Direktlänk till inlägg 23 juni 2012

Midsommar och pyssel

Av Helene - 23 juni 2012 00:12

 

Ett av trädgårdens arrangemang!

 

Midsommarafton har regnat bort men jag har ändå fått god midsommarmat och trevligt umgänge med släkten.
En morbror har ägnat sig åt att forska i släktens historia. Det var roligt att höra vad han kommit fram till såhär långt. Mamma och jag har många gånger pratat om att vi skall gå igenom den delen av släkthistorian så som hon känner till den men det blir liksom aldrig av. Lite dumt att inte ta tag i det eftersom det faktiskt är roligt att veta. Jag inbillar mig det i alla fall.

Knotten är i farten och regnet öser ner. Det känns inte som midsommar. I går natt var årets ljusaste natt och nu vänder det mot mörkret igen. Lite dystert men så är det ju. Å andra sidan tycker jag att augustinätter med klar stjärnhimmel är fantastiskt.
När jag körde hem från släktkalaset i Hanhals så mötte jag endast tre bilar på alla milen. Inte för att det är så långt att köra, drygt 5 mil, men det är ändå lite öde att köra ”ensam” på vägen.
Det är mindre trafik än på julafton och det förvånar mig faktiskt.
Såg några hurtiga människor leka i en trädgård och några som spelade kubb på ett annat ställe. Alla hade paraply eller regnkläder på. Så kan det vara på midsommarafton.

För många år sedan snöade det konstigt nog. Jag befann mig då på Nordkoster och det virvlade ner stora snöflingor den dagen. Märklig midsommarafton det också.

Kom hem för en stund sen, var en sväng hos mina goda grannar för lite stimmande en stund.
Dom har en loge som fungerar som festplats med bar, långbord, bordtennis och biljardbord.
Ett superfint utrymme där jag har förstått att dom haft mycket kul under åren.
När jag väl dök upp så hade dom hunnit äta och fika, några sjöng till gitarr och andra spelade biljard eller bordtennis.
Det var mysigt. Eftersom jag har hållit igång hela dagen så tacklade jag av och åkte hem.
En utmärkt midsommar bland regndroppar och knott blev det i alla fall nu när jag summerat det hela.


Vad tycks förresten om min nymålade barstol? Är väldigt nöjd med den och den passar kanon i mitt kök.


 


Jag fick fyra stolar av min väninna, men har bara hunnit måla två. Jag har klätt dom med svart tyg men tänker även ha med det svartvita tyget. Har klurat ut hur det skall se ut så det kommer en ny bild såsmåningom.

Under gårdagen hann jag också fixa med mitt galler som jag haft i köket det senaste åren. Nu kan jag inte ha det hängande från taket längre så jag har satt det på skafferidörren, ser helt ok ut i mina ögon.



  har 



Jag har länge irriterat mig på mina sjalar och halsdukar som ligger i en enda hög i en korg bakom en dörr i hallen.

Har funderat ut ett sätt att visa mig själv mina favoriter så att jag lätt kan välja rätt när jag behöver dom.

Ett gammalt galler som jag köpte på IKEA för många år sen kom till användning samt två "distansbitar".

Satte fast distanserna med krampor och skruvade sedan upp alltihop på väggen.

Resultatet blev jättebra.
Tittar man noga ser man att gallret är rött men det är helt i sin ordning trots att väggen är lila. Jag gillar vissa kontraster och det här blev riktigt bra. :)


 




Den avlutade dörren skall bli vit är det meningen. Samlar bara energi till att måla den riktigt fin och högblank.


Nu är det sovdax. I morgon är det sovmorgon. Vi hörs

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helene - 31 januari 2019 14:09

Nu är jag på plats och tänker faktiskt försöka ge mig på att blogga lite oftare.Lusten att skriva är inte borta men jag skriver i helt andra sammanhang nu för tiden.Jag kan berätta att livet inte ser lika dant ut nu som det gjorde 2015 i november.När...

Av Helene - 15 juli 2017 00:25

Sist jag skrev var i april 2015.Det är över 2 år sedan.Den senaste veckan har jag känt ett visst sug att skriva igen så nu blir det snart några nya inlägg.Livet har liksom sprungit ikapp mig och numera är jag pensionär, sittandes i rullstol för det m...

Av Helene - 20 april 2015 19:04

Men oj, jag har visst en blogg som bör tas omhand. Ser ju att en och annan kollar om jag skriver något. Hej på er!   Nu för tiden arbetar jag som lärare. Det var några år sedan. Det är ungefär som att cykla. Inte sjuttan har jag glömt pre...

Av Helene - 30 januari 2015 00:08

Ny hemsida äntligen! Den gamla tog liksom slut av någon anledning. www.kurhomeopati.com heter den. Välkomna in på sidan!   Med risk att hamna i dispyt med något troll så lägger jag ut min fb länk också.https://www.facebook.com/CurenturDjurh...

Av Helene - 16 januari 2015 21:50

Fredag kväll. Kallt i huset. Glömde att ta in ved förut så jag får skylla mig själv.Göteborg fick besök av mig idag igen.Hjälpte min mamma en stund med sjukbesök.Det är jobbigt för henne att åka till sjukhuset varje dag för att hälsa på sin livskamra...

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards