Alla inlägg under mars 2012

Av Helene - 18 mars 2012 14:29

Det tar sig!
Kom precis hem från en skogstur med Ulrika. För varje gång som jag rider blir det bättre för mig.

Idag kunde jag sitt upp från marken och sedan sitta av på ett normalt sätt. Ulrika behövde inte hålla i Björk den här gången. Mina ben lydde mig för ovanlighetens skull.

Känner mig väldigt glad för detta för i mina svartaste stunder tror jag inte att jag någonsin kommer att kunna rida utan att känna smärta. Idag kändes det väldigt bra.

Det är helt underbart att komma ut i skogen en stund. I synnerhet på hästryggen.

Kollade Lisens varma hov och det verkar som om värmen håller på att försvinna och hon rör sig bättre.

När jag åkte från stallet var hon barnvakt åt Lerki som också fick vara inne utan sin mamma.

Det börjar bli dax att vänja av honom.


 


Nu börjar han se ut som en häst och inte som en fölunge. Han är så himla mysig och nyfiken och väldigt trevlig att hantera. Han klarar sig väldigt bra inne i boxen själv när vi rider på Björk och Kiljan. Inga rop efter mamma precis.

Lisen brukar göra honom sällskap så han är ju inte helt ensam.


 


Här kommer min vandrande lerhög! ät det inte lera så är det torv i hela pälsen på henne. Här är hon på väg till maten som är utlagd.




Mamma Björk, Lerki och Lisen  i solen utanför stallet. Kiljan är inne i stallet för hästtandläkaren är på besök.


Om en stund skall jag till jobbet. Det blir ytterligare ett kvällspass. Har jobbat många dagar i rad nu och är inte ledig förrän på tisdag.  

Jag tycker att det är helt ok att jobba kväll. Då hinner jag fixa och dona här hemma på dagen.

Idag har jag krattat och försökt förbereda för sommarens krukor. 

Städat hönsgården har jag också gjort samt fått ordning i ett utrymme i stallet. Det innebär att jag hittar krukor och krattor lätt som en plätt!


Ha en fortsatt bra söndag!

Av Helene - 17 mars 2012 09:03

Då är det dax att tacka för julklappen! Kommunen som jag jobbar i delar ut en julklapp varje år till sina anställda.
Under några år har det varit en biljett till en teaterhändelse, komisk sådan. Jag har aldrig varit med eftersom jag inte var fast anställd då.

I går var vi på Lorensbergsteatern och såg Rampfeber. Jag säger bara tack, tack, tack! Idag har jag ont i bukmusklerna för jag skrattade så mycket. Milde himmel hur dom hade fått till det. Den var ganska intelligensbefriad men hur rolig som helst. Det bara hände saker hela tiden och tempot var högt.

Första scenen handlade om repetitionen på scen, efter paus fick man se vad som hände bakom scen och i sista scenen såg man pjäsen men då hade det blivit vissa förändringar.....hahahahaha

Claes Månsson, Ulla Skog, Thomas Pettersson, Sven Melander är några av de medverkande.

Den är skriven av Michael Frayn, brittisk författare och dramatiker. På engelska heter den Noises off och kom 1982.

Om Michael kan man berätta att han avböjt att bli adlad så nu hör han till samma gäng som David Bowie, Aldous Huxly och Harold Pinter. Han har för övrigt producerat en diger samling med skrivna pjäser och romaner.

Pjäsen gick i 5 år i Londons West End och sägs vara en av tidernas roligaste pjäser. Jag kan nog bara hålla med.

Återigen tack för att jag fick se denna pjäs behållningen var total.

Av Helene - 15 mars 2012 11:10



Igår vårpromenad idag vill dom inte gå ut! Jag kan förstå dom, smådugg och svalt kan man väl kalla det för.



I min hönsflock finns det 2 tuppar som är helbröder. Stor och Liten, det här är Stor och hönorna.

    

Här är deras syster. 

  

Visst är dom fina mina tuppar? Dom ser identiska ut men har några olikheter. Den som är störst bestämmer, han promenerar oftast med de svarta hönorna och Liten har hand om de bruna. Men om Liten skulle få för sig att hoppa på sina bruna hönor så kommer Stor och bestämmer att det är hans hönor dom med och så hoppar han också på den stackars hönan......vilket liv, att vara höna alltsså.

Den här donnan är lite virrig och oftast ute på vift för sig själv. Alla har gått in i hönshuset för där serverades det mat, tro inte att den här hönan tyckte det var så viktigt.....hon hade andra planer. Det tog en stund att få henne att förstå åt vilket håll det var lämpligt att gå.

    

Solstolen åkte ut ur vinterförvaringen. Satt där en stund igår, svårt att tro med tanke på hur ovarmt det är idag.

Inte ens katterna vill gå ut.

Har eldat i kaminen idag igen, det gick betydligt bättre idag och ingen konstig sotrök visade sig.


Skall äta lite lunch nu tänkte jag. Dagens ägg plus två till är kokta, det blir gott till mackan, åsså en latte förstås.


Dagens tips; läs Tuppens minut, en mysbok om bla tuppar!

Av Helene - 14 mars 2012 10:14

Himmel jag har sett snödroppar här! Mitt på gräsmattan och jag som inbillade mig att det inte fanns tillstymmelse till vårblommor här. Idag hoppade det upp en ensam krokus i diket också, söt men lite väl ynklig.


Bilen har inte kommit hem än. Det är frustrerande. Tydligen är det ett joxigare problem än vad mekamannen trodde.

F-dosa och tändstift är bytta och den startar glatt men det övergår tydligen i någon form av energibrist och då stannar den bara. Någon liten manick som fördelar energi behövs tydligen också enligt efterforskningar av mekamannen. Inte ovanligt på min bilmodell tydligen.


Solen strålar ner på mig och huset. Det är härligt och jag har fönstren öppna för att vädra ut vintern.

Igår när jag eldade i täljstenskaminen rök det från veden så att brandlarmet gick igång. Märkligt med all rök för jag eldade med torra obehandlade plank som jag kapat upp. Låter kanske konstigt med plank men det är trasiga sådana och går inte att använda till att bygga roliga saker med.

Det luktar fan här inne, igår kände jag inte av det på samma sätt men idag känns det riktigt inpyrt. Gissar att alla textilier drar åt sig av doften också tyvärr.


Hönsen och tupparna är ute på promenad och det är så himla mysigt att se dom fnatta omkring här ute.

Ett ägg plockade jag i morse. Det är nog allt jag får idag. 


Har hunnit vända upp och ner på mitt sovrum och hängt ut täcke och kuddar på vädring. Städat garderoben också och nu skall jag snart ta en latte ute i solen. Hinner jag idag så skall jag bära ut mina krukor från sin vinterförvaring.

Jag har ju några stycken. Här är det mer sol än på torpet och jag hoppas på att kunna arrangera en mysig uteplats så småningom. Skulle gärna vilja ha ett trädäck för att stolarna och bordet skall stå ordentligt. Kanske en snyggare variant av partytält också. Det finns ju en hel del fräcka sådana idag.


Katterna tillbringar mer och mer tid utomhus och ingen är gladare än jag. Nu åker snart kattlådan ut. På kvällarna kommer dom in och det tycker jag är skönt. Vill gärna ha koll på att dom mår bra.

Majsan har ju en förkärlek för att dra iväg till torpet om jag inte håller koll på henne och ropar på henne då och då.

Igår trodde jag nog att hon dragit iväg till torpet, men hon dök upp såsmåningom och var väldigt kelig och noga med att få ligga nära mig på soffkanten när jag såg på nyheterna. Hon hade varit nere i stallet och kanske legat och sovit eller jagat möss så hon hörde nog inte att jag ropade med en gång.


Nu är det snart lattestund och sedan snabeldrakemöte samt utomhusverksamhet. Hästtandläkaren kommer tydligen idag och det kan vara intressant att se vad han hittar på med kusarna.


Köp en tulpan till grannen! Kram på er!




Av Helene - 9 mars 2012 19:15

Fredag snart slut! Dagarna går alldeles för fort ibland.

Startade dagen med latte utomhus och med hundarna som skuttade runt i snön. 

Lämnade tillbaka lånebilen kl. 10 som jag skulle enligt avtal. Promenerade sedan till stallet där hovslagaren

skodde hästar för brinnande livet. Han tog hand om Lisen också. Hon fick nya skor fram och han hittade också ett smuligt hål i lamellranden. 

Kan detta vara orsaken till hennes hälta? Hon visade tydligt att det gjorde ont när hovis petade i hålet och fick in en söm så bara huvudet på den syntes. Förmodligen har hon fått in ett sandkorn eller sten genom hålet och såklart gör det ont när hon går. Det är ju som att ha en sten i skon hela tiden. Aj!
Silicea och hepar får det bli. Silicea får hon redan och hepar kommer hon att få i morgon.
Driver ut onda andar i sår!!! :) Efter skoning och stallpyssel bjöds jag på lunch av Ulrika och sen var hon snäll och körde mig nästan ända hem. En bit fick jag promenera, bilen hon körde mår inte bra i min backe och absolut inte om det är snö i den, backen alltså.

Vid det här laget var jag stentrött. 

Vill så gärna att min bil skall bli klar och trodde nog att den skulle vara det idag. Men, icke! Alla delar har inte kommit, fördelardosa och ngt mer som kommer från Stockholm, förhoppningsvis på måndag.

Det innebär att jag inte kommer någonstans på hela helgen.(Tur att det är en helledig helg.) Å andra sidan, det finns att göra här hemma. 

I morgon åker jag med Ulrika till Kinna en sväng och sedan blir det eldningsdax här hemma.


Har tillagat en skinkstek i min lergryta och det doftar mums i hela huset. Eftersom jag dessutom är godissugen så passade jag på att röra ihop en kladdkaka som snart skall in i ugnen. 

Chckladen är smaksatt med chilli så det blir en ny smakvariant av klassisk kladdkaka. 


Om en stund skall jag alltså äta en god middag med efterrätt och dricka ett glas vin.

Mumma skall det bli :)


Ha en fin kväll, baka en kaka eller något annat gott





Av Helene - 8 mars 2012 08:24

Jaha, då var det snö igen! Trodde att det skulle övergå i regn men det har det inte gjort än.
Fick ett sms för en stund sen. Lisa meddelade att hon var på väg till fjällen med Jesper. Det är långt att åka när man kommer från Lund. 

Har, som jag skrev i ett tidigare inlägg, inte det minst lust med skidåkning eller annan vinteraktivitet.

Vill som så många andra att det skall bli vår, här och nu!

Har sett krokus hos Ulrika och min mamma säger att dom har snödroppar utanför porten.
Hos mig finns det inga blommor alls :(


Har inlett min ledighet med en semesterdag och är ledig hela helgen. Har ju ingen bil att ta mig fram med så jag var tvungen att ta ut en semesterdag. Vågade inte chansa på att bilen skulle bli klar innan kl. 15.00 idag, jag vet att dom skulle skicka efter delar men inte när dom skulle komma. Tändstift bla......
Jag har haft en himla tur som under en hel vecka har kunnat låna en bil som för tillfället inte används. 


Nu har jag ett möte med snabeldraken igen. Akka hade lyckats peta upp skåpet där min komposthink står och sedan släpat ut den på golvet. Fick inte undan allt igår kväll när jag kom hem så det var spår av hennes framfart på golvet i köket och givetvis på min favvomatta i matrummet. Det såg jag inte i går kväll när jag kom från jobbet och ögonen väntade på vila.

Har jobbat kvällar väldigt mycket denna månad. Det är bra tycker jag. Då hinner jag fixa och dona hemma på dagen och sedan blir det jobb på kvällen. Det är utmärkt!


En kaffe latte har precis runnit ner! Nu är det dax för städning!




Av Helene - 5 mars 2012 22:46


Kiljan och Lisas fot!

Han undrar väl vem som sitter på ryggen, inte så vanligt med främmande ryttare på honom.


Idag har jag haft en frysardag. När det håller sig runt noll grader och blåser lite så fryser jag hela tiden.

Termostaten i min kropp vet väl inte hur den skall förhålla sig.

Tände i täljstensugnen och det spreds en härlig värme. Mums var det!


Tittade på 30 grader i februari avsnitt 5. Jag gillar den serien. Lite klurigare än vad man kanske trodde i början.
Pratade med Lisa en stund i telefon. Hon och Jesper drar iväg till fjällen på torsdag. 

Har lite svårt att längta efter skidåkning måste jag säga. Det har nog aldrig varit min grej.

Möjligtvis att åka på "platten".


Bilen har fått åka transport till bilverkstan. Den skall opereras i morgon, tyvärr vet jag inte vad den lider av än och jag väntar med fasa på beskedet.

Håll en tumme för att det inte är så komplicerat och dyrt. Har ju redan betalat en avsevärd summa för drivknutarna i denna månaden.


I kväll blir det tidigt sänggående, har en bra bok på lut. Jag gillar att läsa innan jag skall sova.
Hade tur som en tok idag för en arbetskamrat ville byta pass med mig så nu slipper jag gå upp kl. 05.00

Skulle börjat halv sju och nu slipper jag det, går inte på förrän kl.13 istället.


Köpte tulpaner idag, 2 buntar och den ena gav jag bort till en god vän som hjälpt mig med bil nu när min lagt ner sin verksamhet. Den andra har jag satt i en vas och ställt väl synlig på bordet där jag sitter och skriver.


Så min uppmaning är idag......köp en bunt tulpaner och ge till någon.......

Av Helene - 3 mars 2012 08:14

   



En smygande Pippi. Äntligen lyckades jag få med henne på bild.
Hon har börjat gå ut korta stunder och hon har träffat de andra katterna, det funkar fint såhär långt.

Hade det inte varit för att Akka är så knasig med nya familjemedlemmar så hade Pippi varit med oss andra i huset vid det här laget.
Akka har problem med att acceptera nya familjemedlemmar i synnerhet katter.

När hon kom till mig som omplacering så var katter ett stort problem men det ordnade sig. Hon har vant sig och hon leker till och med med Tyson. 

Egentligen var det just Pippi som hon träffade allra först. Men, tyvärr känner dom inte igen varandra alls, inte vad jag kan se i alla fall.


   

Här har Pippi fått syn på Majsan.


 

Ett möte mellan Majsan och Pippi, det avlöpte mycket bra, Majsan brukar inte bråka med andra katter och det verkade som att Pippi mest var angelägen om att rulla sig, mötet var mindre viktigt för henne.



Fick äntligen lagt in bilder på mina köksluckor. det blev som jag hade föreställt mig som tur var.


     


Köket är inte klart ännu, det fattas färg och jag måste se till att fixa mer.

Jag har jobbat så mycket med att färgsätta och fixa här i huset så jag är nog lite mätt på det för tillfället.


 


Det här är Ulrika och Kiljan. Stretching efter ridpass.


Igår tog vi oss en tur med Kiljan och Björk. Jag valde att lägga på en bomlös sadel på Björk, min egen som jag har till Lisen. För mig var det som att falla tillbaka på ruta 1 igen. Det var fruktansvärt smärtsamt av någon anledning.

Idag har jag väldigt ont men misstänker att det mesta är träningsvärk. 

Jag sörjer verkligen över att mina ben hindrar mig från att njuta helt av en ridtur. Skall jag fortsätta träna upp mig så får det bli utan sadel. Börjar tro att det är höfterna som krånglar på mig och då finns det inget att göra verkar det som.

Som alltid när man kommer ut i en solig skog med häst så är det så underbart. Jag var mer än nöjd även om det var jobbigt för kroppen.


 


Björk kikar upp.....


Den person som kommer att köpa Björk kommer att få en supertrevlig lättlärd Islandshäst. Hon skulle lätt kunna slinka ner i min ficka om jag bara visste att jag verkligen kommer att kunna rida igen på ett normalt sätt.
Hon har en mjuk tölt och är tålmodig med mig som inte förmedlar det allra bästa inom ridning just nu eftersom

det är svårt för mig att räta upp kroppen ordentligt.


Idag kom jag upp ur sängen ganska tidigt. Hade ingen lust med någonting i går kväll och bäddade ner mig i vettig tid för en gångs skull.

Vaknade till hundskall utanför huset, jakt förstås, och att solen sken rakt in på min säng. Det var varmt!
Det fick bli en kopp kaffe utomhus i samband med rastning av hundarna.

Det har varit kallt i natt men tack vare solen är det på väg att tina fort.
Ulrika hjälpte mig att dra upp min bil för backen igår. Den vill fortfarande inte starta och just nu känns problemet oöverstigligt.

Får se vad som händer idag. Skall börja jobba kl. 15 så jag hinner inte alltför mycket innan jag måste ge mig iväg.

Lånad bil känns inte så himla kul.


Kram till er alla

Köp en primula eller tre, vårblommor är trevligt



Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards