Alla inlägg den 21 maj 2009

Av Helene - 21 maj 2009 23:16

Man häpnar ibland när man läser tidningen. Nu har ju detta med skolan att göra förstås så jag kan ju bli lite extra engagerad då.

Nu skall personalen på vissa enheter inom bla skolan - förskolan övertygas om att det finns en vinst att göra i att låta personalen tillsammans med elever värma maten som skall serveras till lunch. Just den här kommunen kommer att spara 2 mille per år på detta. Jag undrar då hur mycket pengar som går åt till att betala personal som kommer att bli utan arbete (bambatanter och andra viktiga personer) och vem tar hand om kvalitetssäkringen i skolorna - förskolan.

Mannen med detta strålande förslag anser att det finns spelrum inom tex förskoleorganinsationen. Det gäller bara att tänka på ett annat vis, säger han. Jag funderade på hur jag skulle reagera om jag blev tvungen att störta iväg från en  lektion i engelska för att värma mat för lunchhungriga elever. Dessutom verkar det som att eleverna skall vara med själva. Mycket märkligt...har aldrig hört talas om ett skolkök som får ha elever där under tillagningen med tanke på alla bakterier och annan hygien som måste tänkas på. Fast den här kommunen har väl fått speciellt tillstånd kanske.

Jag känner i alla fall att det är något skumt med det här. Skulle inte gå med på detta om det inte finns en klar och tydlig pedagogisk vinst i alltihop och det tror jag inte det gör. Vem vinner på att värma mat i lådor?

Sen finner jag det märkligt att lärare inte kan få vara lärare utan skall sköta allting annat som annan personal gör bättre.

I alla fall så kommer den här kommunen att göra en vinst eftersom dom får en större produktionseffektivitet och det kräver färre tjänster.

Jisses vad ilsk jag blir när jag tänker på detta!

I natt arbetar jag igen. Det blir till att moppa golv och torka ur köksskåp för det är vad man gör torsdag till fredag. Givetvis tittar jag till dom sovande också, det är ju det viktigaste.

Sen skall jag vara ledig i flera dagar. Lisa skall tävla på söndag så nu får ni hålla tummen för henne.

Har återigen satt nya stolpar för att ge lite nytt grönt till hästarna. Jag fattar inte att samma mängd stolpar fortfarande räcker för att utöka hagen. Det är som trolleri!

Måste i alla fall beställa nya stolpar för jag skall sätta en ny omgång i nästa hage som inte ens blivit påbörjad. Vill att gräset skall komma sig där lite mer så att det inte tar slut med en gång. Den hagen är inte riktigt lika stor den dom går i nu. Kanhänd blir jag tvungen att stödfodra i sommar och det är egentligen inget jag vill. 

Hoppas på fint väder i helgen. det vore allt kanon!

kram


Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards