Alla inlägg den 20 juni 2009

Av Helene - 20 juni 2009 21:51

Hej alla! Nu är midsommar över. När vi klev in i min släkts trädgård i går kl.14.00 så var det som om det inte hade gått ett helt år sen sist.

Alla var där som vanligt. Släkten har för vana att yngla av sig och även i år fanns det en liten nyföding med på sin första midsommarfest. Det är en fantastiskt mysig tradition. En av mina morbröder håller alltid ett tal och varje år berättar han också en historia om vår släkt, om dom som inte finns med oss längre. Det är väldigt kul och det kändes extra bra igår eftersom han pratade om min mormor. Han berättade om att hon inte tyckte om att man svor för då hotade hon med att hälla peppar på tungan. Några av oss vittnade om att så hade skett men å andra sidan....ingen var särskilt rädd för henne, men man respekterade henne eftersom morfar gjorde det. Ingen fick behandla henne på ett dumt sätt för då blev min morfar minst sagt irriterad.

Det är något speciellt med mormor tycker ju jag förstås. Det händer fortfarande att jag känner att jag måste ringa henne för nu var det alldeles för längesedan som jag hörde av dom. Det är en märklig känsla eftersom hon varit borta i många år nu. Kanske är det så att hon i det ögonblicket, när den tanken dyker upp, finns med mig här i min vardag. Jag vill gärna tro det i alla fall. Jag saknar både mormor och morfar väldigt mycket och jag tänker ofta på dom.

Nu är det redan kväll och midsommardagen är slut. Jag har varit på jobbet i några timmar och skall dit i morgon igen.

Lisa håller på att packa inför sin festival och i morgon kommer resten av tjejgänget hit för att jag skall kunna köra dom till tåget på måndagmorgon.

Hade tänkt grilla med dom i morgon kväll. Det skall bli roligt, det är väldigt mysiga tjejer.

Sonen åkte hem i dag redan, lite kort tid att vara hemma kan jag ju tycka men samtidigt vet jag ju att han har att göra. Han läser två sommarkurser och behöver plugga en del. Vi skall åka upp till honom snart. Jag har lovat att förvarna honom ett par dagar innan eftersom jag gissar att han vill städa upp i sina lya. Jag vet precis hur det känns när mamma och mormor kommer samtidigt. Man dog ju nästan om man inte hade städat upp något sånär.

Jag ville i alla fall visa att jag klarade av att ha ett eget hem och det vet jag att han gör också.

Ha det så gott ni därute!


Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards