Alla inlägg den 16 april 2009

Av Helene - 16 april 2009 13:26

Bara så ni vet så är jag uppe på fötterna redan. Kunde inte sova mer idag.

Har en smsande vän som hörde av sig så jag var tvungen att svara henne. Sen var det kört på sovfronten.

Idag kommer det spekulanter på ponnyn. Får se vad det ger. Jag tror att hon har bestämt sig för att inte flytta hemifrån den lilla damen. Hon gör sig omöjlig för andra ryttare. Jag som önskar henne ett roligt aktivt liv i stället för att gå här och inte göra något vettigt. Det är ju förstås min tanke. Hästar är ju inte arbetsamma av naturen egentligen. Dom gillar ju att skrota omkring och ta dagen som den kommer verkar det som.

Tog en gosig bild av gänget häromdagen när dom hade ledigt från gräsätandet. Alla tre låg som en ledighetskommitté mitt i solen.



Dom verkar tycka att det är en trygg miljö dom befinner sig i eftersom dom ligger alla tre. Ingen på vakt här inte!

Har idag fått höra om en liten hund som behöver nytt hem och en katt likaså.

Det är många djur därute som behöver nya ägare. Jag undrar hur det går för dom som inte lyckas hitta någon ny familj. Kan själv tänka mig en hund till.

Har ju funderat på diverse raser bla dvärgpincher men har inte kommit fram till hur jag skall göra. Egentligen vill jag ha en vuxen hund. Har inte behov av en valp om jag skall vara ärlig. Saken är den att jag vill ha en renrasig hund. Blandisar finns hur många som helst. Dom skall givetvis också ha hem.

Men kanske inte hos mig.

En ras som verkar spännande förutom pinchern är lancashire heeler. En liten hund men med de egenskaper som jag vill ha. Verkar uppskatta sin ägare före att rusa runt och spåra i skogarna. Det har jag nog av när det gäller rottisen. Hon har tre regelbundna turer om dagen då jag inte ens kan gissa var hon befinner sig. Hon är bort i ca 10 minuter åt gången och brukar komma hem i full fart, flåsande som om hon sprungit flera mil.

Måste skaffa ett staket runt huset så hon inte springer på rådjurskiden. Jag tror inte att hon rör dom, men man vet aldrig. Hon är inte så himla tuff när det gäller vissa saker men hon är ganska nyfiken. Det skulle vara en mardröm om hon kom hem med ett litet kid.



Som den här lilla filuren som vi hittade mitt på vägen förra sommaren.

Jag var tvungen att flytta den till vägkanten för annars hade nästa mötande bil kört över den. Hjälp så liten den var.

Nu börjar det bli dags att plocka ihop material till hönshuset eller varför inte börja med ankhuset. Har en mycket klar bild över hur det skall se ut.

Ankhuset alltså. En enrummare med veranda under tak skall det bli. Snyggt eller hur? Håll tummarna för att det blir åtminstone en veranda!

Kram till er alla !

Av Helene - 16 april 2009 02:01

Har en kort paus på jobbet just nu. Det är mitt i natten och jag är inne på arbetsnatt nummer 2. Erkänner villigt att jag hellre varit sussande i min säng.

Jag är alltså illtrött och har svårt att koncentrera mig på det jag skall göra. I morse när jag kom hem hade jag svårt att somna och låg vaken ganska länge innan jag gled in i drömmarnas värld. Klockan tre vaknade jag igen och var just då ganska pigg. Jag lovar att det har gått över redan. Höll på att somna i en fåtölj här för en stund sedan. Det får jag absolut inte göra för tänk om någon av våra sovande ungdomar får för sig att vakna.

Har hunnit fixa lite med mat för i morgon och våttorka alla golv. Nu är jag sugen på något sött men det finns inte något gott att mumsa på någonstans idag. Skall vika lite tvätt och damma lite i natt också. Varje gång jag håller på att nicka till reser jag mig och arbetar en stund. Har med mig en bra bok också så jag skall nog hinna läsa lite.

Sovjouren kommer upp klockan sex och då blir det lite lättare för det finns någon mer att prata med. Jag går hem kvart över sju.

Om 5 timmar eller så.....

Har tagit nya bilder på mina påskliljor och på hästarna men får vänta med att lägga ut dom tills i morgon.

Lisa har vaktat huset medan jag jobbar och hon berättade att grävlingarna har krigat under golvet igen. Hon blev väckt flera gånger i natt av att hunden gnällde och snurrade omkring och grävisarna morrade och försökte flytta husgrunden. Det är lite konstigt för det finns inte tillstymmelse till liv under huset på dagarna och inte alla nätter heller för den delen.

Tänk om jag ändå kunde få se dom vid något tillfälle. Det hade varit väldigt tillfredställande.

Nä nu skall jag ta lite te och gå en kontrollrunda så att alla sover.

Vi hörs - ha det bäst!


Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards