Direktlänk till inlägg 17 juni 2012

Tuppjakt och uteplatskit

Av Helene - 17 juni 2012 08:11

 

Lisen James och massor med mat!


Har varit i farten ett tag redan och klockan är bara straxt efter åtta på morgonen.
Solen försvann just bakom mörka moln men jag är optimistisk gällande solens "tittafram".

Det blir nog lite värme idag trots allt.


Har rastat grannens hundar och fixat med deras hönor kl. sju i morse.

Det var ett äventyr i sig men nu är det fixat.

I går kväll skulle jag stänga in samma hönor och valde att göra det vid halv tiotiden. Då var en av deras tuppar, en konstig sort med päronformad grå kropp och litet huvud, på rymmen såklart. När jag for omkring där och försökte vara en smart tuppjägare prasslade det bakom mig och det började låta som om någon mådde riktigt dåligt. Jag hoppade högt av föskräckelse, såg mig omkring och spanade mot skogen men inget syntes.

När prasslandet kom närmare var jag beredd att fly fältet....men det var bara deras linderödsgrisar som lät. Jag hade ingen aning om att dom hade valt att ha dom just där, mitt emot hönsgården. Än så länge har dom inte trampat ner så mycket så dom syntes inte mellan buskar och snår.

Tuppen fick jag inte tag i, han kunde flyga och springa fort och i regnet som hällde ner på mig just då gjorde att jag gav upp. I morse klev han omkring utanför hönsgården. Han har klarat natten finfint.

Nu är det dax att ta tag i mina egna göranden. 
Har en veckas semester kvar och den skall utnyttjas optimalt.


Igår körde jag Lisa och Jesper till pendeln i Partille och på vägen dit stannade vi och inhandlade plantor till mor min.

Hon vill ha blommor på balkongen, på sitt nya bord, som jag köpte till henne i fredags.

Jag vet ju att hon just nu inte har så mycket ork och mår inte så bra. Alltså fick jag för mig att det var en bra idé att inhandla diverse blomster och plantera åt henne. Vi sa inget om att jag skulle komma dit med blommor och det bleven verklig en överraskning för henne. Hon blev jätteglad och det kändes kanonhärligt.
Nu har hon fina planteringar att pyssla med. Har ju inhandlat stolsdynor och ny vaxduk till henne också och nu ser balkongen verkligen läcker ut. Ett nytt parasoll skall dit också sen är det tiptop för mamma.


Själv har jag ett exakt likadant bord och stolar till det. Eftersom mamma bara ville ha ett bord och jag ville ha nya stolar så delade vi på "kitet". 

När stolarna väl var på plats så fattades det något och jag beslöt att själv inhandla fler stolar och ett bord. Gillar stolarna, har redan 4 blå av samma sort, men dom har efter 5 år, börjat ge upp tyvärr.
Iväg till Rusta för att  se om bord/stol fanns kvar och det gjorde det inte. Bordet fanns men inte stolarna. Tur hade jag i alla fall för jag fick ta två stolar från deras "utställning" i butiken. 

Nu är allt komplett och det var inte så kostsamt och det gillar jag.
Äntligen har jag en uteplats värd namnet.

Tittade dessutom i en trädgårdstidning och upptäckte flera lösningar på vindskydd och annat som jag själv varit inne på. Nu kunde jag se hur det skulle kunna se ut om jag gjorde likadant vilket fick mig på väldigt gott humör.


Har spanat in en trädgårdsgunga också. Den skall hänga i ex. en trädgren. Den är heller inte så dyr så det kan vara något att tänka på en stund till.

Tänk att ta en fika stilla gungande i solen på morgonen. Toppen!


Det är så tomt i huset nu. Lisa skall tillbaka till Lund för att vara med på intagningsprov till en utbildning. Sen drar hon vidare till en kompis i några dagar. Vi ses först på midsommarafton. 

Måndagen som följer efter midsommar är startdagen för arbete för både henne och mig.


Klockan elva skall det vara diskat och fixat härhemma. Jag får elvakaffebesök. Nice!

Ha en bra dag!
 


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helene - 31 januari 2019 14:09

Nu är jag på plats och tänker faktiskt försöka ge mig på att blogga lite oftare.Lusten att skriva är inte borta men jag skriver i helt andra sammanhang nu för tiden.Jag kan berätta att livet inte ser lika dant ut nu som det gjorde 2015 i november.När...

Av Helene - 15 juli 2017 00:25

Sist jag skrev var i april 2015.Det är över 2 år sedan.Den senaste veckan har jag känt ett visst sug att skriva igen så nu blir det snart några nya inlägg.Livet har liksom sprungit ikapp mig och numera är jag pensionär, sittandes i rullstol för det m...

Av Helene - 20 april 2015 19:04

Men oj, jag har visst en blogg som bör tas omhand. Ser ju att en och annan kollar om jag skriver något. Hej på er!   Nu för tiden arbetar jag som lärare. Det var några år sedan. Det är ungefär som att cykla. Inte sjuttan har jag glömt pre...

Av Helene - 30 januari 2015 00:08

Ny hemsida äntligen! Den gamla tog liksom slut av någon anledning. www.kurhomeopati.com heter den. Välkomna in på sidan!   Med risk att hamna i dispyt med något troll så lägger jag ut min fb länk också.https://www.facebook.com/CurenturDjurh...

Av Helene - 16 januari 2015 21:50

Fredag kväll. Kallt i huset. Glömde att ta in ved förut så jag får skylla mig själv.Göteborg fick besök av mig idag igen.Hjälpte min mamma en stund med sjukbesök.Det är jobbigt för henne att åka till sjukhuset varje dag för att hälsa på sin livskamra...

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards