Alla inlägg under april 2009

Av Helene - 7 april 2009 22:30

Hej hopp, kan man säga! Idag har jag varit ute och åkt med Lisa och Daydream. Nu sitter jag här och har kollat upp ölgömman samt hittat en macka som blev över från lunchkorgen.

Det tog hela dagen att förflytta sig från hemmet till Hermanstorp och hem igen. Hämta transport, köra till hästen och lasta och så iväg till Hermanstorp.

Lisa och några tjejer från klassen samt stallchef Kristina åkte dit för att träna fälthinder. Vilken underbar dag det blev. Lärkan drillade (högt i skyn)

och solen lyste på oss där på fältet. Hästarna hade buskul och alla ryttare såg lyckliga ut.

Jag var förstås superstolt över Lisa och hästen. Jag tycker dom har blivit ett riktigt bra ekipage och verkar ha kul. Det har alltid varit en dröm för Lisa att rida fälttävlan och kanske börjar det bli dags. Meningen är att dom skall ta ett fälttävlanskort så att dom har rätt att starta debutantklass.

Jag tycker att det känns rätt bra att man måste ha det där kortet. Det handlar ju till stor del om säkerhet så varför inte låta det bli som en legitimation inför tävlingar, inte helt fel....

Hemma i hagen väntade Lisen och Daisy. Dom blev överraskade när Daydream dök upp och gjorde dom sällskap. Dom känner varandra sen tidigare så det var enkelt att bara släppa in henne till dom.

Vi har suttit på verandan och tittat på dom tills det blev helmörkt. Häftig känsla att ha alla hemma tycker jag.

Märker att jag har lite dålig erfarenhet av att köra Rosa och transport. Det där med växlar och tyngd stämmer inte riktigt ännu men det blir väl bra med tiden.

Nu skall jag koja. Det skall bli skönt för jag är ganska trött. jag har aldrig gillat att köra hästar i transporter så det är en anspänning varje gång.

Det blir skönt när Lisa själv kan köra sin häst och jag bara kan åka med.

Sussa gott - vi hörs




Av Helene - 6 april 2009 20:24

Vilken kanondag som jag sovit bort! tur att jag vinglade upp ur sängen innan klockan blev för mycket på eftermiddagen.

Jag fick en våldsam lust att inhandla lite blommor så det blev gjort i flygande fläng. Nu ser verandan lite mer inbjudande ut.

Penséer förstås. Det finns ju inte så mycket mer att välja på just för tillfället. Påskliljor och pingsliljor finns här redan som ni sett.

Fick just ett sms från Lisa som är på väg hem på moppe. Hon är nog här om en timma ungefär. Det tar en stund från Kungsbacka. Jag älskar att ha henne hemma även om vi strider mellan varven.

Skall sätta på värmen i hennes stuga om en stund. Än så länge behövs det uppvärmning nattetid.

I morgon skall vi åka med henne och hästen för hon skall ta ett fälttävlanskort. Det är inte så kul för den lilla mamman att titta på. Fasta hinder!!!!

Känner mig nöjd med eftermiddagens arbete måste jag säga. Har hunnit med en hel del. Röjt i landen, krattat, men bara lite, plockat bland hästprylarna, plockat hem krukor som stod hos goda vänner, fyllt på jord i dom planterat mina penséer och gjort luchkorg tills i morgon.

Hoppas att det blir gott väder nu bara.

Det skall bli så skönt att komma i säng vid vettig tid i. Jag behöver sova känner jag.

Hörs igen


Av Helene - 6 april 2009 01:13

Idag har jag åter igen tagit med mig datorn till jobbet. Sitter vak i natt och det är segt kan ni tro. Man kan inte gå på toa ens.En av de uppgifter jag fått i natt förutom själva vaket är att stryka. Det går väl an att stryka egentligen, men jag kan lova er att det inte är särskilt lätt här i mörkret. Jag kan ju inte tända lamporna. Jag vet inte hur andra tar hand om sin stryktvätt nu för tiden. Jag vet att det finns människor som lägger ner tid på att stryka trosor och kalsonger men dom är väl inte så många antar jag. Här stryker man tydligen allt, dock ej kalsonger. Vilket helt vansinnigt slöseri med tid. Undra på att dom tycker att dom har mycket att göra här på dagarna.I kväll har jag strukit jeans, pullovrar, t-shirts och tenniströjor samt en enormt stor duk i bomull, ett par syntetbrallor och någon stickad bomulltröja. Jag fattar inte att man lägger ner tid på det här. Givetvis skall man stryka sånt som blir skrynkligt men med tanke på dagens tyger så klarar de sig utan ett strykjärn som plattar till sakerna.Bara man hänger upp och slätar ut så slipper man stryka. Problemet här är nog att allt åker ner i tumlaren.

Nog om detta.

Jag tackar Data-Lotta för tips om att klippa och klistra när det gäller mina försvunna inlägg.Hästarna är nu på plats i sin hage och den är nästan helt klar.

Jag tog lite bilder idag.  


 

 Daisy måste ha täcke ett tag till, på nätterna alltså!


 Tog kortet från verandan. Mums, dom är ganska nära huset.


Lisen undrar om jag inte har gömt en morot till henne någonstans i alla fall.


 Ingen morot? Ja, då får det väl bli torrt gräs då!


 

Daisy har hittat en god grop att rota runt i.  


Detta är det vanligste underlaget i hagen. Tyvärr lär en del liljor bli nedtrampade - sorry! Nu skall jag ta en kopp kaffe för ögonen håller på att fall ihop. Många timmar kvar kan jag säga.

Vi hörs i morgon eller så...

Nattomten igen

Av Helene - 4 april 2009 00:12

Hej alla! Igår natt satt jag vid datorn och skrev ett inlägg, det blev långt och rätt ok. Givetvis försvann det i den cyberrymden. Lätt irriterad slutade jag ens att tänka på att skriva ett nytt. Det blev liksom lite för mycket just då.

Är inne på min andra arbetsnatt på raken. Sovjouren gick precis och lade sig i sitt rum och nu är jag ensam vaken.

Om en stund skall jag moppa golv och städa köksfläktarna. Funderar på att baka scones till morgonfikat...dvs om jag orkar.

Idag har våra hästar kommit hem. Lisa och hennes kompis red hem dom och det gick kanonbra. Kan inte påstå att hagen var klar när de dök upp. I sista stund fick jag låna vita plaststolpar av grannarna. Deras lösdrift är i vila just nu så det gick bra som tur var. Jag var i upplösningstillstånd för jag tyckte att tiden gick alldeles för fort och snart skulle jag till jobbet igen. Bäst hade ju varit att få vara hemma en stund till så hagen hade blivit klar.

Det tar på krafterna att jobba natten, sova oroligt till halv ett, hinna handla jordspett på Hööks, hämta transport utanför Borås, hämta Lisa plus kompis ( inte i Borås), sen hämta Daisy på annan plats , köra till stallet och lasta ur, fixa iordning dra iväg hem, göra klart hagen, äta, rasta hunden, duscha och fixa till lite mat.....jag vill helst sova just nu men det får jag absolut inte. Jag vet att jag kommer att vara mör i morgon.

Tänk vad man utsätter sig för konstiga saker, å andra sidan hade livet varit ganska slätstruket och trist om inte vissa dagar var fullständigt tokiga!

Nattomten hälsar


Jag hoppas att dom är kvar i hagen när jag kommer hem i morgon bitti.

Av Helene - 1 april 2009 20:25

Hallå, kolla in vad som poppar upp överallt i min gräsmatta. Jag blir överlycklig. När jag tog en eftermiddagsfika på min veranda idag så susade det förbi en humla, modell stor.

På jobbet fanns det aktiva getingar, mindre kul men.....dom uppvägde fjärilen som fladdrade över bordet.

Solen var härligt varm och vi kunde vara ute hela dagen. Visst är det en belöning för oss alla som väntat på våren.

Har nu slagit ner stolpar och även slagit mig på ett finger som nu är blått och grönt med diverse sår. Vet inte vad jag gör med den där släggan. Det har varit lite motstånd i marken på sina ställen och då hoppar stolpen jag skall slå på snett, sen gör det ont...

Köpte stängsel idag och i morgon skall jag kolla upp aggregatet. Lisen skall få nya skor i morgon och förhoppningsvis skall jag få hem hästarna redan på fredag.

Idag har jag också hunnit med att lasta hö och dona med Lisen.

I morgon blir en sån där dag då jag inte riktigt har klart för mighur jag skall få ihop tiden alls. Jag skall göra massor med saker och allt inom loppet av några timmar. Är ledig i morgon, kunde fått jobba men har nu jobbat 7 dagar i sträck och behöver lite lediga timmar. Skall jobba natten mellan fredag och lördag. Likaså mellan söndag - måndag och måndag - tisdag.

Bäst att gå ut hårt i början på månaden. Jag vet ju aldrig hur det blir med timmar. Men det verkar som att jag kommer att få en del att göra dagtid om inte annat.

Lisa kommer hem under veckan för hon har påsklov och sen 2 veckors praktik. Min son fyller 21 år den sjunde april. I morgon skall jag titta på en soffa till honom. Det blir kalas med släkten hos mormor om jag inte fattat fel. Mormor blir så orolig om alla skall ta sig hit med min dåliga väg. :-)

Det hjälper inte att isen är borta. Hon förfasar sig ändå.

Rosa sköter sig för den som undrar, det är ett helt nytt liv för mig. Till och med radion fungerar överallt utan att jag behöver ändra inställning stup i kvarten.

I morse vaknade jag och hunden med ett ryck när klockan var runt sex. Grävlingarna hade krig under golvet och det lät helt vansinnigt. Snacka om kontroverser... jag studsade ur sängen, det lät som att hela huset var på väg att flytta på sig. Nu var dom dessutom under mitt sovrumsgolv. Dom hade oförskämdheten att förlägga detta morgonbråk just där.

Med andra ord så har dom inte flyttat ut vilket jag trodde i förrgår eller när det var. Lite orolig blev jag eftersom Tyson och Lara var ute. Jag vill ju inte att dom skall bli grävlingmat, nyfikna som dom är.

Överallt i marken runt huset finns det spår efter grävlingarna. Nu när jag vet hur dom letar efter bla mask så ser man var dom varit och bökat med sina nosar. Jag har fortfarande inte sett dom men dom finns här det är alldeles tydligt.

Jag tror att jag vill byta ut grävlingarna mot igelkottar istället. Dom låter visserligen men inte är dom så bråkiga i alla fall.

Ha det bäst


Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards