Direktlänk till inlägg 30 augusti 2012

Städa hjärna och hem

Av Helene - 30 augusti 2012 11:26

Idag en ny målardag, det tar aldrig slut känns det som.

Kanske blir det lite mer rofyllt att måla när det regnar småspik. Inget lockar mig att gå ut precis.


Var på besök i hönsgården för att se till min enda nyföding. Hönan lyckades få en överlevande pipig liten kyckling i år.
Har henne instängd i en bur med kycklingen just nu. Där är dom trygga ett par dagar till sen får dom gå ut om dom vill.

bild kommer så småningom. Glömmer kameran hela tiden.....


Funderar på att måla ett runt bord som jag har. Vet inte om det blir bra bara eftersom det är i ett finare träslag och ganska mörkt.Har försökt övertyga mig om att  jag kan ha bordet utan att måla det men jag vet att jag kommer att bli tokig på den mörka färgen.

Ibland behöver jag byta möbler och former. Det skänker en känslka av att jag förnyat mig och mitt hem.

Igår insåg jag att mitt gamla ekskåp har tjänat ut sin tid. Det var en märklig upptäckt. Skåpet har varit vitt i omgångar, det har varit målat med drickafärg - engelskt rött och gult, med grön insida och bakstycket har en spegel.

Från början var det täckta dörrar men jag tog bort faneren och satte in glas i stället och när jag var trött på det så blev det hönsnät.
Skåpet har varit tillhåll för glas och porslin genom åren men också fått fungera som förvaring åt sängkläder, skafferi mm. Jag älskar det där skåpet men nu verkar det som om det skall ställas åt sidan ett tag.

Försökte hitta en bild på det som jag vet att jag har någonstans men hittade den inte tyvärr.


Skulle vilja bygga fasta hyllor runt en dörr i matsalen och ha mina glas där i stället. Det skulle spara utrymme och bli fint som snus tror jag.

Tidigare har det funnits ett väggfast skåp just där och det bär spår av att ha tagits ner från sin plats. Det fattas fortfarande list i taket. Hur fult som helst.....


Nu är i alla fall golvlisterna i matsalen färdigmålade och taket likaså. Det blev ett helt annat rum och jag ser nu att den vita nödmålningen i vintras måste åtgärdas också. Vet bara inte hur...måla mer eller tapetsera, det är frågan.

Allt målande har medfört att jag inte vill ha alla mina kära saker framme längre. Plötsligt vill jag plocka undan allt möjligt som jag egentligen gillar. Hur kan det bli så egentligen.

Människor runt mig har i alla tider sagt att jag har många saker framme. Ja, det har jag kanske men bara sånt jag tycker om. Mitt bland alla saker finns det dock en tanke och mina saker hör ihop. Det är inte bara kringslängt eller avställt hur som helst.

Dax att tänka om kanske. 

Behöver kanske städa hjärnan och väljer nu att städa insidan på mitt boende istället...eller är det en början till hjärnkontroll månntro?


Om en stund skall jag trotsa regnet och ge mig ut för att kolla in trattisarna........


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helene - 31 januari 2019 14:09

Nu är jag på plats och tänker faktiskt försöka ge mig på att blogga lite oftare.Lusten att skriva är inte borta men jag skriver i helt andra sammanhang nu för tiden.Jag kan berätta att livet inte ser lika dant ut nu som det gjorde 2015 i november.När...

Av Helene - 15 juli 2017 00:25

Sist jag skrev var i april 2015.Det är över 2 år sedan.Den senaste veckan har jag känt ett visst sug att skriva igen så nu blir det snart några nya inlägg.Livet har liksom sprungit ikapp mig och numera är jag pensionär, sittandes i rullstol för det m...

Av Helene - 20 april 2015 19:04

Men oj, jag har visst en blogg som bör tas omhand. Ser ju att en och annan kollar om jag skriver något. Hej på er!   Nu för tiden arbetar jag som lärare. Det var några år sedan. Det är ungefär som att cykla. Inte sjuttan har jag glömt pre...

Av Helene - 30 januari 2015 00:08

Ny hemsida äntligen! Den gamla tog liksom slut av någon anledning. www.kurhomeopati.com heter den. Välkomna in på sidan!   Med risk att hamna i dispyt med något troll så lägger jag ut min fb länk också.https://www.facebook.com/CurenturDjurh...

Av Helene - 16 januari 2015 21:50

Fredag kväll. Kallt i huset. Glömde att ta in ved förut så jag får skylla mig själv.Göteborg fick besök av mig idag igen.Hjälpte min mamma en stund med sjukbesök.Det är jobbigt för henne att åka till sjukhuset varje dag för att hälsa på sin livskamra...

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards