yngsta var lite yngre.

När barnen var runt 6-7 år så började vi promenera med våra hundar Dennis och Benson samt våra två barn som ibland satt på var sin shettis. Ofta gick vi på promenader på kvällarna och hundarna var med.

Vi hade ju förstås några gemensamma intressen förutom barnen, både hund och häst fanns med i bilden.

Vi hade julaftonsmöte vid några tillfällen uppe på loftet i höet och bytte julklappar. Detta pågick under ett antal år, barna växte och var klasskamrater hela tiden, faktiskt ända fram till nian var slut. Min väninna  flyttade så småningom en bit bort och skaffade sig nya saker att göra. Livet är ju föränderligt så även för mig såklart.

Plötsligen blev det många samtal men få möten och nu.....nästan inga samtal eller möten alls. Jag sörjer det för jag gillar henne skarpt. Tänka att 7 mil kan kännas långt ibland. Det är ju egentligen ingenting. Men tiden vi har att utnyttja för möten är oftast kort och då blir det liksom inte av.

Hon har sitt och jag har mitt......

I julas skickade vi hälsningar till varandra men jag har inte sett henne sen den 1 november.

Vi har hela tiden haft helt olika liv och även sett saker på olika sätt men det är ju bara hälsosamt och vi har skrattat en hel del ihop.

Idag ringde jag till henne, det var faktiskt lite nervöst men hon lovade att snart ringa upp mig igen. Just kl. 14.00 satt hon i kö inne i Göteborg för hennes man skall tydligen springa Göteborgsvarvet. Lycka till säger jag!

Kanske har hon också funderat på var allt tog vägen. Skulle tro det om jag känner henne rätt. Skönt att jag tog mig i kragen och ringde i alla fall.

jag saknar ju vår kontakt.

Just nu är jag så himla trött på mig själv så jag skulle vilja genomgå någon form av renovering. Men det är lättare sagt än gjort när man är lite låg.

När jag kom från jobbet idag på morgonen så hade jag tusen saker jag ville göra och väl hemma kunde jag inte få någon som helst energi till något.

Konstigt egentligen. Jag bara satt där på altanen och tyckte att jag var energilös och ensam som den ensammaste eremit som finns.

Jag måste nog se till att träffa människor och inte gömma mig i skogen.

Hade varit så kul om någon trevlig prick dök upp på en kopp kaffe mellan varven.  Det verkar vara så att jag bor åt fel håll eller för långt bort eller så är vägen för dålig eller nåt för det kommer sällan någon.

Nu jobbar jag ju lite tokigt ibland och det räcker inte med att önska hit folk, man får nog ta telefonen till hjälp.

Det var nog det jag kände idag när jag ringde väninnan. Jag hoppas att hon snart kommer hit.

När min dotter gjorde sin praktik i en butik för några veckor sedan, så kom två av mina vänner in där, oberoende av varandra, dom träffade ju Lisa förstås och hon kom sedan hem och berättade för mig att jag inte skall vara lessen över att jag inte träffar dessa härliga kvinns så ofta för dom har koll på mig genom min blogg. Det hade dom sagt till varandra när hon hörde på.

Det kändes ju gott tyckte jag.

Bloggande är kanske inte så tokigt i alla fall.

Nu kanske jag skall gå upp till Lisas hus och börja flytta om alla saker som står i förrådet. har som vanligt en plan......

Lite har jag dock hunnit med under dagen. Bland annat har jag målat på huset där färgen varit tunn och jag har vattnat blommor och klippt ogräs.

Kanske hinner jag måla det stora utebordet en gång till innan kvällen.

Sen tror jag att jag åker en sväng och får mig en kopp kaffe....inte fel eller hur?

kram till er alla



Av Helene - 14 maj 2009 21:56

 Vita trädblommor i min värld!

Hej alla och särskilt Lotta som missuppfattat min destination när jag såg på Arkiv X häromdagen.

Jag befann mig då på jobbet och nej, jag har ingen kontakt med yttervärlden via min TV härhemma fortfarande.

Har sovit bort den här dagen fullständigt. Vaknade sent på em.

Störtade ut i rabatterna och härjade sedan med gräsklipparen en stund. Den är så tung att köra eller så har jag blivit helt klen. Jag pustar och står i och blir genomsvett. Det blir ju ganska fint på tomten när valda delar är klippta. Jag har väldigt svårt för att klippa av vissa gräsplättar för jag tror hela tiden att jag tar död på någon fin blomma. Lite barnsligt men så är det.

Plötsligt när jag står och tittar på mitt begynnande stenparti så lyfte jag blicken till trädet som som står ovanför. Döm om min häpnad när jag såg att det var fyllt av rosavita blommor och humlor som surrade så det dånade.



Hur vackert var inte det, jag blev så glad. Trodde inte här fanns några fruktträd alls.

 Växthuset som jag "parkerade" igår.


Idag har min tomatplanta fått flytta in. Gurkan har hunnit råka ut för frost så den finns nog inte mer. Något sladdrig i konsistensen, men skam den som ger sig, jag planterade om den!


Verandan börjar bli mer och mer sommarlik. Det fattas ju en hel del blommer men känslan börjar infinna sig. Jag är så nöjd med mina blå krukor som har hängt med i många år nu. Alltid lika somriga. Jag har planterat lavendel, curryplanta och en kryddväxt jag glömt namnet på, här finns en pelargon och Flitiga Lisa. I blomlådorna under fönstren har jag redan planterat petunior....lite vågat kanske med tanke på frost (ikväll har jag lagt tidningspapper över dom) jag har massor av penséer som forfarande blommar halvhysteriskt. Krassen har kommit upp och min nyplanterade humle är på G. Vad mer kan man önska en vårdag i Maj?

Har hunnit måla en bordsskiva också, den blev blå precis som mitt andra bord och mina stolar. Blått är nog en sommarfärg för mig.

Önskar mig nu ett stort parasoll, naturfärgat tror jag, samt en badtunna. Såg en tävling i Vi i villa, man kan vinna ett utebubbelkar så det måste jag ju pröva förstås. Kanske svårt att använda på vintern, det kan man ju göra med en badtunna som man eldar.

Jag behöver ju inte fundera så mycket över det just nu, jag har ju inte vunnit det än!

Nä, nu väntar duschen på mig och sedan skall jag bara mysa omkring en stund. Har en ny bok som jag gärna vill läsa i. Gardells nya bok om Jesus.

Jag gillar när någon försöker ställa saker på sin spets och det gör Jonas Gardell tycker jag. Dessutom är han behaglig att läsa rent språkligt.

Ju mer jag tänker på det desto fortare skall jag nog ta mig ut härifrån.....vill läsa känner jag!

Kram till er från mig!




Av Helene - 14 maj 2009 01:03

På jobbet igen. Dax för lite paus.

Idag har jag varit en riktig arbetsmyra. Fixat och donat i uthusen samt slängt skräp på tippen.

Hade tur som fick ett fönster som var väldigt stort och som jag ställt som ett upp och ner vänt V över mina odlingslådor. Ser ut som ett mndre växthus. Eftersom jag väldigt gärna vill ha ett växthus så känns detta fönster som en början på min växthusdröm.

Hämtade också en stor hundtransport i trä som skall bli ett litet hönshus eller stort, det beror på hur jag bygger det.

Egentligen så kan jag inte sova imorgon för jag vill göra klart mitt ankhus och sen gå lös på hönsboet.

Det är så himla kul att bygga och måla. Skulle nog egentligen blivit snickare eller inredare om jag hade chansen att börja om från början med ett nytt yrkesval.

Innan jag åkte till jobbet tog jag några bilder på Leo och på omgivningarna hemma. Glömde förstås sladden till kameran hemma så ni får vänta tills i morgon att se resultatet.

Annars är allt fina fisken, jag mår ganska bra. Fick ett samtal från Skåne. Det var en kvinna som ville ha homeopatisk hjälp med sina kor. Det är lite väl långt att åka för mig så jag skickade henne till en kompis som bor i Helsingborg. Hon har lite närmare tror jag.

Själv skall jag till en ny patient på söndag. Det ser jag fram emot. Alltid lika spännande.

Nä nu är det dags för golvmoppen igen. Vi hörs imorgon eller så...

Pingstliljor till er alla


Av Helene - 12 maj 2009 01:15

Börjar misstänka att jag är förföljd av tjädrar. När jag körde till jobbet så dök det upp en pippi till. Jag undrar varför dom är så på G just idag.

Häromdagen radade 4 älgar upp sig i diket och dagen innan en hel älgfamilj med mamma, ny kalv och fjolårskalv. Än så länge har jag sluppit köra på någon som tur är.

Rådjuren vimlar omkring där vi bor och det måste finnas hur många som helst för jag ser "mängder" av dom varje dag.

Nu är det arkiv X på fyran. Fastän de är flera år gamla så tycker jag att dom är rätt läskiga ibland. Konstigt egentligen för jag ser gärna thrillers annars.

Nu är klockan två på natten. Jag skall snart moppa golv och göra klart ugnarna samt microugnarna i köken.

Min uppgift i natt var bara att göra dessa sakerna sen kan jag tadet lite lugnt. Såklart skall jag ju titta till dom som sover också. Det är ju det primära.

När jag kommer hem skall jag sova ett par timmar. Sen blir det nog att jag planterar lite till och gräver i mitt stenparti.

Tjänsten jag sökte här blev tillsatt av annan sökande. Jag vet nog inte vad jag kände för det egentligen. Jag tycker ju att det är lite jobbigt att aldrig kunna planera mina ev. lediga dagar.  Samtidigt känns det fritt det här med att inte vara bunden av ett avtal, jag slipper gå på tråkiga konferenser och möten, jag har inga administrativa sysslor som tar mycket tid. Nackdelarna är att jag aldrig vet hur många timmar jag kan få på en månad och om dom nu inte skulle gilla mig så rings jag inte in bland de första. Det förutsätts att man skall kunna allting nästan lika bra som den ordinarie personalen och det lär ju ta tid.

Kanske kommer jag aldrig att ha en anställning mer i mitt liv. Kanske det kommer att fungera lika bra ändå med saker och ting. För inte är det så hemskt mycket tryggare med en anställning eller hur tycker ni det verkar därute i Sverige?

Sov gott








Av Helene - 11 maj 2009 18:18

Som vanligt har jag stött på lite djur som det väl inte vimlar av precis. Två gånger idag men på olika platser har jag varit nära att köra på tjäderhönor som promenerar omkring på vägen utan brådska. Eller...kan det vara en orrhöna? Ja, något av det är det i alla fall.

Den första som var ivägen för bilen brukar dyka upp på den vägen så henne har jag sett förut eller någon av hennes väninnor. Den andra befann sig på min egen lilla väg och ville absolut inte låta mig passera med bilen. Lustiga fåglar tycker jag.

Läste i min fågelbok om tjäder och orre och såg att tjäderfåglar gärna plockar sten på skogsvägar så det var nog sådana jag såg.

Plockade senare upp en säck som låg vid min eldningstunna och vips fick jag nästan skrämt svansen av en kopparorm. Dom är så himla fina tycker jag även om jag för några år sen var med om mardrömmen att ha ormar i sängen.

Ja, nu är det ju inte ormar precis men dom slingrar sig.

Skulle gå och lägga mig en sen kväll när jag som hastigast i ögonvrån såg något som rörde sig under filten som låg på sängen. Det var en stor kopparorm/ödla som katten hade tagit med sig in. Jag kan lova att den fick göra en luftfärd ut genom ett fönster och fick väl på kuppen hjärnblödning.

Det var en obehaglig överraskning kan jag säga. Dagen därpå hittade jag en till på samma ställe. Efter det hände det inte någon mer gång. Antagligen försvann tillgången på ödlor för katterna eller så hade katterna fått nog.

Dom äter ju inte upp dom utan leker ju bara med dom....katterna alltså....leker!

Håller på att gräva fram ett stenparti i min "trädgård". Misstänker att under mossa och ogräs finns en bra stenhög för mina kryddor och stenpartiväxter.

Det skall bli skoj att se hur det ser ut där om en månad eller så. Märkte, när jag tog bort mossan och grävde i jorden under, att det bodde ett antal myror där, så tyvärr har jag nog sabbat ett myrbo vilket ju inte är så bra....för myrorna alltså. Det var inte rödmyror. Dom är var pyttesmå och gulbruna.

All mossa och gräs som jag skalar av stenarna hamnar på taket till ankhuset. Det blir så himla fint kan jag säga.

Oj, klockan är redan halv sju. Jag skall ut på tur med hundarna. Har ju börjat jogga lite då och då. Sen bär det iväg till jobbet.

Ha det tills nästa gång! Tack alla ni som läser min blogg, det ökar för varje månad. Det är så kul.

kram

Av Helene - 10 maj 2009 23:10

Tolvtimmarspasset är slut! Jag hade hundvakt idag som tur var. Lisa har varit hemma hela dagen eftersom jag ville att hon skulle ta hand om doggisarna.

Hon har uträttat storverk måste jag säga. Inte nog med att hon lyckades avlägsna en fästing som satt på Leos huvud, hon har visat oanade talanger i konsten att sy också. Inte visste jag att hon var kapabel att använda symaskinen. Hon har aldrig varit intresserad av den förut kan jag säga men idag har hon lagt upp en klänning och sytt en väska....bara sådär.....det gillar jag verkligen.

Fästingen på Leos huvud var en också ett problem. Han avskyr att bli pillad på i onödan. Visst är han kelig och mysig på alla sätt men att klippa klor och jaga fästingar på är mindre kul. Han blir vansinnig minst sagt. Lisa fick ett tjuvnyp på fästingen och sen surade Leo i en halvtimma men fästingen försvann.

Igår var vi på tävling. Lisa lyckades rätt bra med sina ritter och klarade av kvalet till att få starta debutant fälttävlan. Det  var ganska nervöst kan jag säga. Vi hade bara den här helgen på oss och hon lyckades! Jag är sååååå stolt över henne och hästen.

Jag vet ju hur gärna hon vill få chansen att starta en fälttävlan. Det har hon drömt om sen hon var 11 år, hur man nu kan vilja göra något sånt.

Det är roligt att se att hon är så mycket tuffare än vad jag var. Ibland häpnar jag över henne verkligen. Man tror att man skall känna igen sig i sin dotter men det gör inte jag alla gånger skall erkännas.


 Banbygge pågår.....regnet hänger i luften och det kom några droppar.


Laddat eqipage.


Innan hemfärd var jag tvungen att få dom på bild - snyggt och prydligt!


Det var en härlig dag trots regnhot. Det kom en skur mellan klasserna men vi klarade oss nästan helskinnade, jag tror det var värre för de som red efter Lisas klass.

Det tar hela dagarna när man åker iväg såhär. Det är dumt att tro att man kan beräkna tiden. Allt kan hända som gör att det blir fördröjningar.

Så det är bara att koppla av och hänga på det som händer på en tävlingsdag.

Leo, vår nya familjemedlem har nog bott här i ett annat liv. Han är fullkomligt hemmastadd. Sover på mina fötter. Vaktar troget huset. Tar långa rundor i hagen och bort mot skogen  och dyker upp igen lika plötsligt som han försvinner. Lite svårt är det att få in honom när jag vill. Han har en viss förmåga att vilja bestämma själv precis som alla andra djur jag har omkring mig. Hahaha, antagligen får man de djur man förtjänar.

Nu sover han, utslagen av 15 mnuters ihållande skall. Han är mäkta stolt över sin förmåga att skrämma sig själv! Akka fattar ingenting och skäller och morrar för att visa att hon kan stötta honom lite. Hon ser mest förvirrad ut.

Som vanligt är det sen kväll, imorgon skall jag jobba natt igen sen är jag ledig någon dag helt och hållet. Det skall bli toppen!

Idag får alla en buktt blåsippor!



Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards