Direktlänk till inlägg 29 januari 2013

Sovrum - rosa dröm

Av Helene - 29 januari 2013 13:20

Såhär i slutet på januari kommer äntligen ljuset igen. Jodå, jag vet att det varit på gång i en månad eller så men det börjar märkas tydligare nu.

Regnet och blötsnön som trillat ner de senaste dygnen har givetvis inte varit det bästa för mina backar. Dessutom hämtar någon skogsägare virke här också vilket ju inte är det bästa för vägen. Den håller egentligen inte för dessa tunga bilar.

Mycket is är det men jag kommer upp och ner om jag kör koncentrerat och håller bra fart.


 


Riktigt såhär illa är det inte som tur är. Den här bilden tog jag den 11 januari 2011. Jag minns att jag inte var överdrivet glad den dagen.

Fy katten vad jag led när vädret krånglade så mycket och allt var djupfryst.

Nu är det inte ens så mycket snö och det är jag tacksam för.



Den 24 januari förra året hade jag besök av den här rådjursbocken och hans damer. En lagom rund och välmående individ. Det märktes att rådjuren hade gott om foder och att vädret inte hade varit så tufft för dom.

I år ser jag dom nästan aldrig så jag gissar att de har att äta i skogen i år också. I och för sig har det varit rejält kallt men å andra sidan har det inte varit så mycket snö så mat har dom nog fått i år också.


Idag har jag varit hos Lisen en sväng. Att ha häst vintertid är inte det enklaste. Hästarna stod inne när jag kom till stallet för Ulrika tar in dom en stund på dagarna när det är trist väder.

Då hinner knappt Lisen in förrän hon rullar sig i torven. Ibland vilar dom en stund men snart vill dom ut igen.

 


Söta Lisen och hennes lunchhö. En gammal bild från 2010. Det var en väldigt snörik vinter vill jag minnas!


I övrigt lägger jag min energi på att måla i mitt sovrum. Rosa, det är nästan så man tror att jag blivit sjuk.

Rosa är nog inte min favvofärg men det visade sig bli perfekt i mitt kalla sovrum. En vänlig ton på väggen och allt känns varmare.

Försökte lyfta undan plastmattan för att få fram trägolvet men upptäckte att det är rejält fastlimmat. Inte bra alls.

Mattan är grå/blå med underliga små mönster i. Den suger ljus på något underligt sätt. Kanske får jag lägga dit ett klickgolv i stället och då blir det ett golv som ser "lutat" ut.

Har sytt nya sängkappor också. Hittade en gammal gardin som jag hade i köket på torpet. Grön och vitrutig. Den duger tänkte jag och vips var den sönderklippt och fållad. 

Sätter äntligen upp en sängavel gjord av en gammal dörr. Tänker ha en i fotändan också men den måste jag hämta hos en god vän och det låter sig inte göras när vädret är som det är.


Rummet kommer att gå i vitt, rosa och grönt. Det blir fint tror jag. Lite nya kuddvar skall sys och jag har precis tvättat mitt vita sängöverkast. De gröna färgerna kommer att variera från mossgrönt, oliv och till ljusare gröna.

Grönt är så härligt!

I vardagsrummet har jag också siktat in mig på grönt innan jag byter till mina lila tyger igen.

Ett soffskynke i naturfärg över den blå soffan och en mossgrön flisfilt inhandlad på Rusta fick vara bas i rummet. Sen passade mina gröna soffkuddar och andra tyger som jag har. Det blev en känsla av vår i huset. Ett fång med vita tulpaner i glasvas blev såååå fint på glasbordet.

Kanske skall jag fota lite så det hela blir bekräftat för den som är intresserad.


Jag tittar gärna på inredningsprogram och varje gång dom är klara och man kan se resultatet så tänker jag samma tanke. Nämligen - kan man leva i dessa rum? Det är så perfekt och så himla välordnat. Rätt soffa, bord, gardin, prylar osv. Snyggt kan det också vara som tur är, men ......skulle gärna vilja höra vad de som varit med tycker när dom bott in sig i det.

Jag strävar ju efter att ha det ombonat, roligt och gärna lite udda. Det tar tid och det är ständigt små projekt som startas. Det roar mig. 

Men av någon anledning kommer jag aldrig till slutfinishen. Det finns alltid en vrå eller ett rum i huset som inte blir färdigt eller tillräckligt trivsamt. Det kan göra mig tokig mellan varven. Kan det bero på att jag har en hjärna som hela tiden vill mer......

Nu är det i alla fall sovrummet som skall bli en lockelse för nattugglan Heléne.

Fortsättning följer......


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helene - 31 januari 2019 14:09

Nu är jag på plats och tänker faktiskt försöka ge mig på att blogga lite oftare.Lusten att skriva är inte borta men jag skriver i helt andra sammanhang nu för tiden.Jag kan berätta att livet inte ser lika dant ut nu som det gjorde 2015 i november.När...

Av Helene - 15 juli 2017 00:25

Sist jag skrev var i april 2015.Det är över 2 år sedan.Den senaste veckan har jag känt ett visst sug att skriva igen så nu blir det snart några nya inlägg.Livet har liksom sprungit ikapp mig och numera är jag pensionär, sittandes i rullstol för det m...

Av Helene - 20 april 2015 19:04

Men oj, jag har visst en blogg som bör tas omhand. Ser ju att en och annan kollar om jag skriver något. Hej på er!   Nu för tiden arbetar jag som lärare. Det var några år sedan. Det är ungefär som att cykla. Inte sjuttan har jag glömt pre...

Av Helene - 30 januari 2015 00:08

Ny hemsida äntligen! Den gamla tog liksom slut av någon anledning. www.kurhomeopati.com heter den. Välkomna in på sidan!   Med risk att hamna i dispyt med något troll så lägger jag ut min fb länk också.https://www.facebook.com/CurenturDjurh...

Av Helene - 16 januari 2015 21:50

Fredag kväll. Kallt i huset. Glömde att ta in ved förut så jag får skylla mig själv.Göteborg fick besök av mig idag igen.Hjälpte min mamma en stund med sjukbesök.Det är jobbigt för henne att åka till sjukhuset varje dag för att hälsa på sin livskamra...

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards