Alla inlägg under juni 2012

Av Helene - 14 juni 2012 09:46

 

Vi smyger på kapp..........


Berättade jag att mina hönor äntligen har sin nya hönsgård klar?

Jodå, till slut blev det det klart med grönt "irrrrk" nät som skydd ovanifrån. Man vet ju inte om stora fåglar tänker enleverar mina fina hönor.
I går kväll, precis i skymningen dök råbocken upp på ängen och samtidigt kom det en grävlingfamilj på besök. Det såg allt lite kul ut med två så olika arter av djur samsades om nästan samma ängsplätt.
Kanske dom känner varandra redan. Nåväl dom har ju inte samma intresse av mat och jag tror inte att grävlingar ger sig på vuxna rådjur.

Här är märkligt nog ett väldigt aktivt djurliv till skillnad från mitt torp 600 m härifrån. Där såg jag nästan aldrig råddisarna eller några andra vilda djur om man inte räknar med dom grävlingarna som bodde under huset och fladdermusen i vardagsrummet. Ett och annat enstaka älgbesök hade jag ju förstås och det har jag inte sett några här än. Här finns ju både rådjur, kronhjort, räv, grävling och någon liten snabb gynnare som aldrig visar sig så att man kan se vad det är samt mängder av olika småfåglar.

I morse körde jag Lisa till bussen, då hade vi lyckan att få se en rådjurmamma med 2 kid. Väldigt små och söta. Dom hade all möda i världen att förflytta sig med sin mamma över vägen och in i skogen på andra sidan.


I går var jag och dottern på handledarutbildning för Lisa skall äntligen börja övningsköra.

Förväntade mig en relativt tråkig kväll men blev faktiskt överraskad. Mycket att lära och nu undrar jag om jag själv skulle klara en uppkörning :) Milde himmel vad det är mycket att tänka på.

Det var positivt med handledarboken vi fick, för där kan man hämta stöd för den privata träningen. Kändes helt OK.


Nu blir det kaffe igen och sen skall jag försöka hinna dejta snabeldraken, posta några paket med kaffe, åka ett ärende till KInna och fika hos en kompis.

Just nu skiner solen men det dyker hela tiden upp hotfulla moln som verkar vara fulla med vatten och kanske blixtar och dunder med. Bäst att stänga ner datorn innan jag åker hemifrån.

Ha nu en bra torsdag......

Av Helene - 12 juni 2012 17:20

Jaha, så trillade jag in i MLM-världen igen, jag som lovat mig att inte ägna mig åt sådant.
Nya produkter, nya människor och produkter som smakar gott till och med.

Lanseras i Sverige och övriga Skandinavien i slutet av sommaren som det ser ut just nu.

Lite hyss måste jag hålla på med. Kan ju inte vara som alla andra som sällan eller aldrig prövar lite nya grepp :)


Vad är då MLM?
Multi Level Marketing.
Det finns hyllmetrar att läsa om MLM och det blev godkänt som företagskoncept i USA 1979 ( om jag minns rätt) men har funnits sen 50-talet.

Lite fiffigt är det allt även om många vill se det som ett pyramidspel. Saken är den att pyramidspel oftast inte har någon produkt och dessutom är det olagligt. Ibland har pyramiderna billiga produkter som har noll eller inget värde/funktion endast för att man skall tro att det är ett MLM-koncept.

Satsar man på ett bra MLM företag med en produkt man gillar så trillar det inte in pengar hur som helst. Givetvis måste du lägga ner arbete på att "sälja in" din produkt. Det funkar bra att ha det som en extra inkomstkälla och du är din egen samt att du arbetar när du vill och kan.
Du behöver inte vara en snitsig säljare och ha tusen kontakter men det underlättar om du kan prata med folk såklart. All hjälp och ev. utbildning får du av de övriga i det team som du hör till och en bra upline skall kunna hjälpa dig mycket.

Kolla gärna in MLM på nätet. Det finns både bra och mindre bra information att ta till sig.
Tro bara inte att de som ogillar MLM och som bara har elände att skriva om talar helt sant för av någon anledning verkar en hel del personer tro att så fort dom gått med i en MLM verksamhet så behöver dom inte göra något mer.

MLM har funnits så länge att det ofta är samma "regler" för att driva sitt lilla företag. Samma koncept dyker upp i nästan alla moderna MLM verksamheter, dvs att det finns utarbetade mallar för hur man kan arbeta. Kopiering kallas det. Ett smart sätt att fortsätta att lyckas. Det är inte så himla smart att tänka att jag gör på mitt eget sätt här, teamwork är modellen nämligen. Dumt att uppfinna hjulet en gång till.


Själv har jag varit inskriven i ett antal MLM verksamheter. En del mycket bra med fungerande upline och kringverksamhet. Någon gång har jag trillat in i rena skräcksenarier och snabbt dragit mig ur.

De företag som varit "legitima" har jag själv schabblat bort genom för lite engagemang och tid. Ett av dom la jag ner var för att det var för dyra produkter ut till kund, men jag hann dra in en del pengar på det.


Nu har jag alltså ett nytt litet projekt på G. 



Organo Gold, gott kaffe!


Klicka på länken och besök min sida!

Är du en nyfiken person och vill smaka på kaffet så kan jag skicka ett smakprov!


Nu skall jag agera taxi igen, Lisa skall hämtas i Bollebygd!

Av Helene - 10 juni 2012 11:27

Hej på er alla! Idag söndag har jag varit vaken länge, läst klart min deckare och jag har dessutom hunnit ta hand om min Lisenhäst.

Lisa rider KIljan och Ulrika rider Björk. Regnet hänger i luften. Fick just ett meddelande om att dom är på väg hem. Det innebär hämtning av Lisa om en stund.
Jag hoppas att hon haft en bra tur och att det kan vara kul att rida islandshäst ibland. I själ och hjärta vill hon nog helst sitta på ett halvblod eller så men har man inget så får det gå bra med annat, det är ju i alla fall en häst.

Plantering av lite växter står på programmet idag, likaså byggnation av hönsgård. Den måste bli klar någon gång.


I kväll blir det nog en PW om inte regnet är för ihärdigt. Måste ju röra på mig ibland.


Nu skall jag hämta Lisa och sen blir det en god frukost/lunch. 


Kram alla läsare, vi hörs

Av Helene - 8 juni 2012 11:30

Igår var jag på studentuppvaktning. Mycker trivsamt.
Studenten var glad som en lärka förstås.

Efter god mat och tårta hämtade jag Lisa som satt och väntade på mig på Centralen i Göteborg.

Där hade hon suttit en bra stund. Nåja, så blir det ibland.

Nu sover hon antagligen bort alla dom senaste festerna och pluggtimmarna. Har inte hört ett ljud från henne sen i går kväll.
Själv väntar jag på ett paket från UPS.
Fick ringa dom för dom verkar inte hitta hit och då mindes jag att just UPS-buden inte har varken GPS eller telefon i bilarna. Hur kan dom få det att fungera?
Visserligen har jag nu lämnat en vägbeskrivning, men ingen har kommit än.
Det verkar ju vara utsiktslöst att ringa dom för att fråga eftersom kontoret inte kan få tag i sina chaufförer.

Känner att en viss irritation är på väg....

Hade tänkt att åka iväg för att köpa en present till dagens student som skall uppvaktas vid fyratiden i em.

Får  se hur det skall gå till, kan ju inte vara på två ställen samtidigt eller hur?!


Vi hörs,


Av Helene - 5 juni 2012 18:41





Ok, nu har jag semestrat några dagar och inget särskilt upphetsande har inträffat hittills!

Jag pillar runt här i huset och i trädgården. Ojar mig över att allt slutat växa och att det blåser så illa.

Var i slagsmål med ett bärnät i går. Hur det nu kan bli så illa men det kan det.
Ville ha ett nättak till min hönsgård och då funkar bärnät  utmärkt. Nätet skulle vara 5 X 5 meter enligt förpackningen men det var snarare 4 X 7 meter. Bärnät precis som fårnät lever sina egna liv när man släppt ut dom ur påsen.
Efter mycket om och men lyckades jag "tråckla" in gammal stängseltråd genom de illbattiga näthålen och fick efter ganska lån tid ett nät som jag kunde spänna ordentligt.

Enda lyckan när jag nu stod där med nätet flaxande i vinden var att den tokiga göken som hoar runt här dök upp mitt framför näsan på mig. Satte sig i en gran i närheten och var allmänt sällskaplig en stund. Det är första gången som jag sett en gök i levande livet. Kul tyckte jag som är lättroad.


I övrigt funkar min inhägnad fina fisken och hundarna håller sig på baksidan huset. Akka har det lite jobbigt när rådjuren visar sig på ängen men än har hon inte hoppat över.


Idag har jag varit med Ulrika i den lilla hålan Kinna för bunkring av mat. Herregud vad det tar tid allting.

Skulle bara handla mjölk och vips var jag många hundralappar fattigare. Kött och pålägg lockade i den butiken och jag passade på att handla ordentligt eftersom Lisa antagligen vill ha mat när hon nu skall komma hem.

Tyvärr fanns det en fyndbutik granne med ICA affären och dit var vi ju tvugna att gå in. Kom ut med nagellack och ögonskugga plus en badborste.....för ryggen :) Så nu blir det fotvård i kväll framför teven och lite lack på tossingarna. Minst en gång varje sommar.....då känns det som jag är ledig när fötterna är omskötta och naglarna är fina. Jodå jag vårdar mina fötter oftare än en gång per sommar men jag lackar inga naglar mer än på sommaren.


På torsdag har jag min första studentuppvaktning och sen blir det en till dagen därpå. Vad skall man ge dessa killar i gåva tro? Något till det egna boendet sa den ena mamman, den andra har inte sagt något än...

Torsdag kväll gissar jag att Lisa anländeer till Göteborg så jag kan plocka upp henne när jag uppvaktat klart. 

Förhoppningsvis kommer sonen drällande också. Det skulle vara mysigt att ha dom hemma båda på en gång.

Om inte annat har han ju ett par illgröna converse till mig som han köpte i San Fran. En god son måste jag säga! ;)


På onsdag i nästa vecka skall vi på kurs på bilskolan. I sommar skall vi övningsköra en del hade vi tänkt. Det skall bli riktigt kul inbillar jag mig....önska oss lycka till!


Nu blir det dogwalk och sen fotbad, vilken kväll!
 

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards