Alla inlägg den 14 maj 2009

Av Helene - 14 maj 2009 21:56

 Vita trädblommor i min värld!

Hej alla och särskilt Lotta som missuppfattat min destination när jag såg på Arkiv X häromdagen.

Jag befann mig då på jobbet och nej, jag har ingen kontakt med yttervärlden via min TV härhemma fortfarande.

Har sovit bort den här dagen fullständigt. Vaknade sent på em.

Störtade ut i rabatterna och härjade sedan med gräsklipparen en stund. Den är så tung att köra eller så har jag blivit helt klen. Jag pustar och står i och blir genomsvett. Det blir ju ganska fint på tomten när valda delar är klippta. Jag har väldigt svårt för att klippa av vissa gräsplättar för jag tror hela tiden att jag tar död på någon fin blomma. Lite barnsligt men så är det.

Plötsligt när jag står och tittar på mitt begynnande stenparti så lyfte jag blicken till trädet som som står ovanför. Döm om min häpnad när jag såg att det var fyllt av rosavita blommor och humlor som surrade så det dånade.



Hur vackert var inte det, jag blev så glad. Trodde inte här fanns några fruktträd alls.

 Växthuset som jag "parkerade" igår.


Idag har min tomatplanta fått flytta in. Gurkan har hunnit råka ut för frost så den finns nog inte mer. Något sladdrig i konsistensen, men skam den som ger sig, jag planterade om den!


Verandan börjar bli mer och mer sommarlik. Det fattas ju en hel del blommer men känslan börjar infinna sig. Jag är så nöjd med mina blå krukor som har hängt med i många år nu. Alltid lika somriga. Jag har planterat lavendel, curryplanta och en kryddväxt jag glömt namnet på, här finns en pelargon och Flitiga Lisa. I blomlådorna under fönstren har jag redan planterat petunior....lite vågat kanske med tanke på frost (ikväll har jag lagt tidningspapper över dom) jag har massor av penséer som forfarande blommar halvhysteriskt. Krassen har kommit upp och min nyplanterade humle är på G. Vad mer kan man önska en vårdag i Maj?

Har hunnit måla en bordsskiva också, den blev blå precis som mitt andra bord och mina stolar. Blått är nog en sommarfärg för mig.

Önskar mig nu ett stort parasoll, naturfärgat tror jag, samt en badtunna. Såg en tävling i Vi i villa, man kan vinna ett utebubbelkar så det måste jag ju pröva förstås. Kanske svårt att använda på vintern, det kan man ju göra med en badtunna som man eldar.

Jag behöver ju inte fundera så mycket över det just nu, jag har ju inte vunnit det än!

Nä, nu väntar duschen på mig och sedan skall jag bara mysa omkring en stund. Har en ny bok som jag gärna vill läsa i. Gardells nya bok om Jesus.

Jag gillar när någon försöker ställa saker på sin spets och det gör Jonas Gardell tycker jag. Dessutom är han behaglig att läsa rent språkligt.

Ju mer jag tänker på det desto fortare skall jag nog ta mig ut härifrån.....vill läsa känner jag!

Kram till er från mig!




Av Helene - 14 maj 2009 01:03

På jobbet igen. Dax för lite paus.

Idag har jag varit en riktig arbetsmyra. Fixat och donat i uthusen samt slängt skräp på tippen.

Hade tur som fick ett fönster som var väldigt stort och som jag ställt som ett upp och ner vänt V över mina odlingslådor. Ser ut som ett mndre växthus. Eftersom jag väldigt gärna vill ha ett växthus så känns detta fönster som en början på min växthusdröm.

Hämtade också en stor hundtransport i trä som skall bli ett litet hönshus eller stort, det beror på hur jag bygger det.

Egentligen så kan jag inte sova imorgon för jag vill göra klart mitt ankhus och sen gå lös på hönsboet.

Det är så himla kul att bygga och måla. Skulle nog egentligen blivit snickare eller inredare om jag hade chansen att börja om från början med ett nytt yrkesval.

Innan jag åkte till jobbet tog jag några bilder på Leo och på omgivningarna hemma. Glömde förstås sladden till kameran hemma så ni får vänta tills i morgon att se resultatet.

Annars är allt fina fisken, jag mår ganska bra. Fick ett samtal från Skåne. Det var en kvinna som ville ha homeopatisk hjälp med sina kor. Det är lite väl långt att åka för mig så jag skickade henne till en kompis som bor i Helsingborg. Hon har lite närmare tror jag.

Själv skall jag till en ny patient på söndag. Det ser jag fram emot. Alltid lika spännande.

Nä nu är det dags för golvmoppen igen. Vi hörs imorgon eller så...

Pingstliljor till er alla


Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards