Alla inlägg den 14 mars 2012

Av Helene - 14 mars 2012 10:14

Himmel jag har sett snödroppar här! Mitt på gräsmattan och jag som inbillade mig att det inte fanns tillstymmelse till vårblommor här. Idag hoppade det upp en ensam krokus i diket också, söt men lite väl ynklig.


Bilen har inte kommit hem än. Det är frustrerande. Tydligen är det ett joxigare problem än vad mekamannen trodde.

F-dosa och tändstift är bytta och den startar glatt men det övergår tydligen i någon form av energibrist och då stannar den bara. Någon liten manick som fördelar energi behövs tydligen också enligt efterforskningar av mekamannen. Inte ovanligt på min bilmodell tydligen.


Solen strålar ner på mig och huset. Det är härligt och jag har fönstren öppna för att vädra ut vintern.

Igår när jag eldade i täljstenskaminen rök det från veden så att brandlarmet gick igång. Märkligt med all rök för jag eldade med torra obehandlade plank som jag kapat upp. Låter kanske konstigt med plank men det är trasiga sådana och går inte att använda till att bygga roliga saker med.

Det luktar fan här inne, igår kände jag inte av det på samma sätt men idag känns det riktigt inpyrt. Gissar att alla textilier drar åt sig av doften också tyvärr.


Hönsen och tupparna är ute på promenad och det är så himla mysigt att se dom fnatta omkring här ute.

Ett ägg plockade jag i morse. Det är nog allt jag får idag. 


Har hunnit vända upp och ner på mitt sovrum och hängt ut täcke och kuddar på vädring. Städat garderoben också och nu skall jag snart ta en latte ute i solen. Hinner jag idag så skall jag bära ut mina krukor från sin vinterförvaring.

Jag har ju några stycken. Här är det mer sol än på torpet och jag hoppas på att kunna arrangera en mysig uteplats så småningom. Skulle gärna vilja ha ett trädäck för att stolarna och bordet skall stå ordentligt. Kanske en snyggare variant av partytält också. Det finns ju en hel del fräcka sådana idag.


Katterna tillbringar mer och mer tid utomhus och ingen är gladare än jag. Nu åker snart kattlådan ut. På kvällarna kommer dom in och det tycker jag är skönt. Vill gärna ha koll på att dom mår bra.

Majsan har ju en förkärlek för att dra iväg till torpet om jag inte håller koll på henne och ropar på henne då och då.

Igår trodde jag nog att hon dragit iväg till torpet, men hon dök upp såsmåningom och var väldigt kelig och noga med att få ligga nära mig på soffkanten när jag såg på nyheterna. Hon hade varit nere i stallet och kanske legat och sovit eller jagat möss så hon hörde nog inte att jag ropade med en gång.


Nu är det snart lattestund och sedan snabeldrakemöte samt utomhusverksamhet. Hästtandläkaren kommer tydligen idag och det kan vara intressant att se vad han hittar på med kusarna.


Köp en tulpan till grannen! Kram på er!




Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards