Direktlänk till inlägg 15 juli 2009

Badrumsprojektet

Av Helene - 15 juli 2009 10:30

Idag skiner solen och det verkar bli varmt. Dottern sover i sitt hus och jag vet inte om jag skall väcka henne eller inte. Charmen med sommarlov är väl ändå att få sova vissa dagar tills man vaknar av sig själv.

Har målat mitt minibadrum för andra gången idag. Det blir väldigt bra. Jag har helt sonika målat över plasttapeten med vanlig väggfärg - kulör - väldigt ljus rosa. Ja, jag vet att det inte är så smart med väggfärg kanske men jag har gjort det förr och det har funkat bra. Ville inte lägga ner för mycket pengar på väv, vävlim och färg alternativt pärlspont och väv alternativ våtrumstapet. Räknade nämligen på det och blev rätt förvånad över vad detta lilla badrum skulle kosta. Bara väv/vävlim för badrum/färg skulle hamna på ca 1500 kr.

Själva duschdelen har jag inte rört. Tyvärr är den färdig för renovering också för svetsen har släppt vid golvet och jag misstänker att det tränger in vatten i väggen. Jag har sagt till min hyresvärd förstås och han säger att det skall fixas. Tyvärr sa han inte vilket år bara.

Alltså är duschutrymmet fortfarande turkos medan väggarna i övriga delen är mycket svagt rosa. Duchförhänget delar av bra så färgerna inte skär sig alltför mycket.

Fördelen med renovering av badrummet var att det blev grundligt städat. Herregud så skitigt det blir fastän man tycker att man torkar och städar där för jämnan.

Nu känns det som att kliva in i ett helt nytt rum i huset, mycket trevligt.

Larakatten surar förstås. Hon har en favortitplats ovanpå tvättmaskinen som hon inte kommer åt lika lätt längre, dessutom gillar hon inte förändringar, men det är väl typiskt kattaktigt tror jag.

Som kronan på verket tänker jag sy ett skynke att sätta runt handfatet bara för charmens skull. Kanske lite väl gulligull men det ser rätt trevligt ut när det kommer på plats.

Saken är väl den att jag vill få bort känslan av enkelt sommarhus.

Har lagt tid på att lasera fönsterkarmen också. Det blev betydligt trevligare när det blev klart. Nu skall det upp en liten gardin där. Skallbara se om jag har någon lite gardinstång i förrådet.

Tvätten som jag förvarat i Ikeabackar i badrummet, har hamnat i en jättegarderob i hallen. Garderoben avskyr jag för den är så stor och dörrarna går inte att stänga riktigt. Nu skall dörrarna bort och jag sätter upp ett draperi i stället.

Det blir en bra lösning för den garderoben samlade bara skräp och gamla jackor. Dessutom har jag frigjort golvyta i badrummet och kommer att kunna sätta in en liten byrå med korgar där istället. Jag vet precis hur den skall se ut!

Kanhänd kommer det ett foto på min badrumsrenovering så småningom.

Nu skall jag fortsätta att städa resten av huset och köra upp alla jackor från garderoben till mitt förråd. Vid tillfälle skall jag hänga upp dom snyggt och prydligt, men det får bli ett senare projekt.

Ha det bra, vi hörs



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helene - 31 januari 2019 14:09

Nu är jag på plats och tänker faktiskt försöka ge mig på att blogga lite oftare.Lusten att skriva är inte borta men jag skriver i helt andra sammanhang nu för tiden.Jag kan berätta att livet inte ser lika dant ut nu som det gjorde 2015 i november.När...

Av Helene - 15 juli 2017 00:25

Sist jag skrev var i april 2015.Det är över 2 år sedan.Den senaste veckan har jag känt ett visst sug att skriva igen så nu blir det snart några nya inlägg.Livet har liksom sprungit ikapp mig och numera är jag pensionär, sittandes i rullstol för det m...

Av Helene - 20 april 2015 19:04

Men oj, jag har visst en blogg som bör tas omhand. Ser ju att en och annan kollar om jag skriver något. Hej på er!   Nu för tiden arbetar jag som lärare. Det var några år sedan. Det är ungefär som att cykla. Inte sjuttan har jag glömt pre...

Av Helene - 30 januari 2015 00:08

Ny hemsida äntligen! Den gamla tog liksom slut av någon anledning. www.kurhomeopati.com heter den. Välkomna in på sidan!   Med risk att hamna i dispyt med något troll så lägger jag ut min fb länk också.https://www.facebook.com/CurenturDjurh...

Av Helene - 16 januari 2015 21:50

Fredag kväll. Kallt i huset. Glömde att ta in ved förut så jag får skylla mig själv.Göteborg fick besök av mig idag igen.Hjälpte min mamma en stund med sjukbesök.Det är jobbigt för henne att åka till sjukhuset varje dag för att hälsa på sin livskamra...

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards