Alla inlägg den 20 mars 2012

Av Helene - 20 mars 2012 14:52

Drog iväg till torpet som jag bodde i tidigare för att ta ner resten av stängseltråden och se över vad som skall till tippen och till mig.

Det finns saker som är kvar och det var inga problem för hyresvärden, jag kunde ta det lugnt för ingen bor där.

Bland annat var mitt lilla hönshus kvar. Byggt med kärlek och stort nöje från min sida.

Det skulle vi ta hit med hjälp av en traktor var det tänkt.

Det kan jag glömma nu. Det existerar inte längre. Det är uppeldat!

Som vanligt har herr hyresvärd tagit saken i egna händer och kört över mig. Det är inte första gången han gjort det. Förra året drog han ju in i hästhagen med skogsmaskinen och började fälla träd fastän hästarna var kvar och inte hade han bett mig flytta dom. Jag hade inte ens en aning om att han skulle fälla träd där.

Han har struntat i att göra iordning vägen för mig efter alla timmerbilar och det finns annat som jag kan göra en lång lista av. 

Jag är nu övertygad om att han gillar att vara sån, han brukar få som han vill med det mesta och det finns egentligen ingen härikring som tycker att han är helt ok. Herr Hänsynlös med andra ord.

Om det nu hade varit så att han tycker att jag borde snabba på så kan han ju säga det. Han åker förbi här väldigt ofta och jag pratade med honom senast förra helgen. Allt var ok då enligt honom.

Känner mig allt lite ledsen för det här måste jag säga.

Nu åker jag till Göteborg en sväng och hälsar på min mamma. Har en present till henne! En digital fotoram!

Av Helene - 20 mars 2012 12:44

Jaha, halva lediga dagen har gått och vad har jag gjort?

Började dagen med en längtan efter min vanliga kopp kaffe. Kaffet var slut!

Tänkte att jag kunde ersätta min vanliga kaffe latte med instantvarianten men.....det smakade inte gott och gav mig inte den vanliga känslan.

När klockan var nästan tio ringde jag Ulrika och bjöd in mig på kaffe. Tack och lov att hon fortfarande var hemma.

Jag fick nybryggt kaffe och varm mjölk. Toppen! Livet återvände! Som tack för kaffet hade jag med mig ett alldeles nyvärpt varmt ägg som jag fick med mig i all hast från hönsgården.


Följde sedan med till affären för att inhandla en omgång kaffe och lite potatis. Blev så sugen på potatis när jag såg dom i affären.


Väl hemma på Åredal flyttade vi runt bland hästarna. Lisen och Lerki skall vara inne en stund och mamma Björk skall ut.

Det gäller att börja avvänja Lerki nu och det är fint att det går att göra det i lugn och ro.

Lisen gottade sig med att rulla runt i torven och sedan började hon att mumsa på sitt hö. Kände på hennes vänstra hov och den är inte alls varm idag. Dessutom rörde hon sig ganska obesvärat när hon var i hagen och när hon gick in.
Igår var det en person och tittade på Björk. Det känns inte så kul för varken mig eller Ulrika men man kan inte samla på hästar i parti och minut. Hade jag kunnat så hade jag köpt henne utan att tveka. Hon är bara så himla trevlig och blir en riktigt god kompis när hon kommit i form efter Lerkiungen.


Både Ulrika och jag har känt oss frusna i flera dager. Det lockar inte till några längre utevistelser just nu. Blåst och lite regn tar bort min glädje att vara utomhus och greja, men, jag får ta mig i kragen och dra ner till torpet en stund. Måste ta ner mer tråd och försöka ta bort mina "fina" trästaket som inte får vara kvar.


Letar förresten med stor energi efter en arbetsbod. Någon som vet var en sådan kan finnas? Jag är glad för eventuella tips. Den får inte kosta 20 000 eller mer och den får gärna ha hjul. Det gör inget om den är i behov av renovering. Vill ha en sådan NU!!


Oj, nu är kaffet klart, bäst att ta en kopp medan det är nybryggt!

Vi hörs,



Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards