Direktlänk till inlägg 18 september 2009

O-bra dag

Av Helene - 18 september 2009 13:38

Om jag hade haft rätt tro så skulle jag kanske säga att det som sker är det någon mening med.

Ibland kan jag se det, men idag undrar jag verkligen hur det står till med meningen med saker och ting.

Äckligt motarbetad känner jag mig!

I morse klev jag ur sängen kvart i fem. Jag borde inte gått upp alls men har man lovat att jobba så har man.

I mörkret i hallen rev jag ner min ena ampel som fått vara inne under natten.

Sen hällde jag upp vatten i kaffebryggaren så att man skulle kunna tro att jag brygger kaffe till en armé.

Snubblade in i ett iskallt badrum med ett fönster på vid gavel.

Kände tydligt att kroppen vägrade ta sig ur min flanellpyamas, den med älgar på.

När jag skulle åka gnäggade Lisen hysteriskt. Det lät som om hon tappat bort sin kära Lord, å inte skulle jag hinna hitta honom i mörkret kl 05.45 Kom då på att jag borde fylla deras vattentråg så det gjorde jag och lyckades trassla in mig i slangen samt tappa "nyckeln" till vattenkranen. Tror ni att jag var glad nu? Båda hästarna fanns i hagen och vatten var det egentligen ingen brist på.Vilka knäppa ideér man kan få när man har brått.

Till slut efter mycket om och men kom jag iväg.

Jag har fyra mil att köra och lyssnar ofta på Queen när jag susar fram längs vägen. Tack för den gruppen, blev pigg och glad igen och väl framme på jobbet är det alltid mysigt så jag återhämtade mig snabbt.

Kl. 11 var jag klar för dagen och skulle ta vägen om banken för att kolla varför min dotters legitimation inte har dykt upp. Satt där i säkert 20 min innan det blev min tur. Jodå, den har säkerligen kommit bla bla bla.....

Det hade den inte, den fanns ingenstans och ingen visste något. Panik kan jag säga......för att inte tala om hur dottern kommer att reagera. Hon som har planer för sin 18 års dag om en dryg vecka.

Efter diverse påtryckningar på bankpersonalen så agerade dom genom att ringa till företaget som gör deras legitimationer. Det visade sig att dom i sin tur hade skickat tillbaka alltihop till banken för det var något fel någonstans men ingen vet var det finns och alla skakar på huvudet och fattar noll. Dessutom hade det kommit tillbaka för 14 dagar sedan enligt företaget. Hade vi fått information så hade vi kunnat fixa ett nytt. Nu finns det inte ett spår av att Lisa ens har försökt fixa ett leg å inte hinner hon få det klart till sin födelsedag.

Banken skull förska rätta till problemet men dom sa inte vilket år!

Jag var ganska trött på alltihop när jag lämnade banken och skulle bar hoppa in i matbutiken en kort sväng.

Av någon outgrundlig anledning så hade nog alla som bara kör bil till affären på fredagar samma ärende som jag.

Hitta parkering var hopplöst. Bilister som glömt alla trafikregler var samlade just på samma gata som jag.

Det var ett smärre kaos kan jag säga. Inte nog med bilar, en rad vimsiga promenerande medborgare var också ute och stod lugnt å pratade på fel ställe. Jag hade lust att statuera exempel genom att köra över några men man får ju inte det.

Jag drabbades av roadrage light helt hastigt......det var lika bra att ge upp och åka hem.

Tydligen hade det här med legitimationen fått mig att tappa fattningen helt. Väl hemma tänkte jag lugna ner med lite snickrande på min box men även där tappade jag sugen.

Som grädde på moset ringde jag till ett företag som aviserat via brevlådan. Jag skall egentligen få mina varor hemkörda men chauffören hittar inte hit Cool ! Dom tycker att jag skall hämta paketet hos dom 6 mil härifrån!!!

Idiotiskt! Jaha, jag får väl ha en ny vägbeskrivning då, sa tjejen i telefonen. Nä, sa jag, be honom ringa när han är på väg ut i stället, jag är hemma så jag kan lotsa honom, sa jag. Det gick inte tyvärr, för chaufförerna har inga telefoner i bilarnaSkrikandes! Men hallå, är det 2009 eller?

Nu blir jag tvungen att prick kl. 09.00 på måndag morgon, ringa till budet som skall finnas kvar på firman för att han skall få en uppdaterad vägbeskrivning. Det ironiska är att min granne fick paket igår, ett exakt lika dant som mitt, med samma budfirma och hon berättade för honom att jag också skulle få ett sådan inom någon dag eller så.

Undrar om vi är på samma planet?

Nä, nu får jag nog samla ihop mig och våldgästa goda vänner för att lugna ner mig lite!

Vi hörs!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helene - 31 januari 2019 14:09

Nu är jag på plats och tänker faktiskt försöka ge mig på att blogga lite oftare.Lusten att skriva är inte borta men jag skriver i helt andra sammanhang nu för tiden.Jag kan berätta att livet inte ser lika dant ut nu som det gjorde 2015 i november.När...

Av Helene - 15 juli 2017 00:25

Sist jag skrev var i april 2015.Det är över 2 år sedan.Den senaste veckan har jag känt ett visst sug att skriva igen så nu blir det snart några nya inlägg.Livet har liksom sprungit ikapp mig och numera är jag pensionär, sittandes i rullstol för det m...

Av Helene - 20 april 2015 19:04

Men oj, jag har visst en blogg som bör tas omhand. Ser ju att en och annan kollar om jag skriver något. Hej på er!   Nu för tiden arbetar jag som lärare. Det var några år sedan. Det är ungefär som att cykla. Inte sjuttan har jag glömt pre...

Av Helene - 30 januari 2015 00:08

Ny hemsida äntligen! Den gamla tog liksom slut av någon anledning. www.kurhomeopati.com heter den. Välkomna in på sidan!   Med risk att hamna i dispyt med något troll så lägger jag ut min fb länk också.https://www.facebook.com/CurenturDjurh...

Av Helene - 16 januari 2015 21:50

Fredag kväll. Kallt i huset. Glömde att ta in ved förut så jag får skylla mig själv.Göteborg fick besök av mig idag igen.Hjälpte min mamma en stund med sjukbesök.Det är jobbigt för henne att åka till sjukhuset varje dag för att hälsa på sin livskamra...

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards