Alla inlägg under augusti 2009

Av Helene - 6 augusti 2009 00:14

 Onsdagen försvann i ett töcken! Jag har sovit nästan hela dagen. Jobbade natt så det var väl använda timmar kan jag säga.

Gårdagen var desto normalare om man nu kan säga att det är normalt med att få sin tonåring med sig i svampskogen.

Det lyckades jag med i alla fall och det var riktigt roligt. Vi kom hem med mycket kantareller för det finns nästan inga andra svampar här än så länge.



Trevligt eller hur! Det finns ju mängder av kantareller. Har aldrig i hela mitt liv fått vara med om att plocka svamp på detta sättet någon gång förut. Det känns så kanonkul.



Detta är en skogsmupp!


Efter svamprundan kändes det betydligt lättare att åka till jobbet för nattarbete. Jag var precis genomblöt när vi kom hem efter en något strapatsfylld hemväg och två allmänt virriga hundar som for omkring benen på oss. Konstigt att dom inte drog iväg efter andra svampplockare som vi skymtade. Lite glad för det är jag nog egentligen eftersom jag alltid är orolig att dom skall skrämma någon stackare som med böjd rygg över svamp och bär blir påhoppad av mina snälla bestar.



Hittade detta grytet i en bergskreva. Just nu verkar ingen utnyttja det men det är klart synligt att någon har bott här. Men vem? Räv, grävling eller vad?

Får en känsla av att vi dessutom har vildsvin i skogen. Det är märkliga spår efter bökande djur lite överallt.



Hmmm, det kanske är ett litet skogtroll som framlever sina dagar här! På själva backen är det spår efter något som liknar ett hjulspår eller en kana, det går från kanten på hålan och ner mot den slänt där vi står och fotar. Man kan se det lite svagt mellan grangrenarna till vänster i bilden.

Är det någon som kan gissa vad det är för djur som bor här så hör av er. Tyvärr har det ju regnat en del på sista tiden så alla fotspår är borta.


Idag sken solen på oss en liten stund. Jag lyckades få min tvätt torr och hoppas det blir likadant i morgon. Det är så himla jobbigt när det tar flera dagar för tvätten att torka bara för att det är så fuktigt överallt.


I övrigt har jag ätit hepar sulph för att jag har en inflammation i en tand Det är tur att jag har homeopatika hemma för jag tycker det är kanon. Det funkar alltid på mig när jag får mina tandproblem. Lisa har fått ett par doser med arnica för hon har klagat på huvudvärk i flera dagar.

Hon tycker också att det hjälper henne.

En väninna till mig berättade om sin häst som skadats och blivit lite rådbråkad. Jag undrade om hon gett henne arnica men det hade hon inte förstås. Så nu blir det ett par akutdoser i deras husapotek.

Arnica är suveränt till både människa och djur. Det skulle alla ha hemma. Tänk bara så bra det är om du har huvudvärk, träningsverk, stukat foten, tränat hårt eller innan träning.

Har tipsat flera av mina hästägande och tränande vänner om arnica och det används i de stallen med gott resultat.

Nu är det sovadax! Arbetsdag i morgon igen. Kram på er alla, hade föresten inte sagt nej till lite semester, men det kan jag glömma i år!


Av Helene - 2 augusti 2009 23:49

Söndag kväll och jag har varit ledig idag. Bara varit hemma och småpysslat med både det ena och andra.

Satt lite stolpar igen och städat bort ensilageplast och annat eftr vårens hästmat. Det är så tråkigt med sådant och det har legat under en presenning för att jag skall slippa se det. Därför har jag också låtsas som att det inte finns där. Men nu skall det inhandlas ny hästmat så nu måste jag städa bort det gamla och fräscha till innan de nya balarna kommer.

Till middag åt jag en grillskiva och smörstekta nyplockade kantareller. Hittar nya vaje dag, så nu har jag en ganska stor samling i frysen och på tork i köket. Det gör mig glad i själen.

I morgon kommer hovslagaren....jag tror det åtminstone.....lite svårt att fånga honom i flykten.....han har mycket att sko och verka. Lisen behöver verkligen få fötterna omskötta och likaså shettisarna. Fötter växer ju bra på sommaren i alla fall på dessa tre.

Idag, under ett kort ögonblick kändes det som om det redan var höst. Jag hoppas verkligen att det hinner komma lite mer varma dagar. Kan knappt klaga på vädret idag men såklart kan man önska uppehåll i ett helt dygn. Nu regnar det igen!

Har blivit tvungen att stöka om bland mina växter för dom fick inte plats längre. Här frodas dom i regnet i alla fall.

Oj, klockan är över midnatt, dax för en slummer!

kram








Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards