Alla inlägg den 10 maj 2009

Av Helene - 10 maj 2009 23:10

Tolvtimmarspasset är slut! Jag hade hundvakt idag som tur var. Lisa har varit hemma hela dagen eftersom jag ville att hon skulle ta hand om doggisarna.

Hon har uträttat storverk måste jag säga. Inte nog med att hon lyckades avlägsna en fästing som satt på Leos huvud, hon har visat oanade talanger i konsten att sy också. Inte visste jag att hon var kapabel att använda symaskinen. Hon har aldrig varit intresserad av den förut kan jag säga men idag har hon lagt upp en klänning och sytt en väska....bara sådär.....det gillar jag verkligen.

Fästingen på Leos huvud var en också ett problem. Han avskyr att bli pillad på i onödan. Visst är han kelig och mysig på alla sätt men att klippa klor och jaga fästingar på är mindre kul. Han blir vansinnig minst sagt. Lisa fick ett tjuvnyp på fästingen och sen surade Leo i en halvtimma men fästingen försvann.

Igår var vi på tävling. Lisa lyckades rätt bra med sina ritter och klarade av kvalet till att få starta debutant fälttävlan. Det  var ganska nervöst kan jag säga. Vi hade bara den här helgen på oss och hon lyckades! Jag är sååååå stolt över henne och hästen.

Jag vet ju hur gärna hon vill få chansen att starta en fälttävlan. Det har hon drömt om sen hon var 11 år, hur man nu kan vilja göra något sånt.

Det är roligt att se att hon är så mycket tuffare än vad jag var. Ibland häpnar jag över henne verkligen. Man tror att man skall känna igen sig i sin dotter men det gör inte jag alla gånger skall erkännas.


 Banbygge pågår.....regnet hänger i luften och det kom några droppar.


Laddat eqipage.


Innan hemfärd var jag tvungen att få dom på bild - snyggt och prydligt!


Det var en härlig dag trots regnhot. Det kom en skur mellan klasserna men vi klarade oss nästan helskinnade, jag tror det var värre för de som red efter Lisas klass.

Det tar hela dagarna när man åker iväg såhär. Det är dumt att tro att man kan beräkna tiden. Allt kan hända som gör att det blir fördröjningar.

Så det är bara att koppla av och hänga på det som händer på en tävlingsdag.

Leo, vår nya familjemedlem har nog bott här i ett annat liv. Han är fullkomligt hemmastadd. Sover på mina fötter. Vaktar troget huset. Tar långa rundor i hagen och bort mot skogen  och dyker upp igen lika plötsligt som han försvinner. Lite svårt är det att få in honom när jag vill. Han har en viss förmåga att vilja bestämma själv precis som alla andra djur jag har omkring mig. Hahaha, antagligen får man de djur man förtjänar.

Nu sover han, utslagen av 15 mnuters ihållande skall. Han är mäkta stolt över sin förmåga att skrämma sig själv! Akka fattar ingenting och skäller och morrar för att visa att hon kan stötta honom lite. Hon ser mest förvirrad ut.

Som vanligt är det sen kväll, imorgon skall jag jobba natt igen sen är jag ledig någon dag helt och hållet. Det skall bli toppen!

Idag får alla en buktt blåsippor!



Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards