Direktlänk till inlägg 18 januari 2014

Lila, linne, grått och svart

Av Helene - 18 januari 2014 23:38

Sen kväll och jag är fortfarande på fötter. 

Idag har jag justerat lite möbler och fixat med mattor.

Hallen blir nog bra till slut men jag "känner" att något inte stämmer riktigt.

Kanske är det svårt att ha en fin hall om man kommer inklivande med stallskor och stallkläder varje dag.
Borde antagligen använda mig av en annan ingång så jag inte ser dessa fula attiraljer.
Tyvärr blir det inte så praktiskt bara. Det är nämligen ett litet kattpang där jag skulle kunna ställa smutsiga skor och jackor.

Vilket jädrans i-landsproblem, det är nästan så jag skäms.

Möblerna som skall vara i hallen har i alla fall hamnat där och väggarna är målade i samma lila färg igen. Passade på att måla i övervåningen också eftersom färgburken var framme. 

Jag tycker om när rummen hänger ihop färgmässigt och att färgerna flyter in i varandra.

Lila hall med gråa inslag av textil, v-rummet har en lila fondvägg som vetter mot hallen och har i övrigt linnefärgade väggar.
Härinne är det mycket grönt - det älskar jag verkligen.
Matsalen går i vitt men har en grå fondvägg mot köket som i sin tur har grått som bas med en del vita och svarta inslag.

Köket har svartvita mattor och i matsalen har jag också en svartvit stor matta.

När man går upp i övervåningen så följer den lila färgen med upp för trappan och ända upp i nocken på båda sidor av min murstock som i övrigt är vit.

Tro nu inte att den är knallila. Det skulle vara förskräckligt tycker jag. Nä, den är milt lila och drar mot grått eller dovt ljust blått beroende på vad man har till.

Hade nog aldrig valt den färgen själv för det fanns liksom inte i tanken just när jag skulle välja färg. Det var min Lisa som valde den och jag har inte ångrat det en sekund. 

Var jag än tittar så hänger mina rum ihop även om inredningarna är olika. Det är jag nöjd med.

Å, hur intressant var nu detta för er som läser?

Kan tänka mig att en del undrar hur det är ställt med mig just nu.


Med tanke på mina lila drömmar så kanske det kan vara lite kul att tänka sig att jag skall färga mitt hår mörkrött. Har ju klippt det kort - äntligen och nu är det dax att göra något kul med det.

Rött hår till blå ögon kan det funka?

Ja, vi får väl se hur det blir. Spännande  är det i alla fall.


Idag blåser det illa och även idag kommer vinden från fel håll. Hästarnas hö blåser bort från dom och det har varit ett litet helsike att hitta platser att lägga det på.

Mocka i lösdriften kräver styrka. Frusna hästskitar är inte så lätt att få upp på grepen. Det gör ont i hela kroppen när man måste jobba med det. Det blir till att ta lite då och då.

Sen är det ju det där med vatten också. Ingen idé att hälla upp för en hel dag eftersom det fryser omedel bums. Jag gillar inte att dom inte kan dricka när dom har lust för att vattnet är i frusen form, så nu är det ett jäkla spring med vattenhinkar till hagen.

Hönorna lägger ägg och ser nöjda ut. Har ju en liten flock i lilla hönshuset eftersom jag var tvungen att dela på dom. Lilla hönshuset kräver nästan att dom går ut då och då på dagen eftesom det mest är för sovbruk.

Tur ändå att jag gjorde det tillräckligt stort för viss inomhusvistelse för den här flocken. Dom håller nämligen sams.

Vattnet fryser inte därinne heller och det drar definitivt inte på dom. Dom verkar trivas fint och lägger sina ägg i det lilla redet som finns där.

 


I morgon blir det till att hämta hö igen. Hoppas att backen låter mig åka i den. ja ner kommer jag ju alltid men upp är inte så självklart. Behöver nog ladda med sand i bilen för säkerhets skull.


Kram på er alla

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helene - 31 januari 2019 14:09

Nu är jag på plats och tänker faktiskt försöka ge mig på att blogga lite oftare.Lusten att skriva är inte borta men jag skriver i helt andra sammanhang nu för tiden.Jag kan berätta att livet inte ser lika dant ut nu som det gjorde 2015 i november.När...

Av Helene - 15 juli 2017 00:25

Sist jag skrev var i april 2015.Det är över 2 år sedan.Den senaste veckan har jag känt ett visst sug att skriva igen så nu blir det snart några nya inlägg.Livet har liksom sprungit ikapp mig och numera är jag pensionär, sittandes i rullstol för det m...

Av Helene - 20 april 2015 19:04

Men oj, jag har visst en blogg som bör tas omhand. Ser ju att en och annan kollar om jag skriver något. Hej på er!   Nu för tiden arbetar jag som lärare. Det var några år sedan. Det är ungefär som att cykla. Inte sjuttan har jag glömt pre...

Av Helene - 30 januari 2015 00:08

Ny hemsida äntligen! Den gamla tog liksom slut av någon anledning. www.kurhomeopati.com heter den. Välkomna in på sidan!   Med risk att hamna i dispyt med något troll så lägger jag ut min fb länk också.https://www.facebook.com/CurenturDjurh...

Av Helene - 16 januari 2015 21:50

Fredag kväll. Kallt i huset. Glömde att ta in ved förut så jag får skylla mig själv.Göteborg fick besök av mig idag igen.Hjälpte min mamma en stund med sjukbesök.Det är jobbigt för henne att åka till sjukhuset varje dag för att hälsa på sin livskamra...

Presentation

Fråga mig

53 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards