Alla inlägg den 25 januari 2011

Av Helene - 25 januari 2011 09:30

  

Här är Rosie som anser att hon har en egen matbar, när hon vill äta går hon ut genom stängslet, äter en stund, tar sig en tur och går tillbaka till dom andra som är kvar i hagen!


Igår var en sorgens dag när det gäller bilar. Min bil ville bara använda tre hjul när den rullade, det fjärde hade sagt upp sig vilket innebar att jag stod som en propp på vägen. Nu är ju inte min väg så väldigt trafikerad men just nu kör det bilar fram och tillbaka flera gånger om dagen eftersom "gubbarna" jobbar i skogen.

Den gick inte att rubba. Stod där som ett monument, orubblig.

Jag visste inte hur jag skulle få bort den och ingen jag känner hade tid att komma ut och hjälpa mig.

Givetvis kom det en bil som ville passera. Mannen i bilen stannade till och undrade såklart varför bilen stod där.

Han försökte flytta den men det gick inte så bra. Isen i hjulspåren gjorde ju sitt för att fästet inte var det bästa.

Efter ett antal försök fick han tillslut flyttat den ner på min gårdsplan. Han stannade en stund till och monterade av däcket för att om möjligt se var problemet var.....

Vi kom fram till att på höger backdäck fanns det ingen bromsverkan kvar och allt hade låst sig! Hurra! Bilen måste flyttas med en kärra! Hurra! Hur många kärror som transporterar bilar finns det i närheten och vem vill göra det när det är så halt? Usch, jag vill lägga mig ner och sparka mig trött!

Gårdagen var inte den bästa i mitt liv, jag lovar!

Problemet är också att jag har två viktiga möten under veckan och har inte en aning om hur jag skall kunna ta mig dit. Dessutom har jag en hel del andra ärenden som måste göras.

Det känns som att problemen är oöverstigliga just nu.


  


Ser ni skogsmaskinen? Plötsligen stod den bara där i hagen och tog ner träd. Hästarna var upprörda och for fram och tillbaka en lång stund.

Ingen hade sagt ett ljud om att de skulle in i hagen och ta ner skog. Alltså har jag inte kunnat ta hand om tråd och stolpar. Irriterande!

Fick göra ett kraftfullt försök att flytta hästarna till min andra hage, väl medveten om att dom aldrig stannar där någon längre stund. Det verkar så skumt för det är en bra hage men något oknytt finns där för till och med Lisen drar sig från att vara där uppe. Alltså är dom tillbaka i sin stora hage med tråd som hänger och virke som ligger huller om buller.

Enda trösten just nu är att dom kapat träd i stolphöjd så jag kan sätta upp staket igen utan att sätta nya stolp. Vet bara inte när jag kan göra det eftersom dom inte har tagit bort det som dom fällt. Vill liksom inte göra allting två gånger.


Konstigt väder är det idag också. Plusgrader och isskorpa! Det känns betydligt kallare än vad det är. Kanske blir det en pysslardag inomhus.

Än är ju inte klockan så mycket, jag hinner nog hitta på något kul innan dagen är slut!

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards