Alla inlägg den 21 januari 2009

Av Helene - 21 januari 2009 21:07

Jo men visst är det så, jag har besök av batman och mina katter är på helspänn kan jag meddela.

I går natt kunde jag inte somna, jag valde att ligga och läsa istället och tänkte att jag snart skulle bli trött igen. Plötsligt flaxar det vilt omkring mig och innan jag fokuserat ordentligt så far det runt ett svart ""någonting" i mitt sovrumstak. Va, en fågel tänkte jag men så var det inte. Det var en fladdermus! Den for hit och dit, lite ryckigt som det ser ut när dom flaxar omkring. Jag for upp ur sängen och fattade inte riktigt vad som hände. Hunden tittade förundrat på flaxandet men reagerade inte nämvärt mer.

Jag var lite överraskad och tyckte inte att det kändes 100 bekvämt men i dörren till köket vände jag mig om och då var den borta. Himmel vad jag letade, i sängen, under sängen, i fönstret, bakom gardiner osv. Puts väck!Jaha, nu har jag sett i syne helt och hållet och är väl hur trött som helst tänkte jag och kröp ner i sängen igen. Hurra, jag somnade bums.

Idag har jag tänkt på fladdermusen flera gånger, men den har inte visat sig förrän alldeles för en stund sen då vi höll på att krocka med varandra här i köket. Den flög in i vardagsrummet och hängde sig upp och ner på en tavelram, precis när jag fått fram kameran så tog den en ny flygtur och nu är den borta - igen. Lara, kattprinsessan sitter i stram givakt på vår TV om den nu skulle kunna tänka sig att visa sig igen. Hon är väldigt frustrerad över att maten flyger och hon muttrar som katter gör när dom ser något dom vill ha men inte kan nå.

Mitt bekymmer är egentligen inte att det flyger omkring en fladdermus i huset. Jag oroar mig mer för att den blivit störd i sin vintervila och hur den skall klara sig till våren kommer. Dom är ju experter på att inte synas där dom klamrar sig fast vid trädstammar och på vindar. Vet man inte vad man skall titta efter så ser man dom inte alls. Hur fångar man då en fladdermus och är det så smart att släppa ut den, det är ju minus igen. En stor undran till har jag och det är hur i hela friden den har kommit in i huset och att jag inte sett den tidigare.

Någon som vet något eller kan ge mig ett tips om hur man fångar fladdermöss i januari!

Vi hörs...

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards