Alla inlägg den 25 maj 2009

Av Helene - 25 maj 2009 21:09

Tack för kommentaren angående fågelsorten som jag höll på att köra över häromdagen.

Visste inte att du fortfarande tittade in på min sida, så det var roligt att upptäcka, samtidigt som jag fick svar på frågan om pippin. Skall givetvis ta fram min fågelbok nu och lära mig lite mer om denna underliga fågel.

Apropå djur å sånt. Jag har inga gäster under huset just nu. Dom bor någon annanstans för närvarande. Ganska skönt faktiskt. Förmodligen kommer dom väl tillbaka fram på hösten eller när nästa års ungar skall födas.

Hann klippa gräsmattan idag. Tyvärr hade jag inte tid att ta bort allt övrigt gräs som inte gräsklipparen kommer åt. Fast ibland tycker jag att det är ganska ok när det inte klipps bort. Får se vad jag hinner i morgon.

Idag var jag extremt trött på jobbet. Jag blev ju inringd sent söndag kväll och hade nog behövt några fler vilotimmar för att vara på topp.

Dagens behållning var i alla fall ett besök i Fiskebäck. Andas havsluft är inte helt fel tycker jag.

I morgon blir det ett nattpass, likaså på onsdag. Många timmar sömn på dagen i två dagar. Hoppas att eventuellt regn hinner komma då och att solen är på G när jag kvicknat till på em.

Har vattnat i gurkhuset, det behövdes.



Det irriterar mig att fönstret var lite för kort eller om det nu är terrariet som är för långt.......

Vad tycks? Hoppas verkligen att gurkorna tar sig. Än lever dom i alla fall. Två olika sorter har jag valt. Tänkte att den ena kanske är härdigare än den andra om nu frosten skulle slå till igen.

Mitt påpbörjade stenparti har inte kommit så långt men jag har planterat lite i det.



Ormbunken bodde där redan men bellisen är ny och verkar trivas utmärkt.

Tre olika marktäckare finns där också och en vit strandtrift. Under allt gammalt gräs fanns det en grön lite tjockbladig gammaldags stenpartiväxt dold. Den växer nu som bara den när den kom ut i solen igen. Det är den växt som syns till höger ovan stenen.

När jag klippte gräsmattan hittade jag små embryon till rosenbuskar som jag givetvis sparade. Hoppas att det kan bli något av dom. Jag älskar dom där söta rosa rosorna som finns på de mest underliga ställen och som är egensinniga nog att inte vilja låta sig bli planterade.

Innan jag avslutar dagens inlägg vill jag bara ha med bilderna på mina kompanjoner som jag skrev om häromdagen när jag räddade Tyson från hustaket.

Här har Leo fått närkontakt med Tyson. Han är inte helt till fredas med det tror jag man kan se.


En stund senare såg det ut såhär och det funkade bättre.



Man kan ju undra var jag kan få plats?

Ha det, vi hörs





Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards