Alla inlägg den 24 maj 2013

Av Helene - 24 maj 2013 14:44


 


Fredag! Hurra som vanligt....

Idag har jag äntligen flyttat över hönorna till det nya hönshuset.

Allt är som vanligt inte klart men jag var bara tvungen.

Eftersom vi har hungriga korpar o en och annan räv så måste mina höns vara bakom nät helst hela tiden.

Nu är nätet uppe, nästan hela hönsgården har taknät och dom kan använda huset utan problem. För att verkligen vara på den säkra sidan skall dom få en liten lucka, till huset, som stängs på kvällen tills allt är 100 % säkert för dom.


Att få dom dit var ju inte det enklaste men jag började med den tuffaste hönan och tog sedan tuppen. Jag trodde han skull få en infarkt så förbannad och rädd blev han när jag lyfte upp honom. Men såklart, han klarade sig utmärkt och de övriga 5 individerna ville vara där han och tuffa hönan var och det underlättade ju givetvis alltihop, bara att öppna grinden till hönsgården.

Fast innan jag fick fatt tuffa hönan och tuppen fick jag kämpa rätt bra. Det gäller att vara illsnabb när man skall ta dom. Det blir lätt fjädrar och ben, näbbar och klor åt alla håll. Har man en tuff och vaksam tupp kan det gå riktigt hett till. Det här var nog det värsta min tupp upplevt överhuvudtaget.


 


I den här dungen har dom nu fått sitt nya hem. Den gula slangrullen är borta och även de vita stolparna. Där finns istället deras nya hus. Bild kommer såklart. Den här bilden är tagen förra året i mars precis som de här nedanför.


     


Hästarna har idag fått ta sig en vända i min trädgård. Det är lite ont om bete för dom i hagen och som tur är skall dom ner till grannens hage ett par veckor. Där kan dom mumsa och mysa medan gräset växer här hos mig. Tur man har grannar som verkligen väntar på att få ner hästarna och som håller hagen i kanonskick och med ett aggregat som kan ta död på en elefant. Tryggt att veta!


Nu blir det sen lunch eller kanske tidig middag....ha det!





Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards