Direktlänk till inlägg 19 april 2009

Gräs på taket

Av Helene - 19 april 2009 23:39

Jag tycker att Lara är så speciell så hon får vara med idag också!

 Hemma igen från arbetet. En bra eftermiddag och kväll som vanligt. Visst är jag lyckligt lottad som trivs på mitt jobb!

I morgon bitti dvs måndag skall jag dra från skogen till Skövde. Skall ju hjälpa sonen med diverse hylluppsättningar och annan inredning i hans lägenhet. Tro nu inte att jag tvingar mig dit, han har själv bett mig.

Det skall bli riktigt kul fast jag tycker att vägen är oändlig att köra.

Jag skall ju ha med mig en del prylar så jag har lånat en släpkärra som skall hämtas i morgon tidigt.

trodde att jag kunde lämna Akka till goda vänner under dagen men jag ångrade mig och tar henne med mig i alla fall. Hon är ganska ok att ta med även om hon är tråkig att rasta på nya platser. Hon beter sig som en hane och skall nosa på allt.

Hoppsan nu är grävlingarna igång igen. Det är ett himla liv på dom som vanligt. Vaknade tidigt i morse av att dom hade vissa meningsskiljaktigheter på gång. Man kan som vanligt tro att huset skall rasa ihop för att grunden är underminerad.

I går kom det en bil körande ända fram till huset. Det är ovanligt. I bilen satt en gammal man, 95 år gammal men pigg som en nötkärna. Han ville bara se på gården och berättade att han var född en liten bit från vårt hus. Det är bara en grund kvar, som nu är helt övervuxen, av hans barndomshem.

Hans pappa var skräddare och gick in till Borås för att köpa tyg. Ibland tog han häst och vagn men det var inte alltid han kunde det.

Han fick runt 20 kr för en kostym med väst fick jag veta. Jag ägnade en liten fundering åt hur många kunder han kunde tänkas ha här ute i ödemarken. Här bor inte mycket folk nu för tiden men det kanske gjorde det då. Å andra sidan drog sig inte folk från att gå långa vägar för att få det dom ville ha.

Han berättade att han var tvungen att gå förbi här varje gång han skulle till skolan. Alla barnen gick genom skogen ner till byn, en ganska lång väg ( idag en kanonfin ridväg) varannan dag för att komma dit. Vårt hus bestod på den tiden av ett stort rum och ett kök. Här bodde mor och far och 5 barn. Han berättade också att på den tiden var det gräs på taket till huset.

Jag älskar hus med grästak!

Han skall komma tillbaka nästa vår och han har lovat att ta med ett foto på vår gård så vi kan se hur den såg ut på den tiden. Jag gillar sånt.

Lisa blev ganska blek när hon hörde om gräset på taket och sa iskallt till mig att jag absolut inte fick hitta på att göra likadant. Vi lever i en annan tid nu ville hon nog säga. Men hon fick det att låta som att jag är fullständigt oberäknelig. Hmmm, det kanske ligger något i det, jag kan ju få för mig udda saker då och då.

Underligt att jag har planerat att ha ett grästak på ankhuset, kände väl på mig att gräs på taket hör denna gården till.

Nä, nu är det dags för sängen. Skall ju upp tidigt i morgon.

Ha det bäst




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helene - 31 januari 2019 14:09

Nu är jag på plats och tänker faktiskt försöka ge mig på att blogga lite oftare.Lusten att skriva är inte borta men jag skriver i helt andra sammanhang nu för tiden.Jag kan berätta att livet inte ser lika dant ut nu som det gjorde 2015 i november.När...

Av Helene - 15 juli 2017 00:25

Sist jag skrev var i april 2015.Det är över 2 år sedan.Den senaste veckan har jag känt ett visst sug att skriva igen så nu blir det snart några nya inlägg.Livet har liksom sprungit ikapp mig och numera är jag pensionär, sittandes i rullstol för det m...

Av Helene - 20 april 2015 19:04

Men oj, jag har visst en blogg som bör tas omhand. Ser ju att en och annan kollar om jag skriver något. Hej på er!   Nu för tiden arbetar jag som lärare. Det var några år sedan. Det är ungefär som att cykla. Inte sjuttan har jag glömt pre...

Av Helene - 30 januari 2015 00:08

Ny hemsida äntligen! Den gamla tog liksom slut av någon anledning. www.kurhomeopati.com heter den. Välkomna in på sidan!   Med risk att hamna i dispyt med något troll så lägger jag ut min fb länk också.https://www.facebook.com/CurenturDjurh...

Av Helene - 16 januari 2015 21:50

Fredag kväll. Kallt i huset. Glömde att ta in ved förut så jag får skylla mig själv.Göteborg fick besök av mig idag igen.Hjälpte min mamma en stund med sjukbesök.Det är jobbigt för henne att åka till sjukhuset varje dag för att hälsa på sin livskamra...

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards