Alla inlägg under december 2008

Av Helene - 12 december 2008 17:43

Lilla blå uppför sig inte ordentligt! Inte nog med att jag lokaliserat kanariefågeln, lilla blå har dessutom varit besvärlig nog med att se till så all kylarvätska försvunnit genom en slang som av någon anledning läcker utan skador som syns. Hade lite besvär när jag försökte ta mig till jobbet igår kan man säga. Får ta tag i det här under helgen tror jag. Kanariefågelljudet som ständigt hörs kommer från servon som fått sig en törn, antagligen var min oro befogad när bilmekkagubben satte ihop bilens front häromdagen när han bytte generator. Lilla blå kvittrar så det hörs lång väg. Detta måste också åtgärdas kvickt som ögat.

Idag snöar det här. Inte så mycket men tyvärr är snön våt och tung vilket gör bilkörning till en skön konst. I synnerhet som man bor som jag gör. Backar, krökar, sönderkörda vägavsnitt, vattenkanaler i vägen mm. Tyvärr har jag inte fått rätt hjälp med vägen hit ut än så det blir verkligen spännande att se hur det blir här i vinter. Kanske blir jag sittande härute för mig själv utan att komma i närheten av butiker eller människor. Det blir ju inte så kul precis. Nåja, det är väl kanske inte så stor skillnad på hur det är nu. Jag är ju oftast ensam hela kvällarna och utan TV och radio så kan det kännas ganska tomt kan jag säga. Det är ju inte alltid som man är trött eller vill vara för sig själv. Jag sa faktiskt till min stallkompis idag att jag är ensam alldeles för mycket.... hon höll med, men undrade samtidigt vad jag gör för att ändra på det. Ja, det kan man ju fråga sig! Så i kväll skall jag ta en stund och försöka se hur jag kan ändra på detta tillstånd. Tips mottages tacksam för den som vill dela med sig!

Det som är fint idag är i alla fall den snö som kommit och lagt sig på mina utebelysningar. Det ser riktigt läckert ut!

Vi hörs.....




Av Helene - 10 december 2008 19:00

Min överkänsliga dator fixade så att min blogg försvann. Nu blev jag allt grinig skall jag säga. Hade skrivit nästan klart.

Lilla blå har fått en kanariefågel inmonterad i motorn tror jag. Det låter märkligt när jag kör fast det är inget ljud som oroar mig, snarare lite småtrevligt än så länge.

I går kväll sökte jag på nätet efter uppfödare av råttor. Min son vill gärna ha ett trevligt husdjur eller två. När han var liten hade vi en jättesöt råtta som hette Bingo, sen hade dottern en som hette Filur. Nu vill sonen ha husdjur för han saknar sällskapet och han är ofta ensam och sitter och pluggar. Ganska kul är det när han ringer och hör sig för om familjens djur och hur dom mår innan han frågar om min dagsform. Det kanske blir så när man vuxit upp med hundar i mängd, katter, hästar och alla andra sorters älskliga djur. Det som jag faktiskt sörjer över titt som tätt är vår roliga sköldpadda.

Den paddan var inte riktig på en fläck, hur det nu gick till. Jag misstänkte att han hade humor och att han helt säkert hade koll på allt hemma. Lite svårt att förklara hur man kan tycka det om en sköldpadda men det gjorde hela familjen.

Nåväl, inte var det lätt att hitta en råttuppfödare så jag får väl leta vidare.

Jag tror för min del att dom, för det får bli två råttflickor, kommer att få det kanon. Skall förbereda inköpet av dessa damer med att hitta en stor härlig bur som dom kan vara i när han inte är hemma. Han vill gärna att vi skall ha fått tag i djuren innan han åker tillbaka till sin studentlya efter jul.

Är det någon som vet något om råttuppfödare så hör gärna av er.

Det bästa på den här dagen var min stökiga nordsvenska travmadam. Hon har sagt upp sig från att bli riden och hanterad och har valt att bestämma allting på egen hand. Detta tycker jag är lite jobbigt men vi har försökt komma överens om vem som bestämmer idag. Det funkade rätt bra tyckte jag så nästa steg blir att rida henne igen. Det känns som att hon är sur för att jag inte gjort som jag brukar göra....har ju haft besvärligt med ischias och ridningen har fått stå tillbaka tyvärr. Hon gillar ju skogsturer och annat vi gjort men just nu vill hon inget om hon kan slippa. Det är inte klokt hur denna väldigt söta häst kan bete sig som ett monster. Men - det är mitt fel tyvärr och bara jag kan få detta att vända misstänker jag.

Så i morgon blir det nog en ridtur, undrar bara om jag kommer hem samtidigt med hästen?

Vi hörs

Av Helene - 9 december 2008 20:39

Hämtade lilla blå idag - äntligen. Trodde aldrig att den skulle bli ihopsatt igen så som mekanikern klagade, men där stod den i mörkret utanför plåtis lokaler och den startade vips när jag vred om nyckeln. Hurra för det!

Hade ju min sista fika med gänget på jobbet idag. Lite trist är det med att behöva söka nytt jobb eftersom det verkar vara överskott på lärare och väldigt lite elever. Undrar mycket över hur det kan utbildas så mycket lärare när det inte finns jobb åt oss längre. I alla fall inte i de fyra västsvenska kommuner som jag söker jobb i. Kommunerna har ju sparkrav så dom borde skämmas!  Nä, jag blir så upprörd när jag tänker på det, bäst att plocka fram lite pyssel och se en film. Jag tror jag väljer en gammal goding så behöver jag ju inte titta hela tiden, jag kan sy lite också, brodera heter det. Frihandsbroderi kan vara vackert men jag hör till dom som inte planerar ett dugg och jag hittar på nya märkliga stygn hela tiden. Ganska kul faktiskt. 2 väskor är klara nu. Jag gillar dom båda två så jag får väl behålla dom ett tag för att övertyga mig själv om att jag inte behöver dom och att man faktiskt kan ge bort dom.....snart är det jul säger folk!

lussebulle till alla, vi hörs

Av Helene - 8 december 2008 20:42

Lite impad är jag allt av att ha svängt ihop en mumsig paj till i morgon. Ja, det är ju min tur att ha hand om fikat på em. Alla är supersugna när det är dags att samlas efter att eleverna gått hem för dagen.

Vi skall ju hålla på ett par timmar till så fika måste man ju ha. För det mesta inköps det gott bröd och goda pålägg samt frukt och paprika eller tomater. Sen skall man ju ha något sött efteråt såklart och då är det bra om man kan imponera med något nytt! Jag avskyr detta, tur att jag slipper vara i en grupp som är duktiga på att baka å sånt för då blir jag utbuad. Men idag fick jag för mig att jag skulle hitta på något gott och billigt så det fick bli en purjolökspaj, ett franskt matminne, står det på mitt recept sen anno 1978.

Den blir vansinnigt god varje gång så den kan jag rekommendera!

Receptet innehåller förvälld purjolök, grädde, ägg och riven ost samt lite salt och peppar. Pajskalet skall vara förgräddat.

Nu kan man ju fundera på varför jag ger mig i kast med detta när jag nu ogillar dessa gourmetstunder varje tisdag. Jo, saken är den att det blir min sista fika på denna arbetsplatsen och kanske kan dom sakna mig lite om jag ger dom ett franskt matminne eller så blir det så att varje gång dom skär purjo så tänker dom på mig!Tyvärr kommer jag att vara arbetslös from 19 denna månaden om jag nu inte hörde fel idag när chefen kom. Den jag vickar för har ändrat sig och kommer tillbaka! Irrrrrrrk, det var inte så kul precis. Jaha, tänkte jag, då får jag väl se mig om efter något annat att göra för lärartjänster finns det ju som sagt inga. Det var då jag insåg att jag skulle bli getfarmare och se till att mina getter producerar mjölk! Sen kan jag göra ostar och annat mums till hågade kunder.....drömmen sprack när jag berättade för min väninna att jag tänkte köpa getter. Hon skrattade rått och undrade om jag förstod att man inte kan hålla getter instängda på samma sätt som hästarna och att dom med stor förkärlek äter upp alla pelargonier och annat fint som jag så envist håller på med hela sommaren!

Jaja, hon har kanske rätt. Dessutom undrade hon om jag har slutat fundera på höns när jag nu är inne på getter. Nä, det har jag ju inte. Höns vill jag ha igen och jag vill gärna plocka in ägg med gul gula. Det känns så härligt med "egenodlade" ägg och ibland kan man få några kycklingar också. Det är så himla rart tycker jag. Hoppas nu bara att min rottis tycker det också, så att hon inte tror att hon kan bära runt på dom som med så mycket annat.

Får väl ta mig en funderare till på min framtid. Jag vet ju att jag vill ha fler patienter till min mottagning, kattgäster i mitt minikattpang och ??????ja, vi får väl se vad jag landar när jag tänkt färdigt!

Lilla blå har inte kommit hem än. Väldigt besvärlig att få bukt med enligt reparatören. Han har fått montera ner hela fronten och det har varit ett väldigt ståhej med den bilen.  Hoppas bara att han har alla skruvarna kvar efter nedmonteringen så att den går att sätta ihop. tur att jag kunde låna mammas bil ett par dagar.

Saffransbullar till alla - vi hörs

Av Helene - 6 december 2008 10:34

Alltså, laddad till tänderna så planerade jag för min helg redan i onsdags.

Jag skulle ju åka på min akupunkturutbildning och hade tagit ledigt från jobbet, skaffat vikarie ordnat för hunden och de andra djuren mm. Det såg ljust ut ända till torsdag morgon då eländet började. Bilen, lilla blå, vägrade starta! Panik såklart! Janne kom som en räddande ängel och satte fart på den och jag anlände till skolan i rätt tid. Väl där bestämde jag mig för att direkt kolla om lilla blå ville vara så vänlig att starta igen men så var det inte. Helt död som bara en bil kan vara. Irrrrk, starthjälp behövdes förstås när jag skulle hem senare.

Starthjälp fick jag och hem kom jag men inget fungerade normalt på lilla blå.

Jag bestämde mig för att åka till stallet direkt för där kunde jag få hjälp. Några km innan avtagsvägen till stallet fanns det varken ljus eller fläkt eller blinkers och airbaglampan, batterilampan mm lyste glatt som juldekorationer på panelen.

Sen höll vi på med lilla blå i timmar men problemet kvarstod. Vad gör jag nu?

Inte sjutton kan jag åka som jag har bestämt. Bilen behöver ju vård!

Torsdag eftermiddag fick vi i alla fall fart på den och jag kunde åka hem

utrustad med laddare och annat för att den skulle starta på morgonen i alla fall. Det gjorde den och jag for som en galning med laddningslampan lysande in till första bästa ställe som kunde hjälpa mig med delar till bilen.

Sen luskade jag rätt på en reparatör som kunde fixa bilen under dagen så att jag kunde åka till min kurs. Tur som en tok hade jag för mina vänner var inne i staden och kunde hämta upp mig på verkstaden så jag slapp att vänta i timmar. Jag skulle höra av mig kl.16 sen kl 18 sen var det natten och nu, lördag fm, ringer mekanikern och upplyser mig om att jag fått fel generator!!!! Att jag inte ballade ur helt och hållet. Det blir ingen kurs vad jag kan se i alla fall! Jag kommer inte ens hemifrån för jag kan inte ta mig någonstans, det är väldigt långt till bussar och annat som kan ta mig åt rätt håll. Jag bor ju ganska långt ut i buskaget kan man säga.

Jag kan inte hämta min dotter så hon får bo hos mormor under helgen fastän hon ville komma hem  och ha med en kompis. Under veckan bor hon nära sin skola och hon gillar att komma hem till lilla mamma lite då och då.

Jag är något irriterad på lilla blå och undrar vad som kommer härnäst med den bilen för den har kostat mig oerhört mycket pengar sista tiden.

Jag är medveten om att bilar kan vara "pain", men nu är det för mycket!

Diesel till er alla.....

Av Helene - 3 december 2008 19:49

Äntligen har jag samlat kraft och energi till en ny hemsida. Klurar på vad som kommer att se riktigt bra ut. Det är inte så enkelt att komponera ihop något som är såpass snyggt och vettigt att folk återkommer. Som vanligt när jag sitter här laddad till tänderna med tankar och energi så skall jag byta lösenord direkt vid min inloggning första gången. Irrrrrk, jag vill inte, hade ju ett kanonbra!

Det var lätt att få mig ur balans, nu måste jag ju tänka till lite... Har i alla fall hunnit en massa bra saker idag eftersom jag slutar så tidigt på jobbet.

Jag får vara nöjd med det. Hade tur som en prinsessa idag när jag ringde foderleverantören. Han var på väg till oss och tur för mig så hade han även så det räckte till mig med. Ja, jag äter ju inte hösilage men det finns ju andra som gör det i familjen.

På fredag skall jag på kurs igen, tredje gången med min djurakupunktur. Hemtentan den här gången var inte alldeles enkel kan jag säga - hur blir det då nästa gång? Skall bli kul att träffa de andra i gruppen, några har jag kontakt med även när vi inte är där men det är alltid kul att samlas och prata runt lite. Jag har lite svårt att få till det med meridianerna än så länge men det kommer nog att bli lättare ju mer man kommer in i det. Har i alla fall lärt mig en så jag känner mig säker. Inte illa kan jag säga. Jag tycker att det är kul att plugga alternativmedicin och jag har faktiskt börjat att bli sugen att läsa in humanhomeopatin också. Eftersom jag har läst veterinärmedicinen när jag läste djurhomeopati så behöver jag inte göra om den nu när jag läser akupunktur. Jag gissar att jag behöver fräscha upp hjärnkontoret lite förstås. Det är ju inte helt fel, men jag behöver inte plugga in det igen det skall ju liksom finnas därinne någonstans. Sen är det bara att kasta sig på basmedicin 40p och läsa homeopati för människa i tre år. Mums, jag är 100 år när jag är klar känns det som, men jag har lust att göra det!

Har haft mina första gäster i mitt minikattpang. Det fungerade utmärkt och katterna trivdes, åt, sov och lekte. Husse och mattarna tyckte att katterna verkade må fint när dom blev hämtade. Det kändes gott för mig.

Nu borde jag hänga tvätt och tvätta lite till. Det är väl inte det roligaste som finns när man måste hänga tvätten i köket...men så fort jag kan torka allt utomhus så gillar jag att tvätta, visst är man väl lite knäpp eller så!

Stannade vid en klädoutlet idag. Åker förbi varje dag, men idag var jag så sugen på att inhandla mig ett par svarta eller grå jogginbyxor. Sagt och gjort, jag stannade till vid butiken och klev in. Massor av fräcka kläder, jodå, men jag fundrade på om det var till pygmeer eller liknande. Allt var så litet och jag insåg att det som var storlek L möjligtvis kan ha varit en liten 38. Jag blev så trött. Hittade ett par jogginbrallor men, nä, inte just såna som jag vill ha tyvärr. Tror att min dotter skulle frossa i kläderna om hon följde med mig dit, det var mer hennes smak.  Besviken körde jag därifrån och tänkte att jag nog får hoppa in på en av de större klädbutikerna i stan, dom brukar ju ha vanliga joggingbrallor till medelålders med lite midja.

Vi hörs - adventslyse på er alla!


Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards