Alla inlägg den 12 april 2009

Av Helene - 12 april 2009 22:05

Här hemma har vi pratat om bloggens vara eller inte vara och varför man till varje pris vill tala om för hela världen vad man gör på dagarna.

Sonen tycker att det är värdelöst, dottern bloggar och det gör jag med.

Vi satt här och läste bloggar häromdagen och det var väl inte den typen av skrivande som jag förstår. Tonårsbloggar med mycket märkliga halvengelska uttryck och utropstecken, halva ord mm. En del av dessa bloggare har mängder med besökare dagligen vilket jag som medelålders inte förstår även om jag försöker. Ett eget språk helt enkelt.

I det sammanhanget vill jag nämna www.knappen.se ( tror jag det var) som gett sig i kast med just detta språkfenomenet som unga bloggare använder (dock inte alla som tur är) knappen är riktigt kritisk och rolig - tycker jag i alla fall. Det var längesedan jag var inne på sidan så den kan ha försvunnit.

Själv undrar jag egentligen också varför man bloggar men orkar inte fördjupa mig i det just nu.

Dagen före påskafton gjorde jag hemmagjorda snickers med mycket choklad.

Illgott men hjälp vad det blev sött. Gav bort ett påskägg fyllt med hemmagjorda snickers också. De blev uppätna bums.

Det är visserligen billigare att göra godis själv men jag tycker nog att det är snudd på alldeles för dyrt att göra dessa. Det är ju inget man bara slänger ihop en kväll när man är sugen, det krävs ju viss planering av ingredienserna. Hur många har en oöppnad burk med jordnötssmör i skåpet eller en påse med cocos stående bara sådär....bakfantaster förstås, men det är långt ifrån alla som är det.

Inte jag i alla fall.

Idag var jag på förträffliga IKEA. Sonen skulle ha lite saker till sin lägenhet.

Jag skulle inte ha något alls enligt förståndet. Självklart kom jag ut med en liten påse med klämmor till förslutning av plastpåsar. Billigt förstås! Dessutom hittade jag påsar med tygstuvar för 19 kr st. Det blev två stycken med underbara tygsnuttar, samt en metallist med magneter på som en anslagstavla ā 9 kr. Om jag är nöjd? Såklart jag är jag fick ju ta upp plånboken!

Sonen handlade lite mer, hyllplan och två svarta små bord, ljus och anslagstavla, påshållare och målarbräde som han sneglat på ett tag. Han ritar en del figurer och går på krokikurs. Kul tycker jag för han utvecklar sidor hos sig själv hela tiden.

Tyvärr åkte han hem redan idag så nu sitter jag här i min ensamhet.....det var så kul att ha "ungarna" hemma ett par dagar. Det är jag ju inte bortskämd med längre.

I morgon är det ju annandag påsk och jag är ledig då också. Skall jobba natten mellan tisdag och onsdag samt natten därpå också.

I morgon skall jag kolla upp hur jag skall kunna få ihop mitt hönshus. Det börjar bli dags för det nu.

Har ju en vild plan på hur det skall se ut, vi får väl se hur det slutar med den historien eftersom jag aldrig kan hålla mig till "receptet". Jag vill ha ett roligt hönshus med gräs på taket. Plats för 10 hönor och en tupp. Hmmm, kanske behöver jag tillstånd nu när jag vill ha 10 + 1. Måste kolla reglerna.

Planerade för 5 plus en tupp men känner jag mig rätt så blir det kycklingar också.

Kan också meddela att jag precis tappade en plomb. Det var inte vad jag hade tänkt göra precis. Tandläkarräkningar har jag inte tid med.

Ha det bäst, vi hörs



Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards