Alla inlägg den 6 maj 2011

Av Helene - 6 maj 2011 22:14

 

Jag har semester och tycker det är kanonhärligt!

Lite kallt i några dagar men vad gör det? Jag har lättare för att jobba utomhus när det inte är för varmt och ute har jag varit hela dagarna än så länge.

Vad gör jag kanske du undrar.....ingen resa till varmare plats är beställd, badstranden lockar inte så mycket (möjligtvis på tisdag då det skall bli högsommarvärme)


Jag umgås med mina djur, fixar med huset och trädgård samt röjer i skogen och i hagharna. Det finns en hel del pinnar att ta vara på.

Har fixat med hage nr 2. Släppte hästarna där idag. Tre nöjda hästar har ätit gräs hela dagen.


 

Jag är supernöjd med mina insatser när det gäller hagens utformning och jag hoppas att Rosie inte får för sig att ta sig ut. Jag har ström till hagen nu för tiden och hon är lite mer försiktig med att tänja på tråden, men visst försöker hon.

Har utnyttjat skogens rikedom av fällda björkar till att bygga ett staket.

Resultatet blev såhär


 

Har till och med trixat ihop en grind av björk som en prick över det hela.


Den gamla hästtransporten har fått lite färg - äntligen!

Falu rödfärg och svarta detaljer gjorde att den blev som ny.

Har haft en gammal kyl/frys stående i väntan på transport till tippen men fick för mig att ta ut den och lägga den framför transporten och ha kraftfoder i den.

Funkar faktiskt och jag hoppas att den får vara ifred för förrymda ponnies som är experter på att öppna lock.

Nu ser det ju inte så snyggt ut med en liggande frys utomhus så den skall få ett staket runt sig av stående björkpinnar. Bäst att utnyttja naturens avkapade resurser.

Det får bli morgondagens uppgift. Jag har redan börjat såga till pinnarna och ta fram ståltråden som skall hålla ihop "staketet".


Efter vintern är det så mycket att fixa med runt husen. Alla grenar och fällda träd som ligger överallt tar en väldigt lång tid att ta hand om. Det går långsamt för mig men jag ser det som träningspass när jag stretar med nedsågade träd som ligger som plockepinn i skogen och hagen.

Det tar på krafterna kan jag säga och allt jag har till hjälp är en vanlig såg.

Tyvärr missade jag kursen i hur man hanterar en motorsåg :) tycker det är lite synd att jag inte lärt mig hantera en sådan. Det hade underlättat kan jag säga.

Om det nu är någon, utrustad med motorsåg, som läser det här och har lust att använda den på virket runt huset så är vederbörande välkommen. Jag kan bjuda på en öl och på middag!


Under dagen har jag ägnat några timmar med att ta bort en hel del grenar och granar i backen bakom mitt lilla stall.

Hade tänkt inhängna backen med en anslutning till hagen de går i nu så att det går att använda stallet som vindskydd i vinter.

Förut var det så himla mycket stora träd ivägen så jag övervägde det knappt tidigare. Nu har det blivit enkelt att fixa och då är jag inte sen att hoppa på det.

På den första bilden i dagens inlägg kan man se "backen" till vänster om vägen. Det ligger fortfarande en hel del grenar och annat ivägen men det skall bort. Jag tror att det blir toppenbra.


Känner mig lite gosigt trött och tänker titta en stund på Laura Croft......inte min favorit men.....i väntan på JB så varför inte?!

Vi hörs







Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards