Alla inlägg den 30 juni 2009

Av Helene - 30 juni 2009 15:13

En solig morgon är en härlig upplevelse för mig men fram på dagen tacklar jag av....det blir för varmt.

Hade ett mysigt besök av min kusin och mitt gudbarn idag. Självklart skulle Hanna få rida på Lord. Jag testade själv att äntligen sitta upp på Lisen. Det gick bättre än förväntat för mig och hoppet att kunna rida igen ökade.

Lord skötte sig perfekt som den kloka ponny han är. Jag tror att Hanna tyckte det var mysigt.

Vi åt en god lunch på verandan och tog förstås en fika efter det.

När mitt lunchsällskap åkt hem blev jag helt förvirrad och visste inte vad jag skulle hitta på. Det blev så tomt på gården. Nåväl, jag hoppade in i duschen för att inte få värmeslag. Det hjälpte en kort stund bara och nu är jag lika varm igen. Gick in på Smhisidan för att kolla vad  vädergudarna har för sig och såg att det skulle komma in åska under kvällen. I morgon skall det regna hela dagen. Då blir det inte så varmt när jag jobbar. Kanske bra det.

Mina blommor har börjat ta sig äntligen. Det växer i krukorna bara jag håller med vatten. Det känns bra kan jag säga. Gnällde ju lite över det häromdagen. Det pyrde bara.


Dom här blommorna drabbas av eftermiddagssol och ca 45 gradig värme de här dagarna. Nu först har dom satt rejäl fart och jag plockar utblommade kronblad för brinnande livet.


Den runda tunnan som står precis vid trappsteget är en brandspruta.

Hittade den i snickarboden och tycker att den är superfin. Tänk att man hade såna små hjälpmedel i hemmen förr. Undrar förstås om man lyckades släcka bränder med den. Gissar att det alltid fanns vatten i den för säkerhets skull.

Norton, Akkas pappa var ju här på besök i lördags kväll. Här är min lite suddiga bild av hans huvud.


Han bor ihop med 2 chivavvor. Mycket söta damer. Tyvärr lyckades jag inte fånga dom på bild. Det var dom som var på utställning under helgen. Jag är tacksam för att jag slapp vara utställare denna helgen eftersom det var så väldigt varmt. Förmodligen hade jag nog tuppat av efter halva dagen. Marina berättade att det varit olidligt varmt båda dagarna.

Nu är klockan snart fyra och den här dagen har susat iväg lika snabbt som alla andra dagar. Har lite jobb att göra i em och det känns ganska bra att det är inomhus.

Kanske hinner jag måla min sekretär idag också. Det skulle kännas bra att få den lite ljusare i färgen. Just nu ser den bara murrig ut.

Det finns ett och annt moln på himlen så det kanske blir lite åskskurar fram på kvällen.

Alla flugorna runt hästarna var som förryckta idag. Fåglarna låter på ett annat sätt också. Som efter ett regnoväder. Kanske beror det på att dom känner av trycket. När jag tittar på min barometer så drar den sig mycket sakta mot regn men det är inte så att verkar nära förestående.

Ha en fortsatt bra dag,  det skall jag






Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards