Alla inlägg den 24 januari 2009

Av Helene - 24 januari 2009 13:00

Jaha, nu har jag kommit hem igen efter biltur till stallet. Extra trevligt att komma dit idag för en stallkompis hade gjort rent åt alla inklusive mig. Mycket trivsamt. Jag hade bara att väga upp mat och pyssla till det lite. I övrigt struntade jag i täcken som behöver ses över. Glömde det helt enkelt.

Tog en tur till hagen och hade kamera med mig. Får se om jag delar med mig av min älskade Lisen.

Hoppsan, det låter i vardagsrummet! Kan det vara Hector som försöker ta sig ut genom ett fönster. Det låter nämligen som en duns mot en ruta. Bäst att kolla läget!

Jag hittade ingen Hector så det var nog falskt alarm. Tur för mig, för jag oroar mig för  att han skall bli skadad.

Tog lite bilder som sagt, förutom på Lisen så blev det givetvis bild på min isbacke och en lite gladare bild i rött, ett stileben vid vägkanten. Lilla Blå hade det ganska joxigt med att hålla sig på vägen. Is och vatten precis hela vägen ner till stora vägen. Höll på att hamna i den ena grannens lada. Jag känner mig helnervös varje gång jag skall ner för dessa backar.

Nä, nu skall jag städa en stund. Dammsuga framför allt. Jag har tappat lusten för städning det sista, men å andra sidan är det ju bara jag och hunden som härjar i huset under veckorna så det blir ju inte så mycket att hålla reda på. Katterna sköter sitt, kanske lite kladd runt matskålar och hår i soffan. Då är jag och rottisen värre med att röja runt saker och dra in smuts.

Med dop i sikte.....ha det bäst resten av dagen!


Av Helene - 24 januari 2009 10:34

Dagens utmaning blir att ta sig från huset till bilen och ner till stora vägen.

Det har regnat i natt och den snö som kom är borta, kvar är bara isen som ligger som ett skal på vägen. Det går knappt att gå, inte ens i mitten på vägen som egentligen är en gräsremsa. Allt är fruset med vatten på.

Det är ganska påfrestande faktiskt men å andra sidan funkar det konstigt nog i alla fall med att bo här inne i skogen. Viss planering krävs om man måste hem mellan bilturerna eftersom jag måste gå en bra bit från bilen när jag inte kan köra ända hem.

Hector the Bat verkar ha dragit sig tillbaka. Jag har inte sett honom sen vi krockade i köket. Lika bra det. Jag hoppas att "den" kan somna om ett par månader till. Googlade på fladdermöss för att få veta mer och lärde mig ett och annat. Bland annat så är fladdermöss fredade. Dom vill tydligen övernatta där det är frostfritt och där det finns fukt. Härinne är det visserligen frostfritt men jag vet inte hur det är med fukten. De är i alla fall faschinerande djur och jag vill nog lära mig lite mer om dom särskilt som dom tydligen vill bo här.

Nu skall jag iväg till hästarna. Skall ägna lite tid åt att samla in täcken som behöver tvättas och kolla över det som gått sönder.

Jag längtar  efter våren så att jag kan få hem Lisen och en kompis till henne. Ponnyn skall åka till en god vän jag har som har lovat att rida henne fram tills betet. Kanske kan hon gå med i hennes turridning på lättare turer, det  skulle hon gilla.

Nåväl, hela lördagen ligger framför mig och om jag inte skall behöva stressa innan jag åker på dop så får jag ge mig iväg nu. Hade en plan att dejta dammsugaren också så det gäller att fokusera på det som är planerat och inte på det jag helst vill göra, nämligen ligga på sängen och läsa.

Ha det bäst!



Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards