Alla inlägg den 6 januari 2009

Av Helene - 6 januari 2009 22:59

Blixthalka, frosthalka, ishalka mm idag har jag varit utsatt för allt det där plus snö och regn. Lilla Blå drar fram som ett litet tåg upp och ner för backar med en halvt vettskrämd förare. Jag inser att jag ser dåligt och har tappat självförtroendet att köra i snö och när det är halt. Tycker att alla andra kör väldigt fort. Planerar hela tiden vad jag skall göra om jag inte kommer upp för första backen hemma eller ner för backe nr två som just nu består av svallande is. Lika spännande varje dag måste jag säga. Startar inte bilen i morgon eller att det är så halt så att jag inte kan köra alls då jag skall på min kurs, lär jag inte komma dit den här gången heller. Man kan inte be vem som helst att köra hit ut precis för att få hjälp. Lite tokig väg för vanliga bilister. Men inte har jag en endaste tanke på att flytta, tro inte det. Här är hemma hur man än ser på det.

Lyckligtvis hann dotter och häst komma iväg till skolan redan på förmiddagen innan vädret fick fnatt. Det är jag nöjd med. Talade med henne för en stund sedan och det visade sig att hon inte hade tid med mig för tjejerna hade mysigt och jag var bara störande. Sånt är faktiskt lugnande i min värld. Det kunde varit så att hon satt där för sig själv och mådde pyton men inte hon inte. Det får man ju vara glad över.

Nu skall jag packa för min utflykt och ta bort nyårsaftons nagellack som jag tycker ser illa ut. Man kan inte ha nagellack och hålla på med hästar om man inte har vantar på sig i stallet och det har jag sällan. Såklart jag fryser om mina händer mellan varven men jag har inte vantar ändå. Det är inte bekvämt. Jag kan inte ha det när jag rider heller av någon anledning.

Ridning ja, jag vill ju så gärna komma igång med detta igen men mina ben vill inte samarbeta längre. Jag dras med den där ischiasen hela tiden och den gör att jag håller på att bli helt sned i kroppen och det gör fruktansvärt ont när jag sitter upp i sadeln. Hur skall jag göra? Någon som vet? Nu har det varit såhär sen i våras och det är skittråkigt!

nagellacksborttagning var det ju jag skulle engagera mig i.....bäst att göra det då.

Vi hörs

Av Helene - 6 januari 2009 00:57

För andra dagen i rad så startade inte Lilla Blå. Mycket irriterande men det kan ju bero på att det är så himla kallt ute för en gång skull. Förra natten var det 18 grader minus och det märktes när jag vaknade på morgonen.

Såhär långt söderut är det nästan sensationellt med sådan kyla. Eländet håller tyvärr i sig också, men jag har i natt märkt  att det håller på att bli "varmare". Jag är nämligen ute och tassar för att då och då hålla liv i bilen vilket har funkat såhär långt. Nu påstås det att det skall bli blixthalka och det skall komma snö under dagen. Typiskt när vi skall flytta hästen till dotterns skola. Det känns inte bra att köra transport när det är taskigt väder.

Dagen som varit har gått i vedens tecken. Veden är slut, så slut att det inte ens finns spår av att det funnits någon här. Jag skulle hämta ved hos min hyresvärd, det finns mängder bakom lagår´n sa han. Kanonbra tyckte jag. Ta så mycket du vill. Ännu bättre tyckte förstås jag. Han glömde att säga att all ved var kapat i utmärkta 70 cm längder och att jag behöver en egen kap för att kunna använda dom. Något för långa kan man säga.

Och, vad gjorde jag då? Jo, jag åkte till mina goda vänner som har både det ena och det andra i sin lagård och bytte mina långa vedklampar mot deras något kortare så vi fick värme i huset till slut. Dessutom försvann elen under ett par timmar också vilket inte gjorde det mysigare precis. Någon hade grävt av en stor ledning just idag när det är som kallast och hela socknen var utan el. Tur att det åtgärdades snabbt för en gång skull.

Gamla kåkar är ju ibland riktiga köldhål, så och detta lilla hus. Jag har mattor högt och lågt, det drar något fruktansvärt och det blir aldrig varmt under knähöjd, så numera slumrar min hund i min säng eller i soffan vilket jag egentligen inte gillar.

Funderar allvarligt på en varmluftsfläkt och till våren måste jag lägga golv i sovrum och vardagsrum annars kan vi inte bo här för det blir för dyra elräkningar. Som tur är har jag visst medhåll av hyresvärden och det är ju inte helt fel.

Under veckan skall jag på min akupunkturkurs igen. Fjärde tillfället och jag har tappat en del sen sist. Tyvärr kom jag ju aldrig iväg eftersom Lilla Blå envisades med att stå på verkstad. Får se hur det blir den här gången.

Har i alla fall försökt lösa min hemtenta. Den var svår och inga anteckningar hade jag som jag kunde luta mig mot. Frustrerande!

Det skall bli kul att träffa gruppen igen och ta del av vår patient som vi har med handledning av Daniel. Tydligen blir det en ny patient också. Vi behöver träna på många innan vi är klara. Hela tiden har vi handledning och vi får inte ha egna patienter än men det kommer med tiden.

Ni som är nyfikna kan gå in på www.arcanum-utbildning.se Där finns en hel del matnyttigt. Kursutbud förstås men också artiklar att läsa samt en sida med forskning för att inte tala om bildgalleriet som kan vara värt att titta på. Där finns vår grupp med när vi behandlar vår första patient.

Nu skall jag starta bilen igen och samtidigt kolla in tempen på utomhusluften, jag gläder mig åt att det blir en förändring så jag slipper frysa så mycket.

Natti, natti vi hörs


Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards