Alla inlägg under mars 2010

Av Helene - 6 mars 2010 00:42


      

Tro för jösse namn inte att mina hästar var kvar i hagen när jag kom hem sent i kväll efter att ha jobbat. All tre stod i en klunga och bearbetade en hösilagebal modell mindre. Dom har rullat den ca 20 meter och lyckats få hål på den.

Rosie, nykomlingen, tyckte att det var så kul att jag kom och nyfiken som hon är trodde jag hon skulle hoppa in i bilen innan hon nosat klart.

Jag är glad att allt var klart för insläpp och så fort jag ropade på Lisen så kom hon glatt och klev in i sin box. Där fanns ju mat och vatten utan plast på!

Jag vet snart inte vad jag skall göra med dom. Dels är dom maniska på att äta....

och dom tar sig genom trådarna hela tiden. Lite svårt med el än så länge men jag blir nog tvungen att hitta en utväg. Det blir lite nervöst att ha dom på drift när jag jobbar eller behöver åka någonstans.

Nu är dom i alla fall inne och mumsar på sitt hö. Det är kallt i natt igen. För en stund sedan var det 13 minus.

Som jag skrev igår......jag hatar denna kylan.

Sov gott - det skall jag


Av Helene - 5 mars 2010 10:52

Jag brukar inte använda mig av ordet hata för jag vet inte hur man gör.

Nu börjar jag däremot förstå lite av vad det ordet innebär eftersom jag blir så förbannad och känner sån ilska mot kylan. Därmed kan jag nog säga att jag hatar kyla. Snö har jag inget emot, det är kylan som påverkar mig mest. Hela min kropp och knopp blir alldeles konstig.

I morse var det 12 minus. Visserligen sken solen men jag fixar ändå inte att plocka fram mina positiva känslor. Vid noll grader börjar dom komma fram.....

För att göra något kul så började jag tapetsera i köket. Har ju pillat runt lite med pärlspont och färg och insåg att även väggarna behöver ett lyft.

Det har inte varit alldeles enkelt att välja färg och tapet. Det blev en gråskala tillslut. Insåg att det är en vilsam färg och att man kan ha allting till, nästan.

Tapetfrågan var en gåta och jag har varit och tittat på tapeter hur många gånger som helst. Det finns så mycket fint tycker jag.

Valde tillslut en grå tapet med blommönster som är lite åt silver. Diskret men och passar kanske bäst i ett sovrum men det struntar jag i.

Bra blir det i alla fall.


Nå, vad tycks? Det gröna som syns är förstås en krukväxt som tittar fram.

Har valt att tapetsera runt köksfönstren först. Det är det pilligaste, resten kommer att gå fort. Hoppas kunna fota allt när det är klart.

Vitsen är att plocka fram lite av husets känsla och att det kan få se gammalt ut även om det har moderna funktioner. Dessutom är ju inte huset mitt och jag kan inte göra precis hur jag vill, bara nästan.

Har provat att använda mig av pärlspontskivor. Envist har jag trott att jag inte skulle gilla det utan att jag velat arbeta med vanlig pärlspont. Kostnadsmässigt är det ingen större skillnad på de små ytor som jag arbetat med och nu ångrar jag inte att jag blev övertalad. Det var lättarbetat och smidigt. Det syns inte att det inte är äkta när det blev målat. Det är jag nöjd med.

I onsdags kom Majsan äntligen hit. Hon är en Main Coonkatt. Kolsvart. En riktig raring. Hoppas bara att hon anpassar sig till Lara, Tyson, Akka och Leo.

Än så länge är hon mycket tillbakadragen.


Hon har valt att sitta och ligga här i hörnet eftersom hon ser hela vardagsrummet därifrån och kan välja om hon vill gömma sig eller inte.


     


Main Coon katter är fantastiska tycker jag. Stora, pälsiga och ett härligt uttryck. Jag är så glad att Christina, uppfödare av rasen, ville placera henne här hos mig nu när hon inte skall ha fler kattungar. Majsan alltså. Christina har en kull kattungar just nu, dom är inte så gamla. Såg dom på avstånd när jag hämtade Majsan.....dom var så fina! Gå in på hennes hemsida om du är nyfiken på Main Coon. http://www.skogsdals.se/

Akka är lite för intresserad av henne än så länge så hon var bara tvungen att ligga och spana på henne i går kväll när jag såg på TV.


Min röda puff är en kanonbra liggplats för doggisarna. Lagom hög och lagom stor och dom kommer bort  från mina kalla golv.

Om en stund efter min sena frukost så skall jag ut och sätta ny tråd så att hästarna stannar där dom skall vara. Lord är hela tiden på fel plats. Inte bra!

Ha det så fint i solen, dom säger att våren är här, fast längre söder ut.....  

Vi hörs 

Av Helene - 2 mars 2010 16:15

Strålande! Solen har gjort underverk på snön idag och den sjunker undan.

Kanske har jag sån himla tur att jag kan klara mig ifrån floder av vatten när det väl börjar smälta på riktigt.

Planerar inköp av vadarstövlar. Här är normalt ganska mycket vatten i markerna och jag bor intill en stor mosse så det kanske inte är så fel med sådana stövlar.

Snart har snön sjunkit så pass mycket att jag kan dra ny tråd i dom stolpar som fortfarande finns kvar. Många har gett med sig i vinter. Känns sådär lagom kul att laga stolpar det första man gör när tjälen gett med sig.

Hästarna är ständigt på rymmen.

Igår tyckte nog Lisen att middagsmaten tog för lång tid på sig för hon hade försett sig på egen hand. Dels tagit sig ur hagen och sedan promenerat ner till transporten, öppnat dörren och dragit ut höpåsarna.

Alla tre såg nöjda ut när jag kom hem. Dom hade dessutom tagit sig en tur nästan ända hem till grannen. Jag såg virriga spår efter dom i snön.

I kväll blir det jobb. En natt bara den här gången. Behöver inte sova så länge i morgon. Nästa jobb blir på fredag em. Roligt att jobba med barnen/ungdomarna och inte bara se dom sova.

Har vilda planer om fortsatt jobb och hoppas att det verkligen blir så. Det hänger mycket på mig och jag skall lägga allt krut jag har på att genomföra det. Vad det är? Det kan jag inte ens andas om än så länge.   Jag vet att ni blir nyfikna!

Hoppas ha tid med Lisa under veckan också. Vi skall titta på balklänning var det tänkt. Men var gör man det? i balklänningsaffären eller ?

Tacksam för tips.

kram, mina tulpaner är röda vilken färg har dina





Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards