Alla inlägg den 16 juli 2009

Av Helene - 16 juli 2009 19:34

Har plockat fästingar igen. Det gör vi varje dag känns det som. Det går väl an med storhunden hon bryr sig inte men det gör den lilla svarta skrotten.

Han blir fullständigt vansinnig på oss när vi ens tänker tanken att plocka en fästing på honom.

Fästingar är otrevliga djur tycker även jag och jag undrar varför dom ens finns. Vem äter sådana krumelurer månntro? Kanske dags att googla fästingar också bland alla andra djur jag fått googla under vår och sommar.

I alla händelser så kom detta mig att tänka på en forskare, på just dessa kryp, som med fullt allvar i rösten sa, att bortsett vad folk tycker om fästingar så är dom oerhört sociala djur!!!! Bara så ni vet! Jag kan inte säga om han skämtade till det eller om det var vad han tyckte.

Det får mig att tänka på en händelse när jag var barn och jag och min kusin vandrade till butiken för att köpa en tidning till mormor. På hemvägen stannade vi alltid halvvägs och åt godis och läste i mormors tidning. Döm om vår häpnad när vi fick se en bild på en man som satt och tittade på en sjöelefant eller något så stort djur som kan finnas i fångenskap. Han var där varje dag och det visade sig att han ville gifta sig med denna "dam". Kusinen och jag var helt i chock i flera dagar. Jag tro att det var då jag lärde mig att världen kan se ut på hur många olika sätt som helst. Innan dess levde jag i tron att man bara möjligtvis ville gifta sig med en annan människa.

Detta hade visserligen inte med fästingar att göra men sjutton vet om inte den där forskaren var lite förälskad i sina fästingar.

Nog om detta. Jag övervägde noga om jag vågade ta bilder på mitt "nya" badrum. Sen gjorde jag det.


I det här huset i skogen har vi en mulltoa. Helt ok tycker jag. Den är av det modernare slaget lyckligtvis så den är väldigt lättskött.


Här är mitt skynke på plats. Sitter med kardborreband som är självhäftande.

Helt häpen blev jag när det verkligen funkade. Det är ju inte så helt enkelt få teip att fästa på ett gammalt porlins precis även om du gjort vad du kunnat för att få ytan ren.

Lite kakel skall sättas alternativt har jag planer på en annorlunda skyddslösning. Det kommer senare under sommaren.


 Lisa och jag kunde inte låta bli att investera i denna handdukshållare.

Vi har hittat en butik som har hur mycket mysiga prylar som helst för överkomliga priser. Den hängde där på en vägg occh ropade på oss så den fick åka med hem.


Min egentillverkade köksö kom också med på bild idag. Micron har en given plats under skivan så jag slipper se den. Tycker att dom är fula, tar idiotiskt mycket plats och används mer sällan.


Här ser du att jag har ett galler vid ena kortsidan av ön. Här hänger just nu mina kastruller som jag sällan eller aldrig använder. Nu samlar dom damm men dom får vara med. Gallret hänger på två takkrokar och går från golv till tak.

Jag blir glad när jag är i mitt kök för det har blivit precis som jag vill ha det. Tänk vad lite färg och pyssel kan ändra intrycket så radikalt som detta har gjort.

Även det lilla badrummet känns som nytt. Av en färgburk, nåja två om man skall räkna med laseringen av fönster och dörrkarmen plus någon ny liten grej.

Nu skall jag forsätta klippa gräset en stund till. Har ett nytt projekt på gång men nu i trädgården. Får nog lura på det en stund till innan det sätts igång!

Vi hörs!


Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards