Alla inlägg under april 2009

Av Helene - 18 april 2009 21:20

Hej på er alla, nu är jag i farten igen.

Under natten försökte jag skriva några rader men lyckades inte komma in på bloggen. Arbetsdatorn vägrade hitta sidan så jag fick ge upp efter ett par försök.

Sitter nu framför tvn och har lyckats få på Arnfilmen nr 2. Ser på den med ett öga....hur det nu skall gå till.

I morse när jag kom hem var mitt sovrum befolkat av två tonåringar och en hund.

Jag fick gå och lägga mig i soffan men det gjorde inget för jag tuppade av rätt fort och sov till straxt efter 12. Sen dess har jag varit i farten.

Jag har börjat snickra på mitt ankhus och det kommer nog att bli klart i morgon.

 

Solen sken på mig där jag pillade med mina plank och skivor.

Men det var inte så varmt att jag ville ta av mig tröjan precis. Det finns en kyla i luften som inte varit så angenäm.

På eftermiddagen badade jag Lisen. Hon brukar gilla att bli shamponerad konstigt nog. Nu har hon täcke på sig i natt för jag tror inte hon torkat ordentligt och det verkar bli minusgrader igen.

Lisa har hunnit rida både Daydream och Daisy i dag och nu går alla hästarna och slappar i hagen.

Vi har en ny katt på ingående. En blandnig av siames och skogskatt sägs det.

Kunde inte låta bli att ta henne till oss. Hon kommer nog i början på maj skulle jag tro.

Lisa och Ellie väcktes i natt av grävlingarnas framfart under huset.

I dag kröp Lisa in under huset för att om möjligt se var grytet finns. Visserligen är hon mindre än vad jag är men inte sjutton såg hon så mycket mer än jag gjort vid mina försök. Hon hade kameran med sig och förevigade, vad hon är säker på, är en av ingångarna till grytet.


Massor av tassavtryck finns det här och längst in kan man se en mörk ingång.Det verkar som om dom grävt sig ner en bra bit under huset.


Jag begriper inte vad dom pysslar med på nätterna dom där besökarna jag har. Hoppas faktiskt att dom ger sig av så småningom.


Lara gillar det här trädet. Hon sitter ofta på span i trädklykan.


Idag är hon extra mycket på gång.


 Lite mysigt är det allt att ligga och lura.


I den här familjen är vi nog lite kattokiga. Det blir en hel del bilder på katterna mellan varven och vi har bra koll på vad de sysslar med på dagarna.

Roligt är att dom nästan alltid är med oss när vi är ute och pillar med vad det nu är som skall göras. Det finns alltid en nyfiken katt i närheten.

Jag måste säga att det inte var den ljusaste film jag sett, den här Arn.

Vilken tur att jag inte levde då eller blev tvungen att gå i kloster för något jag gjort och som inte passade in i samhället. Tyvärr återges ju nästa alltid den här tidsepoken med mörker och dysterhet.

Det verkar som om det var kallt och eländigt, kanske var det det också...

Nu skall jgg koncentrera mig på Arn en stund. Krypa upp i soffan och äta lite glass. Det blir snart dags för att gå och lägga sig. Skall jobba i morgon eftermiddag och behöver nog ta igen natten som gick.

Ha det bäst - en vitsippsbukett till er alla

,

Av Helene - 16 april 2009 13:26

Bara så ni vet så är jag uppe på fötterna redan. Kunde inte sova mer idag.

Har en smsande vän som hörde av sig så jag var tvungen att svara henne. Sen var det kört på sovfronten.

Idag kommer det spekulanter på ponnyn. Får se vad det ger. Jag tror att hon har bestämt sig för att inte flytta hemifrån den lilla damen. Hon gör sig omöjlig för andra ryttare. Jag som önskar henne ett roligt aktivt liv i stället för att gå här och inte göra något vettigt. Det är ju förstås min tanke. Hästar är ju inte arbetsamma av naturen egentligen. Dom gillar ju att skrota omkring och ta dagen som den kommer verkar det som.

Tog en gosig bild av gänget häromdagen när dom hade ledigt från gräsätandet. Alla tre låg som en ledighetskommitté mitt i solen.



Dom verkar tycka att det är en trygg miljö dom befinner sig i eftersom dom ligger alla tre. Ingen på vakt här inte!

Har idag fått höra om en liten hund som behöver nytt hem och en katt likaså.

Det är många djur därute som behöver nya ägare. Jag undrar hur det går för dom som inte lyckas hitta någon ny familj. Kan själv tänka mig en hund till.

Har ju funderat på diverse raser bla dvärgpincher men har inte kommit fram till hur jag skall göra. Egentligen vill jag ha en vuxen hund. Har inte behov av en valp om jag skall vara ärlig. Saken är den att jag vill ha en renrasig hund. Blandisar finns hur många som helst. Dom skall givetvis också ha hem.

Men kanske inte hos mig.

En ras som verkar spännande förutom pinchern är lancashire heeler. En liten hund men med de egenskaper som jag vill ha. Verkar uppskatta sin ägare före att rusa runt och spåra i skogarna. Det har jag nog av när det gäller rottisen. Hon har tre regelbundna turer om dagen då jag inte ens kan gissa var hon befinner sig. Hon är bort i ca 10 minuter åt gången och brukar komma hem i full fart, flåsande som om hon sprungit flera mil.

Måste skaffa ett staket runt huset så hon inte springer på rådjurskiden. Jag tror inte att hon rör dom, men man vet aldrig. Hon är inte så himla tuff när det gäller vissa saker men hon är ganska nyfiken. Det skulle vara en mardröm om hon kom hem med ett litet kid.



Som den här lilla filuren som vi hittade mitt på vägen förra sommaren.

Jag var tvungen att flytta den till vägkanten för annars hade nästa mötande bil kört över den. Hjälp så liten den var.

Nu börjar det bli dags att plocka ihop material till hönshuset eller varför inte börja med ankhuset. Har en mycket klar bild över hur det skall se ut.

Ankhuset alltså. En enrummare med veranda under tak skall det bli. Snyggt eller hur? Håll tummarna för att det blir åtminstone en veranda!

Kram till er alla !

Av Helene - 16 april 2009 02:01

Har en kort paus på jobbet just nu. Det är mitt i natten och jag är inne på arbetsnatt nummer 2. Erkänner villigt att jag hellre varit sussande i min säng.

Jag är alltså illtrött och har svårt att koncentrera mig på det jag skall göra. I morse när jag kom hem hade jag svårt att somna och låg vaken ganska länge innan jag gled in i drömmarnas värld. Klockan tre vaknade jag igen och var just då ganska pigg. Jag lovar att det har gått över redan. Höll på att somna i en fåtölj här för en stund sedan. Det får jag absolut inte göra för tänk om någon av våra sovande ungdomar får för sig att vakna.

Har hunnit fixa lite med mat för i morgon och våttorka alla golv. Nu är jag sugen på något sött men det finns inte något gott att mumsa på någonstans idag. Skall vika lite tvätt och damma lite i natt också. Varje gång jag håller på att nicka till reser jag mig och arbetar en stund. Har med mig en bra bok också så jag skall nog hinna läsa lite.

Sovjouren kommer upp klockan sex och då blir det lite lättare för det finns någon mer att prata med. Jag går hem kvart över sju.

Om 5 timmar eller så.....

Har tagit nya bilder på mina påskliljor och på hästarna men får vänta med att lägga ut dom tills i morgon.

Lisa har vaktat huset medan jag jobbar och hon berättade att grävlingarna har krigat under golvet igen. Hon blev väckt flera gånger i natt av att hunden gnällde och snurrade omkring och grävisarna morrade och försökte flytta husgrunden. Det är lite konstigt för det finns inte tillstymmelse till liv under huset på dagarna och inte alla nätter heller för den delen.

Tänk om jag ändå kunde få se dom vid något tillfälle. Det hade varit väldigt tillfredställande.

Nä nu skall jag ta lite te och gå en kontrollrunda så att alla sover.

Vi hörs - ha det bäst!


Av Helene - 12 april 2009 22:05

Här hemma har vi pratat om bloggens vara eller inte vara och varför man till varje pris vill tala om för hela världen vad man gör på dagarna.

Sonen tycker att det är värdelöst, dottern bloggar och det gör jag med.

Vi satt här och läste bloggar häromdagen och det var väl inte den typen av skrivande som jag förstår. Tonårsbloggar med mycket märkliga halvengelska uttryck och utropstecken, halva ord mm. En del av dessa bloggare har mängder med besökare dagligen vilket jag som medelålders inte förstår även om jag försöker. Ett eget språk helt enkelt.

I det sammanhanget vill jag nämna www.knappen.se ( tror jag det var) som gett sig i kast med just detta språkfenomenet som unga bloggare använder (dock inte alla som tur är) knappen är riktigt kritisk och rolig - tycker jag i alla fall. Det var längesedan jag var inne på sidan så den kan ha försvunnit.

Själv undrar jag egentligen också varför man bloggar men orkar inte fördjupa mig i det just nu.

Dagen före påskafton gjorde jag hemmagjorda snickers med mycket choklad.

Illgott men hjälp vad det blev sött. Gav bort ett påskägg fyllt med hemmagjorda snickers också. De blev uppätna bums.

Det är visserligen billigare att göra godis själv men jag tycker nog att det är snudd på alldeles för dyrt att göra dessa. Det är ju inget man bara slänger ihop en kväll när man är sugen, det krävs ju viss planering av ingredienserna. Hur många har en oöppnad burk med jordnötssmör i skåpet eller en påse med cocos stående bara sådär....bakfantaster förstås, men det är långt ifrån alla som är det.

Inte jag i alla fall.

Idag var jag på förträffliga IKEA. Sonen skulle ha lite saker till sin lägenhet.

Jag skulle inte ha något alls enligt förståndet. Självklart kom jag ut med en liten påse med klämmor till förslutning av plastpåsar. Billigt förstås! Dessutom hittade jag påsar med tygstuvar för 19 kr st. Det blev två stycken med underbara tygsnuttar, samt en metallist med magneter på som en anslagstavla ā 9 kr. Om jag är nöjd? Såklart jag är jag fick ju ta upp plånboken!

Sonen handlade lite mer, hyllplan och två svarta små bord, ljus och anslagstavla, påshållare och målarbräde som han sneglat på ett tag. Han ritar en del figurer och går på krokikurs. Kul tycker jag för han utvecklar sidor hos sig själv hela tiden.

Tyvärr åkte han hem redan idag så nu sitter jag här i min ensamhet.....det var så kul att ha "ungarna" hemma ett par dagar. Det är jag ju inte bortskämd med längre.

I morgon är det ju annandag påsk och jag är ledig då också. Skall jobba natten mellan tisdag och onsdag samt natten därpå också.

I morgon skall jag kolla upp hur jag skall kunna få ihop mitt hönshus. Det börjar bli dags för det nu.

Har ju en vild plan på hur det skall se ut, vi får väl se hur det slutar med den historien eftersom jag aldrig kan hålla mig till "receptet". Jag vill ha ett roligt hönshus med gräs på taket. Plats för 10 hönor och en tupp. Hmmm, kanske behöver jag tillstånd nu när jag vill ha 10 + 1. Måste kolla reglerna.

Planerade för 5 plus en tupp men känner jag mig rätt så blir det kycklingar också.

Kan också meddela att jag precis tappade en plomb. Det var inte vad jag hade tänkt göra precis. Tandläkarräkningar har jag inte tid med.

Ha det bäst, vi hörs



Av Helene - 11 april 2009 20:24

 Daydream solar


 GLAD PÅSK!

Vad gör ni ute i stugor och bon? Själv sitter jag här hemma efter att ha mumsat i mig mat hos min mamma. Som vanligt var det supergott. Det är något speciellt med mammas mat i alla fall. Min son firades eftersom han fyllt år. Han är 21. Jag kan bara säga att jag fattar inte vad tiden tagit vägen.

Det var meningen att han skulle följt med mig hem men stannade hos mormor och morfar eftersom han inte sett dom sen i julas. Lisa åkte iväg med en kompis till Grebbestad i några dagar, sen skall hon göra praktik var det meningen.

Hästarna trivs i sin hage och mumsar glatt på allt grönt som sticker upp.

Det ser härligt ut när dom ligger och vilar i solen mitt på dagen. Till och med Lara - kattprinsessan har förflyttat sig utomhus.


 


Tyvärr har vi upptäckt att det finns en hel del fästingar här. Vi plockar dagligen på hästarna och katterna. Små nymfer för det mesta, så man ser dom knappt. Behandlar homeopatiskt förstås så jag hoppas att det inte blir någon borrelia eller ehrlichia. Det känns inget vidare att ha det problemet men å andra sidan kan jag ju inte stirra mig blind på det heller. Hittills har vi varit förskonade från fästinganfall.

 

Min söta Lisen i vila mitt på dagen.


 Daisy fick vara vakt men kunde inte låta bli att äta.

Eftersom jag har kvällsfodrat och hunden är rastad så har jag inte mer nytta att göra ikväll. Nu hade det varit ok med en TV som hade fungerat men så är icke fallet.

Kanske skulle jag bjudit hem några glada figurer men det kom helt av sig av någon anledning.

I morgon skall jag åka en snabbis till IKEA var det tänkt, jag har ingen lust för jag vill vara hemma och greja med trädgården. Det är Björn som behöver lite saker därifrån.

Hoppsan, nu hör jag ljud från "källarplanet", grävlingarna är på G. 

Ha det så gott därute, vi hörs



Av Helene - 10 april 2009 00:14

Så var det då dags för utvecklingsbild av påskliljor. Visst ser det väl lite småmysigt ut och jag lovar, dom finns överallt i backen.

Idag har jag jobbat hela dagen, dvs 12 timmar på en gång. Det har varit kanonroligt hela dagen men fram på kvällen blev jag lite trött.

Vi har ätit en god påsklunch och varit ute i solen.

Det blir spännande att se vem som får tjänsten som finns utannonserad på jobbet. Vi är en hel del timvikarier som vill ha den så kampen blir hård.

Fast det är ju fler som sökt den än dom som jobbar här.

Jag hoppas bara att det finns fortsatt viktid efter att den är tillsatt och som det ser ut nu så är det nog inget problem. Jag kan ju jobba natt, dag eller kväll vilket gör att det aldrig blir trist och att det finns vissa valmöjligheter. Roligast är att jobba kväll. Hur jag än gör finns det alltid trevliga arbetskamrater. Det är viktigt för mig.

Tänker ibland på skolan som är en värld som envisar sig med att engagera mig en hel del fastän jag inte vill. Det senaste rör min dotters skola och jag känner att jag vill ta ett steg tillbaka så jag inte hamnar i ett engagemang där som tar min tid.

Läste idag om att en grannkommun kommer att behöva säga upp 45 pedagogiska personal... 5% av skolans personal måste gå. Hmm, jag måste säga att jag tycker att det är ganska spännande trots allt. Det är ju inte bara denna kommunen det gäller ju nästan alla i hela långa Sverige. Jag väntar på slutresultatet med spänning.

Förvånande nog läste jag också i tidningen att staten vill dela ut X antal pengar för att stötta kommunerna som måste spara så mycket. Det får mig att skratta högt. Först skrämmer vi svenska folket sen delar vi ut pengar.

Det verkar inte vara någon större framförhållning i det här landet, så många experter som det finns så borde dom ju för längesen ha räknat ut hur det skulle bli. Lågkonjunkturer händer med jämna mellanrum. Jag har redan varit med om flera stycken och jag är ju bara barnet :-)

Ikväll när jag kom hem var min dotter på fotohumör och exponerade mig på bilder som inte går att ens beskriva. Den enda jag kunde känna igen mig på var denna som finns nedan. Visserligen rätt gräslig, men det är i alla fall jag.



Vad pysslar jag med? Jo jag läser min mejl. Lisa var en närgången paparazzi och höll på att skratta ihjäl sig. Mamma är ett riktigt offer denna kväll.

Dagens tredje bild är från baksidan av huset med Daydream och Daisy knaprande på små späda grässtrån.



Tänk när det gröna i backen tittar upp ur fjolårsgräset. Då blir det mumma för hästarna och vackrare färger för mig!

I morgon är det långfredag. Då borde man följa de gamla reglerna och inte göra något....men det kan ju inte jag, så jag får bli en hädare denna dag.

Sonen kommer hem - äntligen. Hämtas kl. 20.00 av en ivrig mamma och syster.

Ha det bäst.......

kram Heléne


Av Helene - 8 april 2009 21:10

Men hur kan en dag bara susa iväg och ta slut bara sådär. Jag fattar inte att klockan redan är över nio.

Såhär är det alltid när Lisa är hemma (hmmm, känns skönt att skylla på någon måste jag säga) Jag tycker jag håller på med henne och hennes grejer hela dagarna. Det är mamma hit och mammma dit sen får man dessutom vänta på henne hela tiden för hon skall bara...... Sen har människan mage att tala om för mig hur jag skall ta hand om ponnyn som jag skött dagligen hela vintern! I och för sig inget att hetsa upp sig för, hon menar ju inget illa precis.Det är så kul att hon är hemma även om allting tar evig tid när vi skall göra något eller när jag vill att hon skall hjälpa till. 

På långfredag kommer sonen hem, han hade 21 årsdag igår. Vi har ju inte sett honom sen jullovet. Jag längtar till fredag, det förstår ni säkert.

Han skall få en soffa och en matta av mig i födelsedagspresent. Skall försöka fixa ett litet bord till soffan också för det han har i lägenheten tar väldigt stor plats.Så jag efterlyser ett mindre bord typ IKEAs lack, och helst skall det vara svart.

Alla tre hästmadamerna går nu i vår hage och vi har till och med hunnit fixa till en utebox som kommer att funka utmärkt om det blir mer regn än Daydream kan tåla. Jag tror ju förstås att hon tål en hel del men på Lisas skola har man ju inte hästar på samma sätt som hemma. Där går dom bara i små rasthagar på dagen i några timmar inlindade i täcken så man ser knappt att det är hästar. Jag avskyr det sättet att ha hästar på men så är det ibland i stora stallar där markerna inte räcker till.

Å andra sidan rids ju dessa hästarna väldigt mycket dagligen. Så dom får ju röra sig ordentligt. Det är det inte alltid som våra får göra kan jag ju säga.

Man blir lite lat vintertid och sen tar det en stund innan man fattar att det är bra ridmöjligheter igen.

Meningen är att jag skall bygga ett par boxar till i sommar så att det finns plats för åtminstone tre individer om det skulle behövas. Hovis måste ju ha någon stans att stå också så det blir att tänka till lite. Han säger att han inte kommer om han inte har tak över huvudet. Ve och fasa, en hovslagare måste man ha och jag vill inte vara utan min, han är kanon.

Har tagit kort på mina påskliljor idag. Dom kommer sig. Tyvärr tog energin slut i batteriet så jag måste ladda den innan jag kan lägga in mina bilder så det blir antagligen påskisar på bild i morgon kväll.

Kram till er alla, jag känner mig glad idag!


Av Helene - 8 april 2009 09:21

Ibland undrar jag vad som är på gång i huset, eller snarare under huset.

Vaknade vid halv tre eftersom någon/några verkade roa sig med att slåss under mitt golv. Det var ett fruktansvärt liv med morrande och andra otrevliga ljud. Det pågick i en kvart och sen blev det tyst igen.

Tur att man har starka nerver :-)

Hade det varit i en lägenhet och grannen under hade satt igång ett liknande bråk så hade jag nog ringt polisen. Inte nog med alla morrljuden det lät också som att dom rev och slet i husgrunden. Måste nog titta om något blivit förstört. Jag trodde att grävlingarna hade flyttat på sig trots allt. Det har varit väldigt tyst sen sist jag skrev om dom. Tänk om det inte är grävlingar? Det kanske bor något annat djur under huset nu. En elefant med familj eller så......

Har i alla fall sagt till hyresvärden att jag har inneboende. Misstänker att han vill veta det om det blir skador på huset.

Han har lovat att inte göra något så länge jag misstänker att det finns ungar i grytet.

Idag skall jag försöka påskstäda. Ett litet påskris skulle vara trevligt. Men i år går gränsen där. Inga påskgardiner det här året. De som sitter uppe är goda representanter för våren. Det blir minimalt med pynt också, har liksom ingen lust. 

I morgon skall jag arbeta hela dagen. Det trillar in arbetstillfällen hela tiden och jag blir så himla glad.

Påskliljorna växer därute i backen och nu har det börjat bli riktiga knoppar på dom och en del vill slå ut. Kanske kommer regnet som skall komma idag att ge dom en skjuts.

Ha det bäst idag....påskliljor till alla


Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards