Alla inlägg under mars 2010

Av Helene - 20 mars 2010 10:05


Liten hemmagjord köksö under utveckling. Har satt pärlspont på tre sidor av den. Det blev väldigt bra och jag är supernöjd.

Bakom draperiet döljer sig tomflaskback och diverse rengöringsmedel.

Det jag gjort är enkelt och relativt billigt att göra. Fler bilder kommer.



Den här bilden har redan varit med en gång tidigare, även här har jag satt pärlspont. Det blev ett lyft för hela mitt kök.

I går kväll satte jag även p-spont runt en väggfast skänk som finns i köket men som har en dum placering. Det blev en överraskning, skänken blev som ny och jag blev glad som en lärka.

Fler bra saker har hänt!    

Äntligen fungerar avloppet i badrummet. Just nu lyssnar jag på tvättmaskinsmusik, i alla fall låter det så i mina öron. Sist jag hörde tvättmaskinen var dagarna mellan jul och nyår. Sedan dess har jag inte kunnat tvätta härhemma. Nästan 3 månader! Det har varit en prövning kan jag säga.

Nu har jag dessutom skurat hela badrummet från golv till tak och pyntat till det så att det känns trivsamt att gå in där.

Kvar att laga är en koppling under handfatet som jag tror har frusit sönder.

Det får någon stark person göra för jag kan inte rubba eländet trost upprepade försök.

Idag skall jag upp på min vind och kolla in om det går att isolera den så att jag kan ha ett gästrum däruppe. Såklart går det att isolera, men jag vet inte riktigt om det är så lätt som jag får för mig.

Det verkar som om solen är på gång. Inte fel.

I går kväll fick jag återigen bekräftat att grävlingarna finns under huset.

Pip och gnäll och morrningar. Skulle vilja skicka ner en kamera så att jag kan få se vad dom har för sig. Det skulle vara spännande.

Akka och Leo går just nu inte in under huset......kan undra varför?

Tulipanaros på er alla

Av Helene - 19 mars 2010 12:29

  


Regnet det bara öser ner! Nja, kanske inte riktigt öser men regn kommer det i alla fall.

Här är just nu svårt att förflytta sig utan att riskera att dratta omkull. Det brukar ju bli så med vatten på is.

Har samlat kraft till ishackande på verandan. Tungt måste jag säga men det gav resultat, nu kan jag se verandatrallen. En och annan felplacerad pryl dyker upp ur snön. Det gör att jag känner mig säker på att snön är på väg bort. Inget gör mig gladare just nu.

I går kväll fick min bil fullständigt fnatt och krånglade. Märkliga skrapljud och dunkande gjorde att jag var tvungen att stanna på motorvägen. Den ville knappt rulla en meter utan att låta som att jag hade punktering på 4 hjul. Det är otäckt att stå vid vägkanten på en motorväg även om klockan är över tio på kvällen och trafiken inte så inntensiv. Långtradare på långtradare åkte förbi och jag var livrädd för att gå ur bilen och undersöka mina däck. Såklart hade jag varningsblinkers på för den som undrar.

Jag stannade i alla fall och ålade mig ur bilen på högersidan för säkerhets skull. Inga hjulproblem eller andra konstigheter vad jag kunde se.

Vem skulle jag ringa om hjälp vid den här tiden på dygnet, skulle jag lämna bilen på motorvägen eller....... Jag valde att rulla ner för backen jag stod i, prövade att lägga i en växel sedan en till.....och tro det eller ej, bilen var helt tyst.

Jag kröp hem med öronen på helspänn. Tänk om den havererade mitt i skogen, inte så trevligt det heller. Inget hände och hem kom jag men det tog mig nästan 2 timmar istället för 40 minuter.

Något är allvarligt fel på den så jag skall inte köra den just nu. Har som tur är redan beställt tid på verkstad.

Ringde jobbet eftersom jag skulle jobbat idag. Hur gärna jag än vill till min arbetsplats så kunde jag inte ordna med skjuts mitt i natten inför fredagsmorgonen. Det känns inte så kul. Tänk vad man är beroende av bilen, i all synnerhet här ute i skogen där det inte finns tillstymmelse till kollektivtrafik.

Nu står bilen utanför och ser inte ut att vara sönder någonstans. Irriterande!



Här är Majsan. Det ser ut som om hon har taskig päls men det har hon inte. Det är första bilden som är tagen på lite närmare håll, annars flyttar hon sig gärna när jag kommer med kameran. Hon är lite spänd för på soffan ligger den här filuren och gosar.


  


Leo är just nu världens gosigaste. Han har haft enorma bekymmer över fortplantningens vara eller inte vara den senaste tiden. Akka har haft sitt vårlöp och då är det inte lätt att vara Leopold.

Nu är det som om luften har gått ur honom och han vill mer än gärna vara nära och bli kelad med. Trevligt tycker jag.



Kattprinsessan har hittat ett nytt bra ställe att sova på. Hon är makalös på att välja sovplatser som är märkliga. Här har hon valt en skokartong som jag nyligen klätt med tapet för att ha diverse prylar i.

I och med att jag håller på med vårstädning och allmän ommöblering så tar hon tillfällen som kommer, i morgon hittar hon säkert ett nytt ställe.


Jag har ju berättat att mitt avlopp i badrummet frusit och att jag försökt fixa det. Idag hade det runnit ner vatten och glad som en lärka hällde jag på mer vatten....fungerar inte så bra som jag trott. Om det åtminstone rann ut såpass mycket att det går att duscha igen skulle jag vara överlycklig. Får de om dagens milda väder hjälper mig!

Ha det bra idag och var rädda om er

  

Av Helene - 18 mars 2010 09:46

  

Om en månad drygt hoppas jag att det ser ut såhär hos mig. Bilden är tagen i mitten på april förra året. Det känns så långt bort men jag tänker hela tiden att lökarna har förberett sig under snön och kommer att kasta sig mot ljuset när snön är borta.


Kan det verkligen vara så att mina grävlingar är tillbaka!

För ett år sedan skrev jag om mina hyresgäster under huset. Dom försvann någon gång i april och sen har jag bara sett en grävling och det var i höstas.

Häromkvällen betedde sig Akka precis som hon gjorde förra året.

Stirrade i golvet och for omkring och luktade i alla hörn runt kaminen och i hallen.

Hon lyssnade och fortsatte se ut som om grävlingarna återvänt.

Tänkte inte så mycket på det just då, men i går kväll när jag satt här vid datorn hördes det märkliga ljud från kaminen. Morrande och pipande samt ett förfärligt stökande. Tur att jag inte är så lättskrämd. Det skulle kunna förväxlas med besök från en annan värld om man nu inte hört liknande ljud tidigare.

Förstod ganska snart att det inte kan vara annat än fjolårets besökare.


  


Hur som helst, jag tycker att det är lite roligt i alla fall. Tyvärr bekymrar jag mig över deras möjlighet till att hitta mat. Måste vara svårt för mamma grävling att finna föda åt sina ungar när det är snö överallt. Svårt att hitta maskar då.


Idag regnar det! Snön försvinner och jag är sååååå glad för det.

I går kväll fick jag ett frispel på mitt avlopp i badrummet. Jag gav mit sjutton på att jag skulle tina detta eländiga avloppsrör och satte ut en fläkt under huset. Såg framför mig hur elen skenade men jag var tvunen att försöka nu när det är plusgrader dygnet runt.

Inget hände. Idag däremot verkar det som att lite vatten sipprar ut. Stor skillnad från igår så håll tummarna att mitt försök igår har gett resultat.


När jag skulle släppa ut hästarna på morgon hade redan Lord och Rosie tagit sig ut. Först trodde jag att boxdörren hade forcerats och blivit kaffeved men så var det inte. Lord är för liten att nå över kanten på boxdörren och komma åt haspen  som består av en ögla. Den lilla svart Rosie däremot är en fiffig tjej och dessutom större än Lord. Hon är fenomenal på att hitta på saker och kreativ nog att pilla bort öglan. Oj vad dom blev glada när jag kom ut och skulle ge dom hö. Båda shettisarna kom farande och tyckte att dom kunde hjälpa mig med maten. Lisen var desperat och gnäggade som en tok.

Nu står dom och mumsar på sitt hö och ser nöjda ut.

Alltid händer det något när man har djur!


På eftermiddagen skall jag till jobbet. Det skall bli kul som vanligt.

Har tusen saker att göra innan dess bara. Bäst att sätta igång med detta så jag hinner med allting.




Av Helene - 17 mars 2010 11:59

  

Den här bilden tog jag 19 mars 2009. Ibland får jag gå tillbaka för att se hur det kanske ser ut under snön.


Vad händer här idag då kan man undra. Har illsvårt att bestämma mig för hur den här dagen skall läggas upp.

Startade med en kopp kaffe som vanligt för att sömnen skulle försvinna ur min kropp. Började läsa lite smått i min "nattbok" och upptäckte så småningom att klockan hade blivit nästan elva. Halva dagen har gått och jag har bara roat mig.

Jag kastade mig på penslar och färg. Är ju inte riktigt klar med diverse områden i köket än och vill få det gjort annars blir det inte av. Vill gärna avsluta det här för att kunna njuta fullt ut av resultatet.

Hade sinnesnärvaro också till att sätta några skruvar på plats så att köksdörrarna kan öppnas och stängas ordentligt.

Det värsta med att "renovera" saker för mig är att jag hela tiden kommer på nya saker som jag vill göra. Det tar liksom inte slut. Undertiden som jag håller på med ett arbete fantiserar jag redan om nästa.....

Fick för mig att jag skulle kunna vara hemma hela dagen och bara ägna mig åt diverse renovering och bortforsling av saker som jag inte skall ha inne i huset. Vips var det en tanke som dök upp, jag måste åka och lämna filmerna jag hyrde häromdagen. Alltså krävs det lite planering som jag helst inte ville idag.

Om man gillar lite mystiska filmer, kriminalhistorier så kan jag rekommendera en triologi som heter Red Riding Triology 1974 och 1980, tror inte att del tre kommit än. Den har i alla fall namnet Red Riding Triology 1983. Det är en ganska rå kriminalhistoria. Man kan se varje del separat men dom hänger ihop. Modern Film Noire. Inte vad vi är vana vid precis.

Skall samtidigt som jag lämnar film försöka låna en sugpropp modell större. Ja, ni vet en sådandär som man sätter över avlopp om dom bäckat ihop.

saken är den att mitt avlopp i badrummet vägrar tina och släppa ut vatten.

Så har det varit sen det blev så himla kallt efter julhelgen.

Detta har varit hur jobbigt som helst eftersom jag inte kunnat duscha eller tvätta här hemma.

Tvättat har jag gjort hos goda vänner - hur kul är det? Duchat har jag kunnat göra hos vänner och på jobbet. Att hålla sig ren är inget större problem, men man vill helst kunna använda sin egen dusch.

Nu misstänker jag att det inte bara är is som är boven i badrummet. En liten misstanke har grott att det kan vara stopp av andra skäl. Håll tummarna för det så att jag kan fixa detta under dagen.

Nu skall jag ut och ge hästarna vatten.

Ha det



Av Helene - 16 mars 2010 08:03

  

I går hittade jag det här gänget i soffan. Skulle städa och hade röjt undan mattor och annat för att dammsugaren skulle få plats och göra sitt jobb.


Balklänningsinköpet är avklarat! Lisa hittade en klänning som var som gjord för henne. Den är grön, salladsbladsgrön, vid kjol, klädda knappar i ryggen och en blomdekoration på vänster höft. Jättefin!

När hon stod där bland alla klänningar och provade den ena efter den andra så undrade jag om det verkligen var mitt kött och blod som stod där. Hon kunde lika gärna funnits i en annan tid. Vackra klänningar kan ju göra stora förändringar och inte sjutton är man van vid sånt här. Jag tyckte att hon var det finaste som jag sett :), men å andra sidan är ju jag hennes mamma.


i förra veckan hade jag en hel del lediga dagar som jag ägnade åt att fixa i mitt kök. Det blev kanonbra men jag vet att jag skrev på bloggen att det blev lite mesigt. Nu har jag hittat "felet" så det blir avhjälpt med lite mer jobb.

Skafferiet däremot är inte så mesigt längre.


      


Ibland har jag haft turen att få gamla tapetprover eller annat som skall utgå från sortimentet och den här gången fick jag för mig att använda valda prover till att hotta upp det gamla skafferiet. Det är rena lyxen med just de här tapeterna. Vet att man köper dom i ark och skaparen av dom heter Hanna Werning.

Har sparat några ark för att använda till att klistra på kartonger och pärmar.

Nu känns det alltså rätt kul att öppna skafferidörren och ställa in flingorna och annat som håller till där.

    


Här är ett smakprov av mitt stylade kök. Har tapetserat med en grå tapet som har en gammaldags känsla. Målade skafferidörren grå och satte pärlspont på väggen mot skafferiet. Av den lilla förändringen känns köket som nytt fastän det är gammalt och inga snickerier är utbytta. Bara min köksö är "ny". Bild kommer på den snart.


  


Den här bilden visar tapeten lite tydligare.

Den går alltså i grått och silver med blomrankor i gammaldags stil.

Lätt att tapetsera med. Bara lim på väggen och sen smackade man upp tapeten.

Passade utmärkt att tapetsera gamla ojämna väggar med eftersom tapeten är tjockare än vanlig papperstapet. Resultatet blev väldigt bra. Lisa godkände det hela igår när hon gjorde snabbvisit här hemma innan färd till skolan.


I övrigt så har bilen fått ett problem som låter katastrofalt när jag kör. Men bara ibland. Har försökt räkna ut vad det kan vara men än så länge har jag inte kommit på vad det är. Kan vara bromsarna!!!!! Värst är det när vägen blir ojämn som tex grusvägar med is och snö eller tjälskador. Saktar jag ner farten på motorvägen utan att bromsa så kan det låta illa men det går över.

Med eller utan fyrhjulsdrift...resultatet är detsamma. Först trodde jag att det var växellådan som hade ballat ur men det tror jag inte nu. Skall ta en tur till verkstaden om en stund och kolla upp vad som är tokigt.


När jag var ute hos hästarn för en stund sen så fick jag en känsla av hopplöshet.

Visserligen skiner solen men det var 8 grader kallt och hela min omvärld verkar konserverad. Jag begriper att snön är på väg bort men det märks knappt härute.

Vägen börjar bli "ren" från snö men bara den och inget annat. Snön är kvar på taken och verkar vilja vara kvar trots att solen lyser på dom hela dagarna.

Jag vill att allt skall försvinna NU!

Ha en bra dag.....köp en krokus


Av Helene - 15 mars 2010 08:46

När jag tittade ut i morse vid sjutiden så var det 10 grader kallt. Gillade inte det kan jag säga. Ville bara krypa ner i sängen igen men det tyckte inte Lisen för hon ville ha mat. Det fick hon såklart. Sen blev det kaffe till mig.

Idag skall jag åka in till stora staden för att träffa Lisa. Hon har en ledig dag och vi skall titta på balklänningar.

Just nu känns det inte så kul men jag gissar att jag blir påverkad av henne när vi väl ses. Balklänning känns kankse inte så angeläget för mig. Det ingår inte i mitt normala tänk så det är faktiskt främmande. Minns att jag haft en långklänning en gång i mitt liv. Inte för studentbal precis utan för en sittning på högskolan. Samma klänning fick några år senare vara med på ett bröllop. Undrar var den tog vägen.....

Balklänningarna som tjejerna vill ha till sin studentbal liknar inte min klänning precis. Dom här är vackrare och mer romantiska.

Men också dyrare......Kanske kan jag sy upp en klänning men jag vet inte om unga fröken vill det. Ja,ja, vi får väl se om vi hittar något som inte är alltför dyrt och som hon verkligen gillar.

Håll tummarna för att vi hittar rätt klänning idag!

Vi hörs


Av Helene - 8 mars 2010 20:22

      


Majsan håller på att bo in sig ordentligt! Hon har varit runt överallt och hon har bekantat sig med Lara och Tyson. Akka och Leo är inte så roliga för henne för dom tycker att hon är en för mycket och hetsar upp sig så fort hon rör på sig.

Men, för en stund sen låg Akka i soffan och Majsan låg på soffryggen. Såg ut som om det var OK.

I övrigt har jag ägnat dagen åt att tapetsera och måla i köket. Det blir bra men just nu tycker jag att det ser lite mesigt ut.

Tänkte ta en bild på det hela men vill vänta tills det känns färdigt.

Ju mer jag pillar med färg och tapeter desto mer vill jag......tycker att det är helkul.

Vid sextiden drog jag och grannen iväg och hämtade hö hos hennes höbonde.

Hela min bil är full med hö och där får det ligga tills i morgon. Orkade inte lasta ur det när jag kom hem.

Jag är så himla trött på hösilagbalarna. Plastfilm överallt och rosa nät som frusit fast i snön.

Nu har jag tur som en tok ett litet tag till, det finns hö att hämta hos bonden och det är hyfsad kvalitet.

Dessutom är det inte så långt att åka.

Det var härligt ute idag och jag tog maig lite tid till att gå runt stora hagen ett varv. Lagade hagen så gott det gick. Nu kan man ju äntligen se andra raden i staketet. Hoppas att Lord gör det också och håller sig på rätt sida staketet.

Jag har tre trådar på många ställen men understa tråden är fortfarande begravd i snö.

Det känns i alla fall som det håller på att vända vädermässigt. Det är jag så tacksam för.

Vattenfiltermannen ringde och skulle boka en tid med mig idag. Det blev inte förrän den 22 mars. Han vågade inte köra i min backe. Jag kan ju inte tro att den backen är lättare att köra i om två veckor........

I kväll skall jag se om jag hittar något jobb att söka. Jag tittar varannan dag för att inte missa något. Lätt är det inte precis. Kanske har jag tur idag!

Ha det




Av Helene - 6 mars 2010 23:24

  


Denna lilla fågelbostad får illustrera mitt vinterboende. Jag gissar att den är lika välisolerad som mitt hus men utan istappar. Jag förstår att fåglarna flyttar ut så fort dom kan. Såhär kan man ju inte bo!   


Var ute och rastade kameran idag. Inte för att jag tar så snygga bilder, jag dokumenterar mitt "nu". Låter snyggt eller hur?

Vill i alla fall ha denna vintern att se tillbaka till så jag inser att jag måste vara förberedd till nästa omgång kyla, snö och is.

Vill också se hur snön försvinner sakta men säkert.


Fotspår av hästar på rymmen men också en skymt av det som finns under snön!  

Lycka säger jag bara!


     


Här är min backe, hur man än gör så kan man ju aldrig fota en backe så det ser ut som en backe. Se bara på utförsåkningen. Det kan ju se helt platt ut fast åkarna kommer i superfart. Nu är ju inte superfart mitt mål för då skulle jag hamna i en snödriva illa kvickt.

Har idag sandat lite men det hjälper inte så mycket, mer sand behövs. Det blir isigare och besvärligare för varje solig dag - tyvärr. I kväll åkte jag ner på tvären med bilen. Kändes sådär kan jag säga.


När jag åkte till jobbet så var hästarna utfodrade och instängda i sin hage.....när jag kom hem var dom fortfarande kvar!!!!! Det kändes kanonbra måste jag säga.

Hoppas det är lika dant i morgon när jag kommer hem från jobbet.

Vill inte ha tre tottar som leker med hösilagebalarna.

Nu skall jag sova, gonatt  

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards