Direktlänk till inlägg 21 mars 2012

Linne och tussilago

Av Helene - 21 mars 2012 21:32


  Lisen, den allra bästa


Idag har jag missat allt som hänt mellan 19.45 och 20.50 Somnade på soffan och sov väldigt gott.

Har hämtat diverse saker på torpet och tagit ner stängseltråd. Det tog hela förmiddagen och jag hade sån tur med vädret. Vandrade omkring i bara ett linne och solen strålade. Tussilagon blommade. Citronfjärilar jagade varandra över ängen.

På torpet växer det ju mängder med små påskliljor och dom var på väg upp.



 


Såhär långt har de inte kommit än men de är helt klart på G och lär väl blomma i nästa vecka.

Jag saknar detta väldigt mycket.

Hur jobbigt det än varit att bo där på vintern och när vägen tagit livet av mina bilar så är det fortfarande en plats som jag verkligen tycker om. Synd att det inte är mitt bara.


Efter mitt förmiddagsjobb tog jag hundarna med mig och åkte till affären. Hade bestämt mig för att laga till en god middag med pasta, soltorkade tomater, fetaost och kallrökt skinka samt grön pesto. Det är så jäkla gott. Inte så avancerat och tar dessutom inte lång tid att göra.

Tycker att det är roligt att laga mat men inte när jag är ensam hemma. Då slarvar jag alldeles för ofta.

En påse hundmat slank med hem också. Har en förmåga att glömma bort det ibland. Ja, inte så att hundarna är utan mat snarare att jag får åka en extra gång och det börjar bli alldeles för dyrt i dessa dagar.


Vid tretiden drog jag på mig ridbyxorna och åkte till stallet. Ulrika och jag tog en tur med Björk och Kiljan. Solen strålade och det var liksom ljummet och luktade varmvåt mark där vi töltade fram.

Det går bättre och bättre att styra upp smärtan i benen. Nu sitter jag på hästen och står inte i en halvspänd framåtlutad pose. Under en lång tid har jag inte kunnat släppa ner benen vid sidorna korrekt utan sutti i någon form av stolsits vilket kan vara ganska bekvämt men helt fel ur ridsynpunkt. Även detta börjar bli så himla mycket bättre så det ser nästan normalt ut nu. Men ärligt talat så gör det fortfarande ont stundtals.

Tack och lov så är Björk en väldigt tålig liten häst och knatar på ändå även om jag inte alltid får till den ultimata ridningen. Hon töltar, travar och galopperar som om det inte gör så mycket att jag inte alltid balanserar rätt.

Svårigheten är att komma åt med skänkel och kunna flytta den. Mina benmuskler samarbetar inte helt ännu.


 


Här är hon, lilla Björk. Bilden togs i maj 2011 en månad innan Lerki föddes.


 


Superrart eller hur?


När jag kom hem skuttade jag in i duschen. Helskönt! Efter duschen började jag givetvis att småhuttra. Drog då på mig min enorma myströja, satte mig i soffan för att se på nyheterna och lite matlagning och vips så minns jag inte mer. Sov gott gjorde jag i alla fall tills Birgitta ringde och väckte mig.


I morgon skall jag plocka ner det sista av stängseltråden sen är det bara att hämta skräpet på lördag. 

Det sista jag skall göra är att riva min utebox. Jag fasar för det kan jag säga. Hur många extra spik finns det inte där :) allt för att boxen skulle stå pall i väder och vind vilket det faktiskt gjort.


Nu drar det i ögonen igen, förmodligen är det all frisk luft jag fått som gör mig sån,

Köp nu en eller flera buntar med påskliljor. Dom är billiga och fina, jag valde påskliljor i stället för en bulle idag, har inte ångrat mig än :)

Vi hörs

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helene - 31 januari 2019 14:09

Nu är jag på plats och tänker faktiskt försöka ge mig på att blogga lite oftare.Lusten att skriva är inte borta men jag skriver i helt andra sammanhang nu för tiden.Jag kan berätta att livet inte ser lika dant ut nu som det gjorde 2015 i november.När...

Av Helene - 15 juli 2017 00:25

Sist jag skrev var i april 2015.Det är över 2 år sedan.Den senaste veckan har jag känt ett visst sug att skriva igen så nu blir det snart några nya inlägg.Livet har liksom sprungit ikapp mig och numera är jag pensionär, sittandes i rullstol för det m...

Av Helene - 20 april 2015 19:04

Men oj, jag har visst en blogg som bör tas omhand. Ser ju att en och annan kollar om jag skriver något. Hej på er!   Nu för tiden arbetar jag som lärare. Det var några år sedan. Det är ungefär som att cykla. Inte sjuttan har jag glömt pre...

Av Helene - 30 januari 2015 00:08

Ny hemsida äntligen! Den gamla tog liksom slut av någon anledning. www.kurhomeopati.com heter den. Välkomna in på sidan!   Med risk att hamna i dispyt med något troll så lägger jag ut min fb länk också.https://www.facebook.com/CurenturDjurh...

Av Helene - 16 januari 2015 21:50

Fredag kväll. Kallt i huset. Glömde att ta in ved förut så jag får skylla mig själv.Göteborg fick besök av mig idag igen.Hjälpte min mamma en stund med sjukbesök.Det är jobbigt för henne att åka till sjukhuset varje dag för att hälsa på sin livskamra...

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20 21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards